Posti on varautunut koronaviruksen leviämiseen (PÄIVITETTY 28.9.2020)

19.08.2020

Erilaisiin poikkeustilanteisiin varautuminen on Postissa normaali toimintatapa. Olemme jo keväällä ottaneet koronapandemian takia käyttöön erilaisia varotoimia asiakkaidemme ja henkilöstömme terveyden turvaamiseksi sekä toimintamme jatkuvuuden varmistamiseksi.

Toimimme Suomen viranomaisten (THL, STM) ohjeistuksen mukaisesti ja seuraamme tilannetta tiiviisti.

Kerromme palveluihimme liittyvistä mahdollisista vaikutuksista päivittämällä tätä tiedotettamme keskiviikkoisin, ellei tilanne muuta edellytä. Verkkosivuiltamme löydät osion Usein kysyttyä koronasta.

Hoidamme aina ensin huoltovarmuuteen liittyvät ja yhteiskunnan toimivuuden kannalta kriittiset ja tärkeät lähetykset. Näitä ovat muun muassa yleiseen turvallisuutteen liittyvät lähetykset mm. verilähetykset ja laboratorionäytteet, viranomaisten tiedotteet sekä muut viranomaisten määrittelemät palvelut.

Asiakaskohtaamisissa noudatamme edelleen useita varotoimenpiteitä, jotta tartuntaketjuilta voidaan välttyä. Asiakkaidemme ja henkilöstömme terveys ja turvallisuus ovat aina etusijalla.

Päivitettyä tietoa 28.9.

Kotimaa

Mikkelin alueella ilmeni 9. syyskuuta viranomaistietojen mukaan altistuneiden ryvästymä. Ohjeistimme Mikkelin alueella työskentelevää henkilöstöämme käyttämään maskeja asiakaskohtaamisissa sekä sisätiloissa työskennellessä, jotta pystyisimme ehkäisemään tartuntaketjut. Henkilöstömme noudattaa edelleen koronatilanteeseen liittyviä ohjeistuksia muun muassa käsi- ja yskimishygienian sekä turvavälien osalta. Maskien osalta olemme siirtyneet normaaliin ohjeistukseen ja maskeja käytetään niissä tehtävissä, joissa se on välttämätöntä.

 

Päivitettyä tietoa 25.9.

Kotimaa

Ohjeistimme Jyväskylässä työskentelevää henkilöstöämme käyttämään maskeja asiakaskohtaamisissa sekä sisätiloissa työskennellessä, jotta pystyisimme ehkäisemään tartuntaketjut. Ohjeistus ei toistaiseksi koske ulkona tapahtuvaa, esimerkiksi jakelutyötä, jossa on mahdollisuus noudattaa riittäviä turvavälejä.

Päivitettyä tietoa 23.9.

Kotimaa

Koska haluamme estää tartunnat mahdollisimman hyvin jo ennalta, otamme tarvittaessa käyttöön paikallisia rajoituksia tai varotoimenpiteitä.

Lieksan alueella on viranomaisten julkaisemien tietojen mukaan altistuneiden ryvästymä. Ohjeistimme Lieksan alueella työskentelevää henkilöstöämme käyttämään maskeja asiakaskohtaamisissa sekä sisätiloissa työskennellessä, jotta pystyisimme ehkäisemään tartuntaketjut. Ohjeistus ei toistaiseksi koske ulkona tapahtuvaa, esimerkiksi jakelutyötä, jossa on mahdollisuus noudattaa riittäviä turvavälejä.

Postin palvelupiste Sokos Tampereella (Hämeenkatu 21, 33200 Tampere) palvelee tämän viikon ajan poikkeusajoin. Katso palvelupisteen poikkeusaukioloajat täältä.

 

Päivitettyä tietoa 16.9.

Kotimaa

Koska haluamme estää tartunnat mahdollisimman hyvin jo ennalta, otamme tarvittaessa käyttöön paikallisia rajoituksia tai varotoimenpiteitä.

Mikkelin alueella ilmeni 9. syyskuuta THL:n julkaisemien tietojen mukaan altistuneiden ryvästymä. Ohjeistimme Mikkelin alueella työskentelevää henkilöstöämme käyttämään maskeja asiakaskohtaamisissa sekä sisätiloissa työskennellessä, jotta pystyisimme ehkäisemään tartuntaketjut. Tätä ohjeistusta on jatkettu. Ohjeistus ei toistaiseksi koske ulkona tapahtuvaa, esimerkiksi jakelutyötä, jossa on mahdollisuus noudattaa riittäviä turvavälejä

Päivitettyä tietoa 9.9.

Kotimaa

Koska haluamme estää tartunnat mahdollisimman hyvin jo ennalta, otamme tarvittaessa käyttöön paikallisia rajoituksia tai varotoimenpiteitä.

Mikkelin alueella on THL:n julkaisemien tietojen mukaan altistuneiden ryvästymä. Olemme ohjeistaneet Mikkelin alueella työskentelevää henkilöstöämme käyttämään maskeja asiakaskohtaamisissa sekä sisätiloissa työskennellessä, jotta pystyisimme ehkäisemään tartuntaketjut. Ohjeistus ei toistaiseksi koske ulkona tapahtuvaa, esimerkiksi jakelutyötä, jossa on mahdollisuus noudattaa riittäviä turvavälejä. Henkilöstömme käyttää maskeja vielä perjantain tai pidempään, jos tilanne niin vaatii.

 

Päivitettyä tietoa 2.9.

Ei muutoksia aiemmin kerrottuun.

 

Päivitettyä tietoa 26.8.

Ulkomaat

Koronapandemian takia kuljetusyhteydet joihinkin maihin ovat katkenneet. Lisätietoa vaikutuksista ulkomaan lähetyksiin löydät maakohtaisista tiedoista.

 

Päivitettyä tietoa 19.8.

Kotimaa

Palvelumme ovat toimineet kesän aikana normaaliin tapaan, eikä koronavirus ole aiheuttanut uusia rajoitteita tai ongelmia.

Koska haluamme estää tartunnat mahdollisimman hyvin jo ennalta, otamme tarvittaessa käyttöön paikallisia rajoituksia tai varotoimenpiteitä yhteistyössä paikallisten viranomaisten kanssa.

Ulkomaat

Koronapandemian aiheuttamista rajoituksista ja rajojen sulkemisesta huolimatta tavarat liikkuvat myös maailmalle ja maailmalta tänne.

Lähetykset kulkevat osittain poikkeusreittejä pitkin tai lentoyhteyksien rajallisen kapasiteetin takia, ja siksi niiden kulussa saattaa olla viivettä. Tilanne voi eri maissa vaihtua nopeastikin, mutta etsimme mahdollisimman nopeasti vaihtoehtoisia reittejä.

Jos olet lähettämässä postia ulkomaille tai odotat postia ulkomailta, löydät lisätietoa tästä linkistä.

Kun lähetykset saapuvat Postille, ne käsitellään ja jaetaan normaalissa aikataulussa.