Posti on varautunut koronaviruksen leviämiseen (PÄIVITETTY 17.1.2021)

19.08.2020


Erilaisiin poikkeustilanteisiin varautuminen on Postissa normaali toimintatapa. Olemme jo keväällä ottaneet koronapandemian takia käyttöön erilaisia varotoimia asiakkaidemme ja henkilöstömme terveyden turvaamiseksi sekä toimintamme jatkuvuuden varmistamiseksi.

Toimimme Suomen viranomaisten (THL, STM) ohjeistuksen mukaisesti ja seuraamme tilannetta tiiviisti.

Kerromme palveluihimme liittyvistä mahdollisista vaikutuksista päivittämällä tätä tiedotettamme pääsääntöisesti kerran viikossa keskiviikkoisin, ellei tilanne muuta edellytä. Verkkosivuiltamme löydät osion Usein kysyttyä koronasta

Hoidamme aina ensin huoltovarmuuteen liittyvät ja yhteiskunnan toimivuuden kannalta kriittiset ja tärkeät lähetykset. Näitä ovat muun muassa yleiseen turvallisuutteen liittyvät lähetykset mm. verilähetykset ja laboratorionäytteet, viranomaisten tiedotteet sekä muut viranomaisten määrittelemät palvelut.

Asiakaskohtaamisissa noudatamme edelleen useita varotoimenpiteitä, jotta tartuntaketjuilta voidaan välttyä. Asiakkaidemme ja henkilöstömme terveys ja turvallisuus ovat aina etusijalla.

Päivitettyä tietoa 17.1.2020

Ulkomaat

Suomesta voi jälleen lähettää paketteja ja kirjeitä Australiaan sekä Uuteen-Seelantiin. Postiliikenne maihin on pandemian johdosta ollut keskeytyneenä. Nyt lentoyhteys on saatu palautettua ja lähetykset kulkevat Postin kautta.

Päivitettyä tietoa 23.12.2020

Ulkomaat

Euroopassa kulkee nyt suuria määriä postilähetyksiä, minkä takia monissa maissa on viiveitä postin kuljetuksessa, lajittelussa ja jakelussa.

Postin kulku Suomen ja Iso-Britannian välillä hidastuu, kun matkustajalentoliikenne maiden välillä on osittain keskeytetty kahdeksi viikoksi 21.12.2020 alkaen. Viivästyksiä on odotettavissa sekä Suomesta lähteviin että Suomeen saapuviin lähetyksiin.

Myös Yhdysvaltoihin menevässä postissa on pitkiä viiveitä postirahtikapasiteetin supistumisen vuoksi. Yhdysvaltoihin menevään postiin tarvitaan 1.1.2021 alkaen sähköiset ennakkotiedot tullausta varten. Jos tätä ei ole tehty, lähetys palautuu.

Päivitettyä tietoa 18.12.2020

Ulkomaat

Suomeen saapuvissa joulukorteissa voi olla viiveitä etenkin Euroopan ulkopuolelta tulevissa lähetyksissä lentoyhteyksien rajallisen kapasiteetin tai sen kokonaan puuttumisen vuoksi. Myös Euroopasta tulevat lähetykset kulkevat edelleen pääosin maanteitse, mikä tarkoittaa pidempiä kuljetusaikoja kuin ennen koronavirusepidemiaa.


Kun lähetykset saapuvat Suomeen, ne käsitellään ja jaetaan normaalissa aikataulussa.

 

Päivitettyä tietoa 1.12.2020

Kotimaa ja ulkomaat

Postissa käytetään maskia jatkossa kaikkialla Suomessa sekä Postin muissa toimintamaissa. Toimimme paikallisten viranomaisten ohjeiden ja koronavirustilanteen mukaisesti (kiihtymisvaihe ja laajentumisvaihe) sekä jo ennaltaehkäisevästi (perustaso).

Teemme kaikkemme, että pysymme terveinä ja voimme tuottaa palvelumme muun muassa jakelussa, lajittelussa, kuljetuksissa, palvelupisteissämme ja varastoissamme turvallisesti ja sujuvasti myös koronapandemian aikana. Asiakkaidemme ja henkilöstömme terveys on meille ensisijainen asia. Tähän mennessä Postissa on selvitty tilanteesta hyvin ja tartuntamäärät ovat pysyneet maltillisina, kiitos postilaisille ja kaikille asiakkaillemme tartuntaketjujen ehkäisemiseen liittyvien ohjeistusten hyvästä noudattamisesta.

Päivitettyä tietoa 24.11.2020

Ulkomaat

Suomeen saapuvissa lähetyksissä voi olla viiveitä etenkin Euroopan ulkopuolelta tulevissa lähetyksissä lentoyhteyksien rajallisen kapasiteetin tai sen kokonaan puuttumisen vuoksi. Myös Euroopasta tulevat lähetykset kulkevat edelleen pääosin maanteitse, mikä tarkoittaa pidempiä kuljetusaikoja kuin ennen koronavirusepidemiaa.

Kun lähetykset saapuvat Suomeen, ne käsitellään ja jaetaan normaalissa aikataulussa.

Päivitettyä tietoa 20.11.2020

Kotimaa

Olemme ohjeistaneet henkilöstöämme Joensuussa, Kruunupyyssä, Nokialla, Pirkkalassa ja Tampereella käyttämään maskeja asiakaskohtaamisissa sekä sisätiloissa työskennellessä, jotta pystyisimme ehkäisemään tartuntaketjut. Henkilöstömme noudattaa edelleen myös koronatilanteeseen liittyviä ohjeistuksia muun muassa käsi- ja yskimishygienian sekä turvavälien osalta.

 

Päivitettyä 16.11.2020: Maskit laajasti käyttöön Postissa loppuvuodeksi

Postissa on selvitty koronaepidemian haasteista tähän mennessä hyvin ja tartuntamäärät ovat pysyneet maltillisina. Kiitos postilaisille ja myös kaikille asiakkaillemme, että ohjeistuksia tartuntaketjujen estämiseksi työpaikoilla ja asiakaskohtaamisissa on noudatettu hyvin. Reagoimme nopeasti viranomaisten suosituksiin ja ohjeistuksiin myös paikallisten tautiryvästymien osalta.

Maskin käyttöä laajennetaan entisestään loppuvuoden sesongin ajaksi. Teemme kaikkemme, että saamme tehdä tänäkin vuonna joulua yhdessä asiakkaidemme kanssa terveinä ja turvallisesti. Laaja maskien käyttö on varotoimenpide, jotta pystymme turvaamaan myös palvelujemme sujuvuuden koronapandemian jatkumisenkin aikana.

Olemme ottaneet maskit laajasti käyttöön asiakaspalvelutilanteiden ja muiden asiakaskohtaamisten lisäksi muun muassa kaikissa Postin lajittelukeskuksissa sekä osassa terminaaleja ja varastoja.

Töitä saa tehdä vain terveenä. Maskin käytön lisäksi varotoimenpiteisiin ja ohjeisiin kuuluvat käsihygienia, yskimishygienia ja turvavälit. Nämä ovat tehokkaimmat tekijät myös muun muassa kausi-influenssan torjunnassa.

Meille on tärkeää, että me kaikki yhdessä voimme ehkäistä koronaviruksen leviämistä työpaikalla. Kun tauti ei leviä työpaikalla, se ei myöskään kulje mukana asiakaskohtaamisiin tai kotiin ja sairastuta asiakkaita, perheenjäseniä tai ystäviä.

Päivitettyä tietoa 22.10.

Kotimaa

Lieksan alueella ilmeni 21. syyskuuta viranomaistietojen mukaan altistuneiden ryvästymä. Ohjeistimme Lieksan alueella työskentelevää henkilöstöämme käyttämään maskeja asiakaskohtaamisissa sekä sisätiloissa työskennellessä, jotta pystyisimme ehkäisemään tartuntaketjut. Henkilöstömme noudattaa edelleen koronatilanteeseen liittyviä ohjeistuksia muun muassa käsi- ja yskimishygienian sekä turvavälien osalta. Maskien osalta olemme siirtyneet normaaliin ohjeistukseen ja maskeja käytetään niissä tehtävissä, joissa se on välttämätöntä.

Päivitettyä tietoa 21.10.

Ei muutoksia aiemmin kerrottuun.

Päivitettyä tietoa 5.10.

Kotimaa

Koronavirus on kiihtymisvaiheessa Vaasan sairaanhoitopiirin alueella.

Pohjanmaan alueen asukkaille, noin 15 ikävuodesta ylöspäin, on annettu vahva suositus käyttää kasvomaskia aina asioidessa julkisissa tiloissa kodin ulkopuolella. 

Postin palvelujen osalta noudatamme suositusta tilanteissa, joissa henkilöstömme tekee työtään niin, että niihin kuuluu asiakaskohtaamisia julkisissa tiloissa.

Päivitettyä tietoa 30.9.

Kotimaa

Koronavirus on kiihtymisvaiheessa pääkaupunkiseudulla.

Helsinki, Espoo ja Vantaa suosittavat 15 vuotta täyttäneille kasvomaskin käyttöä kaupungin palveluissa aina, kun lähikontakteja ei voida välttää. Suositus koskee esimerkiksi kirjastoja, sisäliikuntapaikkoja, museoita, asiointipisteitä ja toisen asteen oppilaitoksia. 

Postin palvelujen osalta noudatamme suositusta tilanteissa, joissa henkilöstömme tekee työtään niin, että niihin kuuluu asiakaskohtaamisia edellä mainituissa kaupunkien tiloissa.

Päivitettyä tietoa 28.9.

Kotimaa

Mikkelin alueella ilmeni 9. syyskuuta viranomaistietojen mukaan altistuneiden ryvästymä. Ohjeistimme Mikkelin alueella työskentelevää henkilöstöämme käyttämään maskeja asiakaskohtaamisissa sekä sisätiloissa työskennellessä, jotta pystyisimme ehkäisemään tartuntaketjut. Henkilöstömme noudattaa edelleen koronatilanteeseen liittyviä ohjeistuksia muun muassa käsi- ja yskimishygienian sekä turvavälien osalta. Maskien osalta olemme siirtyneet normaaliin ohjeistukseen ja maskeja käytetään niissä tehtävissä, joissa se on välttämätöntä.

 

Päivitettyä tietoa 25.9.

Kotimaa

Ohjeistimme Jyväskylässä työskentelevää henkilöstöämme käyttämään maskeja asiakaskohtaamisissa sekä sisätiloissa työskennellessä, jotta pystyisimme ehkäisemään tartuntaketjut. Ohjeistus ei toistaiseksi koske ulkona tapahtuvaa, esimerkiksi jakelutyötä, jossa on mahdollisuus noudattaa riittäviä turvavälejä.

 

Päivitettyä tietoa 23.9.

Kotimaa

Koska haluamme estää tartunnat mahdollisimman hyvin jo ennalta, otamme tarvittaessa käyttöön paikallisia rajoituksia tai varotoimenpiteitä.

Lieksan alueella on viranomaisten julkaisemien tietojen mukaan altistuneiden ryvästymä. Ohjeistimme Lieksan alueella työskentelevää henkilöstöämme käyttämään maskeja asiakaskohtaamisissa sekä sisätiloissa työskennellessä, jotta pystyisimme ehkäisemään tartuntaketjut. Ohjeistus ei toistaiseksi koske ulkona tapahtuvaa, esimerkiksi jakelutyötä, jossa on mahdollisuus noudattaa riittäviä turvavälejä.

Postin palvelupiste Sokos Tampereella (Hämeenkatu 21, 33200 Tampere) palvelee tämän viikon ajan poikkeusajoin. Katso palvelupisteen poikkeusaukioloajat täältä.

 

Päivitettyä tietoa 16.9.

Kotimaa

Koska haluamme estää tartunnat mahdollisimman hyvin jo ennalta, otamme tarvittaessa käyttöön paikallisia rajoituksia tai varotoimenpiteitä.

Mikkelin alueella ilmeni 9. syyskuuta THL:n julkaisemien tietojen mukaan altistuneiden ryvästymä. Ohjeistimme Mikkelin alueella työskentelevää henkilöstöämme käyttämään maskeja asiakaskohtaamisissa sekä sisätiloissa työskennellessä, jotta pystyisimme ehkäisemään tartuntaketjut. Tätä ohjeistusta on jatkettu. Ohjeistus ei toistaiseksi koske ulkona tapahtuvaa, esimerkiksi jakelutyötä, jossa on mahdollisuus noudattaa riittäviä turvavälejä.

 

Päivitettyä tietoa 9.9.

Kotimaa

Koska haluamme estää tartunnat mahdollisimman hyvin jo ennalta, otamme tarvittaessa käyttöön paikallisia rajoituksia tai varotoimenpiteitä.

Mikkelin alueella on THL:n julkaisemien tietojen mukaan altistuneiden ryvästymä. Olemme ohjeistaneet Mikkelin alueella työskentelevää henkilöstöämme käyttämään maskeja asiakaskohtaamisissa sekä sisätiloissa työskennellessä, jotta pystyisimme ehkäisemään tartuntaketjut. Ohjeistus ei toistaiseksi koske ulkona tapahtuvaa, esimerkiksi jakelutyötä, jossa on mahdollisuus noudattaa riittäviä turvavälejä. Henkilöstömme käyttää maskeja vielä perjantain tai pidempään, jos tilanne niin vaatii.

 

Päivitettyä tietoa 2.9.

Ei muutoksia aiemmin kerrottuun.

 

Päivitettyä tietoa 26.8.

Ulkomaat

Koronapandemian takia kuljetusyhteydet joihinkin maihin ovat katkenneet. Lisätietoa vaikutuksista ulkomaan lähetyksiin löydät maakohtaisista tiedoista.

 

Päivitettyä tietoa 19.8.

Kotimaa

Palvelumme ovat toimineet kesän aikana normaaliin tapaan, eikä koronavirus ole aiheuttanut uusia rajoitteita tai ongelmia.

Koska haluamme estää tartunnat mahdollisimman hyvin jo ennalta, otamme tarvittaessa käyttöön paikallisia rajoituksia tai varotoimenpiteitä yhteistyössä paikallisten viranomaisten kanssa.

Ulkomaat

Koronapandemian aiheuttamista rajoituksista ja rajojen sulkemisesta huolimatta tavarat liikkuvat myös maailmalle ja maailmalta tänne.

Lähetykset kulkevat osittain poikkeusreittejä pitkin tai lentoyhteyksien rajallisen kapasiteetin takia, ja siksi niiden kulussa saattaa olla viivettä. Tilanne voi eri maissa vaihtua nopeastikin, mutta etsimme mahdollisimman nopeasti vaihtoehtoisia reittejä.

Jos olet lähettämässä postia ulkomaille tai odotat postia ulkomailta, löydät lisätietoa tästä linkistä.

Kun lähetykset saapuvat Postille, ne käsitellään ja jaetaan normaalissa aikataulussa.