Posti on varautunut koronaviruksen leviämiseen (PÄIVITETTY 10.7.2020)

01.04.2020

Erilaisiin poikkeustilanteisiin varautuminen on Postissa normaali toimintatapa, tällä hetkellä valmiutta on nostettu koronaviruksen osalta.

Posti toimii Suomen viranomaisten (THL, STM) ohjeistuksen mukaisesti ja suojaa henkilöstönsä sekä asiakkaittensa terveyttä ohjeiden mukaisesti.

Huoltovarmuuteen liittyen yhteiskunnan toimivuuden kannalta kriittiset ja tärkeät lähetykset hoidetaan aina ensin. Näitä ovat muun muassa yleiseen turvallisuutteen liittyvät lähetykset mm. verilähetykset ja laboratorionäytteet, viranomaisten tiedotteet sekä muut viranomaisten määrittelemät palvelut. Postilla on tärkeä rooli huoltovarmuuden ylläpitäjänä.

Aiemmat koronaan (Covid-19) liittyvät tilannepäivityksemme (maaliskuu 2020) ja faktaa Postin varautumisesta sekä toimenpiteistä löydät verkkosivuiltamme tästä linkistä.

Verkkosivuillamme löytyy Usein kysyttyä koronasta.

Jos olet lähettämässä postia ulkomaille, voit tarkistaa nettisivuiltamme maat, joihin on olemassa kuljetusyhteydet.

Seuraamme tiiviisti viranomaisten ohjeistuksia ja tilannetta myös kesän aikana. Mikäli koronatilanteesta johtuen olisi jotain viestittävää palveluihimme liittyen, kerromme asiasta välittömästi verkkosivuillamme.

Päivitettyä tietoa 10.7.

Ulkomailta saapuvat lähetykset

Suomeen saapuvissa lähetyksissä voi olla viiveitä etenkin Euroopan ulkopuolelta tulevissa lähetyksissä lentoyhteyksien rajallisen kapasiteetin tai sen kokonaan puuttumisen vuoksi. Myös Euroopasta tulevat lähetykset kulkevat edelleen pääosin maanteitse, mikä tarkoittaa pidempiä kuljetusaikoja kuin ennen koronavirusepidemiaa.

Kun lähetykset saapuvat Postille, ne käsitellään ja jaetaan normaalissa aikataulussa.

Päivitettyä tietoa 7.7.

Kuljetusyhteys Kreikkaan on avautumassa uudelleen. Aloitamme lähetysten toimittamisen mahdollisimman pian.

Päivitettyä tietoa 1.7.

Posti palauttaa asiakkailleen paketit, joiden kohdemaahan ei ole kuljetusyhteyksiä

Koronavirustilanteen takia jakeluyhteydet joihinkin maihin ovat katkenneet eikä paketteja ole voitu toimittaa niihin normaalisti. Posti palauttaa automaattisesti lähettäjille ulkomaan paketit, joiden kohdemaahan ei ole kuljetusyhteyksiä nyt tai lähitulevaisuudessa. Valtaosa palautettavista paketeista on ollut matkalla Euroopan ulkopuolelle. Takaisinlähetys käynnistyy keskiviikkona 1.7. Palautuvissa paketeissa on tarra, jossa kerrotaan, että postiliikenne kohdemaahan on keskeytetty koronavirusepidemian vuoksi.

Nettisivuiltamme voi tarkistaa maat, joihin on olemassa yhteydet. Jos kohdemaa löytyy listalta, lähetys toimitetaan seuraavassa mahdollisessa kuljetuksessa.

Asiakas, jonka pakettia ei ole voitu toimittaa kohdemaahan, on oikeutettu postimaksun palautukseen. Jos asiakas haluaa korvausta lähetyksen postimaksuista, hän voi täyttää korvaushakemuksen nettisivuillamme.

Päivitettyä tietoa 17.6.

Kiitos asiakkaillemme luottamuksesta ja hyvästä yhteistyöstä myös koronapandemian aiheuttamana poikkeuksellisena aikana. Teemme jatkossakin kaikkemme, että palvelumme sujuvat mahdollisimman häiriöttä kaikissa tilanteissa.

Seuraamme tiiviisti viranomaisten ohjeistuksia ja tilannetta myös kesän aikana. Mikäli koronatilanteesta johtuen olisi jotain viestittävää palveluihimme liittyen, kerromme asiasta välittömästi verkkosivuillamme. Tällä hetkellä emme näe koronatilanteen vuoksi tarvetta säännönmukaiseen, päivittäiseen tai viikoittaiseen viestintään, vaan siirrymme viestimään tarvittaessa ja välittömästi tilanteen niin edellyttäessä.

Me kaikki toivotamme asiakkaillemme hyvää, terveellistä ja turvallista kesää!

Päivitettyä tietoa 12.6.

Postin omat myymälät palvelevat juhannusviikolla 15.6.-17.6. normaalisti ja torstaina 18.6. klo 18 asti. Perjantaina, juhannusaattona 19.6. ja lauantaina, juhannuspäivänä 20.6. Postin omat myymälät ovat suljettuna. Poikkeuksena on Helsingin pääposti, joka on avoinna juhannusaattona 19.6. klo 12 asti.

Useat postit toimivat Postin kumppaniyrityksissä kuten kaupoissa, kioskeissa ja huoltoasemilla ja ne palvelevat pääsääntöisesti kumppaniyrityksen aukioloaikojen mukaan. Poikkeavat aukioloajat voi tarkistaa kumppaneiden omilta verkkosivuilta. Kaikkien postien ja pakettiautomaattien sijaintitiedot: http://www.posti.fi/postit.

Postia ei jaeta perjantaina, juhannusaattona 19.6., lukuun ottamatta Postin varhaisjakelussa jaettavia sanomalehtiä.

Paketteja toimitetaan juhannusaattona 19.6. avoinna oleviin noutopisteisiin ja automaatteihin suurimmissa kaupungeissa. Koronaviruksen vuoksi suljetut yksittäiset automaatit ja palvelupisteet voi tarkistaa Postin päivittyvästä tiedotteesta.

Hyvää juhannusta!

Päivitettyä tietoa 5.6.

Poikkeustilanteen aikana käytössä olleet väliaikaiset noutopisteet suljetaan keskiviikkona 17.6. Lähetyksiä voi noutaa keskiviikkona noutopisteen aukiolon puitteissa. Torstaina 18.6. noutamattomat lähetykset siirretään lähiposteihin. Vastaanottaja saa uuden saapumisilmoituksen, kun lähetys on noudettavissa. Saapumisilmoituksessa kerrotaan uusi noutopaikka osoitteineen ja aukioloaikoineen.

Päivitettyä tietoa 3.6.

Kotijakelut ja asennuspalvelut käynnistyvät rajoituksin 8.6. alkaen erikseen määritetyillä postinumeroalueilla pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Turussa.

Lue lisää ja katso postinumeroalueet, joilla palvelu käynnistyy, Q&A-sivultamme.

Päivitettyä tietoa 25.5. 

Koronapandemian aikana avatut väliaikaiset noutopisteet ovat kaikki auki tämän hetkisen arvion mukaan kesäkuun loppuun asti.

Päivitettyä tietoa 18.5. 

Ei muutoksia aiemmin kerrottuun.

Päivitettyä tietoa 14.5. 

Söderkullan väliaikainen noutopiste (Eriksnäsintie 11, 01150 Söderkulla) suljetaan tänään 14.5. poikkeuksellisesti jo klo 17 sairastapauksen vuoksi.

Pohjois-Amerikan postiliikenteessä on tapahtunut muutoksia. Päivitetyt, maakohtaiset tiedot kirjeiden ja pakettilähetysten kulkuun liittyen löytyvät verkkosivuiltamme.

Tiedotamme jatkossa koronan vaikutuksista palveluihimme maanantaisin ja torstaisin, ellei tilanteessa tapahdu suuria muutoksia muina päivinä.

Päivitettyä tietoa 12.5. 

Ei muutoksia aiemmin kerrottuun.

Päivitettyä tietoa 11.5. 

Ei muutoksia aiemmin kerrottuun.

Päivitettyä tietoa 8.5. 

Pakettien poikkeuksellisen suuren määrän vuoksi niitä lajitellaan ja kuljetetaan Postin noutopisteisiin tihennetyllä aikataululla myös viikonloppuisin pääkaupunkiseudulla ja suurempien kaupunkien alueella. Lisäämme uusia alueita tihennetyn palvelun piiriin Hämeenlinnassa, Paimiossa, Paraisilla, Uudessakaupungissa, Laitilassa, Raumalla, Loimaalla, Sastamalassa, Jämsässä, Äänekoskella, Kotkassa, Iisalmessa ja Varkaudessa. Myös kotiinkuljetuksia tehdään Kotipakettien osalta aiempaa laajemmin myös lauantaisin.  

Posti on päättänyt jatkaa väliaikaisten noutopisteiden aukioloja ennakoitua suurempien pakettimäärien takia.

Päivitettyä tietoa 7.5. 

Ei muutoksia aiemmin kerrottuun.

Päivitettyä tietoa 6.5. 

Ei muutoksia aiemmin kerrottuun.

Päivitettyä tietoa 5.5. 

Ei muutoksia aiemmin kerrottuun.

Päivitettyä tietoa 4.5.

Posti on avannut lisää väliaikaisia pakettien noutopisteitä. Väliaikaisia noutopisteitä avataan vielä lisää erityisesti ruuhkaisimmille paikkakunnille. Katso lisää paketteihin liittyvistä poikkeuksista verkkosivuiltamme. Kaikkien Postin palvelupisteiden sijainnit kartalla https://www.posti.fi/fi/palvelupisteet-kartalla.

Päivitettyä tietoa 30.4.

Posti Shell Lahnus (Lahnuksentie 2, 02970 Espoo) on suljettu 30.4.-2.5. välisenä aikana.

Ylitornion S-marketin (Niurontie 7, 95600 Ylitornio) postista voi noutaa lähetyksiä klo 10-14 välisenä aikana, mutta lähetyksiä ei tällä hetkellä voi lähettää sieltä. Postin palveluajat voivat muuttua kaupan aukioloaikojen muuttuessa. Tällä hetkellä S-marketiin tilatut lähetykset pyritään ohjaamaan K-Supermarket Ylitornion pakettiautomaattiin, joka on käytettävissä kaupan aukioloaikojen mukaan. Aukioloajat ovat tällä hetkellä klo 10-16.

Päivitettyä tietoa 29.4.

Ei muutoksia aiemmin kerrottuun.

Päivitettyä tietoa 28.4.

Vappu ja helatorstai aiheuttavat muutoksia myös postien aukioloaikoihin. Posteista valtaosa toimii kumppaniyrityksissä kuten kaupoissa, kioskeissa ja huoltoasemilla, ja ne palvelevat näiden yritysten aukioloaikojen mukaan. Poikkeavista vapun ja helatorstain aukioloajoista kerrotaan kumppanin omilla kotisivuilla.

Vappuaattona torstaina 30.4. Postin omat myymälät ovat avoinna normaalisti klo 18.00 asti. Vapunpäivänä perjantaina 1.5.2020 ja helatorstaina 21.5. Postin omat myymälät ovat kiinni.

Posti on avannut tänään väliaikaisen pakettien noutopisteen. Yhteensä niitä on nyt 22. Väliaikaisia noutopisteitä avataan vielä lisää erityisesti ruuhkaisimmille paikkakunnille. Katso lisää paketteihin liittyvistä poikkeuksista verkkosivuiltamme. Kaikkien Postin palvelupisteiden sijainnit kartalla https://www.posti.fi/fi/palvelupisteet-kartalla.

Päivitettyä tietoa 27.4.

Posti on avannut tänään kolme uutta väliaikaista pakettien noutopistettä. Yhteensä niitä on nyt 21. Väliaikaisia noutopisteitä avataan vielä lisää erityisesti ruuhkaisimmille paikkakunnille. Katso lisää paketteihin liittyvistä poikkeuksista verkkosivuiltamme.

Päivitettyä tietoa 24.4.

Kansainvälinen lentoliikenne on palautumassa postikuljetusten osalta muutamien maiden osalta, jotka ovat olleet tähän mennessä lentoliikenteen osalta kiinni. Päivitetyt, maakohtaiset tiedot kirjeiden ja pakettilähetysten kulkuun liittyen löytyvät verkkosivuiltamme.

Rajojen sulkemisesta huolimatta tavarat liikkuvat myös maailmalle ja maailmalta tänne, mutta lähetykset kulkevat osittain poikkeusreittejä pitkin ja siksi niiden kulussa on viivettä. Tilanne voi eri maissa vaihtua nopeastikin, mutta Posti etsii mahdollisimman nopeasti vaihtoehtoisen reitin.

Posti on avannut tänään jälleen neljä uutta väliaikaista pakettien noutopistettä. Yhteensä niitä on nyt 18.Väliaikaisia noutopisteitä avataan vielä lisää erityisesti ruuhkaisimmille paikkakunnille. Katso lisää paketteihin liittyvistä poikkeuksista verkkosivuiltamme.

Pakettien poikkeuksellisen suuren määrän vuoksi niitä lajitellaan ja kuljetetaan Postin noutopisteisiin tihennetyllä aikataululla, muun muassa lauantaina 25.4. Osassa paketteja toimitusaika on noin 2 vuorokautta, erityisesti pääkaupunkiseudulla ja Etelä-Suomen alueella sekä muualla maassa suurempien kaupunkien alueella. Myös kotiinkuljetuksia tehdään Kotipakettien ja muiden tavarakuljetusten osalta tulevana lauantaina suurimpien kaupunkien alueella.

Lauantaina 25.4. Posteista ja automaateista noudettavien pakettien säilytysaika palautetaan 7 päivän mittaiseksi. Posteista noudettavien kirjeiden ja ulkomaan pakettien osalta säilytysaika palautetaan 14 päivän mittaiseksi. Säilytysajan pituus näkyy postinsaajalle lähetetyssä saapumisilmoituksessa. Ennen 25.4. hyllytetyt paketit ja kirjeet säilytettään kuitenkin 21 päivää. Jos koronan aiheuttamasta poikkeustilanteesta johtuen noutaminen ei onnistuisi normaaleiksi palautetuissa noutoajoissa (7 pv tai 14 pv), pyydämme ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme, jotta tilanteeseen löydetään ratkaisu. Olemme lisänneet henkilöstöä asiakaspalveluumme koronatilanteen vuoksi. Katso lisää aiheesta verkkosivuiltamme.

Postin yksittäisiä palvelupisteitä ja kirjelaatikoita on jouduttu sulkemaan, koska niiden sijaintikiinteistöt ovat kiinni koronaviruksen takia. Lista toistaiseksi pois käytöstä olevista palvelupisteistä löytyy verkkosivuiltamme.

Sanomalehtien varhaisjakelu, perusjakelu, rahtipalvelut, kotipalvelut, ateriapalvelut ja kauppakassien kotiin toimitukset toimivat normaalisti ja sopimusten mukaisesti.

Päivitettyä tietoa 23.4.

Posti on avannut tänään jälleen uusia väliaikaisia pakettien noutopisteitä. Väliaikaisia noutopisteitä avataan vielä lisää erityisesti ruuhkaisimmille paikkakunnille. Katso lisää paketteihin liittyvistä poikkeuksista verkkosivuiltamme.

Pakettien poikkeuksellisen suuren määrän vuoksi niitä lajitellaan ja kuljetetaan Postin noutopisteisiin tihennetyllä aikataululla, muun muassa lauantaina 25.4. Osassa paketteja toimitusaika on noin 2 vuorokautta, erityisesti pääkaupunkiseudulla ja Etelä-Suomen alueella sekä muualla maassa suurempien kaupunkien alueella. Myös kotiinkuljetuksia tehdään Kotipakettien ja muiden tavarakuljetusten osalta tulevana lauantaina suurimpien kaupunkien alueella.

Lauantaina 25.4. Posteista ja automaateista noudettavien pakettien säilytysaika palautetaan 7 päivän mittaiseksi. Posteista noudettavien kirjeiden ja ulkomaan pakettien osalta säilytysaika palautetaan 14 päivän mittaiseksi. Säilytysajan pituus näkyy postinsaajalle lähetetyssä saapumisilmoituksessa. Ennen 25.4. hyllytetyt paketit ja kirjeet säilytettään kuitenkin 21 päivää. Jos koronan aiheuttamasta poikkeustilanteesta johtuen noutaminen ei onnistuisi normaaleiksi palautetuissa noutoajoissa (7 pv tai 14 pv), pyydämme ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme, jotta tilanteeseen löydetään ratkaisu. Olemme lisänneet henkilöstöä asiakaspalveluumme koronatilanteen vuoksi. Katso lisää aiheesta verkkosivuiltamme.

Muut 20.4. päivitetyt tiedot ovat voimassa. 

Päivitettyä tietoa 22.4.

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne on lisännyt verkkokauppaostoksia ja pakettimääriä jopa joulun huippusesongin tasolle. Jotta pakettien kulku on suuresta määrästä huolimatta nopeaa, Posti on tehnyt useita poikkeusjärjestelyjä.

Posti on avannut tänään kaksi uutta väliaikaisia pakettien noutopistettä, Helsinkiin ja Espooseen. Väliaikaisia noutopisteitä avataan vielä lisää erityisesti ruuhkaisimmille paikkakunnille. Katso lisää paketteihin liittyvistä poikkeuksista verkkosivuiltamme.

Posti pidensi maaliskuussa väliaikaisesti pakettien ja kirjelähetysten säilytysaikaa noutopisteissä. Pidennettyyn säilytysaikaan ei nyt kuitenkaan ole analysoidun tiedon perusteella enää tarvetta, joten säilytysajat palautetaan normaaleiksi. Posteista ja automaateista noudettavien pakettien säilytysaika palautetaan 7 päivän mittaiseksi. Posteista noudettavien kirjeiden ja ulkomaan pakettien osalta säilytysaika palautetaan 14 päivän mittaiseksi. Säilytysajan palauttaminen tapahtuu 25. huhtikuuta alkaen. Säilytysajan pituus näkyy postinsaajalle lähetetyssä saapumisilmoituksessa. Jos koronan aiheuttamasta poikkeustilanteesta johtuen noutaminen ei onnistuisi normaaleiksi palautetuissa noutoajoissa (7 pv tai 14 pv), pyydämme ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme, jotta tilanteeseen löydetään ratkaisu. Olemme lisänneet henkilöstöä asiakaspalveluumme koronatilanteen vuoksi. Katso lisää verkkosivultamme

Päivitettyä tietoa 21.4.

Ei muutoksia aiemmin kerrottuun.

Päivitettyä tietoa 20.4.

Joudumme ohjaamaan pääkaupunkiseudulla paketteja ajoittain myös muualle kuin asiakkaan lähimpään noutopisteeseen. Syynä on pakettien ennakoitua suurempi määrä. Tällä ohjauksella haluamme varmistaa pakettien mahdollisimman nopean kulun myös poikkeustilanteessa. Uusi, vapaana oleva noutopiste on mahdollisimman lähellä alkuperäistä noutopistettä. Tieto muuttuneesta noutopisteestä kerrotaan saapumisilmoituksessa. Koska kysymyksessä on poikkeustilanteeseen rakennettu palvelu, emme valitettavasti voi muuttaa kertaalleen muutettua noutopistettä enää uudeksi vaihtoehdoksi myöskään asiakaspalvelussamme. Olemme pahoillamme, jos asiakkaillemme aiheutuu muutoksesta vaivaa.

Posti on avannut väliaikaisia pakettien noutopisteitä ja niitä avataan lisää erityisesti ruuhkaisimmille paikkakunnille. Katso lisää paketteihin liittyvistä poikkeuksista verkkosivuiltamme.

Muutamien maiden kohdalla on poikkeuksia kirjeissä ja pakettilähetyksissä. Päivitetyt, maakohtaiset tiedot kirjeiden ja pakettilähetysten kulkuun liittyen löytyvät verkkosivuiltamme.

Postin yksittäisiä palvelupisteitä ja kirjelaatikoita on jouduttu sulkemaan, koska niiden sijaintikiinteistöt ovat kiinni koronaviruksen takia. Lista toistaiseksi pois käytöstä olevista palvelupisteistä löytyy verkkosivuiltamme.

Sanomalehtien varhaisjakelu, perusjakelu, rahtipalvelut, kotipalvelut, ateriapalvelut ja kauppakassien kotiin toimitukset toimivat normaalisti ja sopimusten mukaisesti.

Rajojen sulkemisesta huolimatta tavarat liikkuvat myös maailmalle ja maailmalta tänne, mutta lähetykset kulkevat osittain poikkeusreittejä pitkin ja siksi niiden kulussa on viivettä. Tilanne voi eri maissa vaihtua nopeastikin, mutta Posti etsii mahdollisimman nopeasti vaihtoehtoisen reitin.

Päivitettyä tietoa 17.4.

Pakettien poikkeuksellisen suuren määrän vuoksi niitä lajitellaan ja kuljetetaan Postin noutopisteisiin tihennetyllä aikataululla, muun muassa lauantaina 18.4. Osassa paketteja toimitusaika on noin 2 vuorokautta erityisesti pääkaupunkiseudulla ja Etelä-Suomen alueella sekä muualla maassa suurempien kaupunkien alueella. Myös kotiinkuljetuksia tehdään Kotipakettien ja muiden tavarakuljetusten osalta tulevana lauantaina pääkaupunkiseudulla.

Pääkaupunkiseudulla paketteja joudutaan ohjaamaan ennakoitua suuremman määrän vuoksi myös muualle kuin lähimpään noutopisteeseen. Uusi, vapaana oleva noutopiste on mahdollisimman lähellä alkuperäistä noutopistettä. Posti avaa huomenna lauantaina 18.4. pakettien poikkeuksellisen suuresta määrästä johtuen yhden uuden väliaikaisen pakettien noutopisteen Söderkullaan. Katso lisää verkkosivuiltamme.

Muutamien maiden kohdalla on poikkeuksia kirjeissä ja pakettilähetyksissä. Päivitetyt, maakohtaiset tiedot kirjeiden ja pakettilähetysten kulkuun liittyen löytyvät verkkosivuiltamme.

Postin yksittäisiä palvelupisteitä ja kirjelaatikoita on jouduttu sulkemaan, koska niiden sijaintikiinteistöt ovat kiinni koronaviruksen takia. Lista toistaiseksi pois käytöstä olevista palvelupisteistä löytyy verkkosivuiltamme.

Koronaviruksen tartuntaketjujen estämiseksi Postissa on otettu kuljetusalalla yleisesti noudatettavat varotoimet. Kuljetukset hoituvat perille asti, mutta lähetyksiä ei kanneta sisään – koronan takia myös asennuspalvelut keskeytetään toistaiseksi. Katso uudet ohjeemme verkkosivuiltamme.

Sanomalehtien varhaisjakelu, perusjakelu, rahtipalvelut, kotipalvelut, ateriapalvelut ja kauppakassien kotiin toimitukset toimivat normaalisti ja sopimusten mukaisesti.

Rajojen sulkemisesta huolimatta tavarat liikkuvat myös maailmalle ja maailmalta tänne, mutta lähetykset kulkevat osittain poikkeusreittejä pitkin ja siksi niiden kulussa on viivettä. Tilanne voi eri maissa vaihtua nopeastikin, mutta Posti etsii mahdollisimman nopeasti vaihtoehtoisen reitin.

Päivitettyä tietoa 16.4.

Venäjän liikenne toimii jälleen normaalisti. Päivitetyt, maakohtaiset tiedot kirjeiden ja pakettilähetysten kulkuun liittyen löytyvät verkkosivuiltamme.

Pääkaupunkiseudulla paketteja joudutaan ohjaamaan ennakoitua suuremman määrän vuoksi myös muualle kuin lähimpään noutopisteeseen. Uusi, vapaana oleva noutopiste on mahdollisimman lähellä alkuperäistä noutopistettä. Posti on avannut tänään uuden, väliaikaisen noutopisteen Keravalle. Katso lisää paketteihin liittyvistä poikkeuksista verkkosivuiltamme.

Muut 15.4. ja 14.4. päivitetyt tiedot ovat voimassa. 

Päivitettyä tietoa 15.4.

Pakettien poikkeuksellisen suuren määrän vuoksi niitä lajitellaan ja kuljetetaan Postin noutopisteisiin tihennetyllä aikataululla, muun muassa lauantaina 18.4. Myös kotiinkuljetuksia tehdään Kotipakettien ja muiden tavarakuljetusten osalta tulevana lauantaina.

Posti avaa pakettien poikkeuksellisen suuresta määrästä johtuen väliaikaiset pakettien noutopisteet Keravalle ja Ouluun. Katso lisää verkkosivuiltamme.

Venäjän liikenteen osalta on viivettä postilähetyksissä ja paketeissa. Taustalla ovat Venäjän lentoliikenteen loppuminen ja maan rajojen sulkeutuminen maaliskuun lopussa.

Muut 14.4. päivitetyt tiedot ovat voimassa. 

Päivitettyä tietoa 14.4.

Pakettien poikkeuksellisen suuren määrän vuoksi Postissa on lisätty henkilöstön ja kuljetusten määrää sekä otettu käyttöön uusia pakettien käsittelytiloja, jotta palvelut pystytään tuottamaan mahdollisimman normaalilla tavalla. Katso lisää paketteihin liittyvistä poikkeuksista verkkosivuiltamme.

Koronaviruksen tartuntaketjujen estämiseksi Postissa on otettu kuljetusalalla yleisesti noudatettavat varotoimet. Kuljetukset hoituvat perille asti, mutta lähetyksiä ei kanneta sisään – koronan takia myös asennuspalvelut keskeytetään toistaiseksi. Katso uudet ohjeemme verkkosivuiltamme.

Muutamien maiden kohdalla on poikkeuksia kirjeissä ja pakettilähetyksissä. Päivitetyt, maakohtaiset tiedot kirjeiden ja pakettilähetysten kulkuun liittyen löytyvät verkkosivuiltamme.

Postin yksittäisiä palvelupisteitä ja kirjelaatikoita on jouduttu sulkemaan, koska niiden sijaintikiinteistöt ovat kiinni koronaviruksen takia. Lista toistaiseksi pois käytöstä olevista palvelupisteistä löytyy verkkosivuiltamme.

Sanomalehtien varhaisjakelu, perusjakelu, rahtipalvelut, kotipalvelut, ateriapalvelut ja kauppakassien kotiin toimitukset toimivat normaalisti ja sopimusten mukaisesti.

Rajojen sulkemisesta huolimatta tavarat liikkuvat myös maailmalle ja maailmalta tänne, mutta lähetykset kulkevat osittain poikkeusreittejä pitkin ja siksi niiden kulussa on viivettä. Tilanne voi eri maissa vaihtua nopeastikin, mutta Posti etsii mahdollisimman nopeasti vaihtoehtoisen reitin.

Päivitettyä tietoa 9.4.

Posti palvelee myös pääsiäisen aikana. Koronaviruksen aiheuttamista rajoituksista tai muutoksista johtuen joissakin palveluissa on poikkeuksia. Katso lisää verkkosivultamme.

Posti on ollut mukana jakamassa viranomaisten kansalaiskirjettä koronavirukseen liittyen. Postin tehtävänä oli jakaa tärkeä tietopaketti osassa Suomea, osa maasta on hoidettu toisen jakeluyrityksen toimesta. Postin tehtäväksi annetuilla postinumeroalueilla kansalaiskirjeet on jaettu 2. huhtikuuta Helsingin alueella ja eilen keskiviikkona 8. huhtikuuta ja tänään torstaina 9. huhtikuuta. Katso lisää verkkosivultamme.

Muut 8.4. ja 7.4. kerrotut tiedot ovat voimassa.

Päivitettyä tietoa 8.4.

Posti avaa pakettien poikkeuksellisen suuresta määrästä johtuen kolme väliaikaista pakettien noutopistettä huomenna 9.4. Helsingissä, Espoossa ja Tuusulassa. Katso lisää verkkosivuiltamme.

Muut 7.4. kerrotut tiedot ovat voimassa.

Päivitettyä tietoa 7.4.

Pakettien poikkeuksellisen suuren määrän vuoksi Postissa on lisätty henkilöstön ja kuljetusten määrää sekä otettu käyttöön uusia pakettien käsittelytiloja, jotta palvelut pystytään tuottamaan mahdollisimman normaalilla tavalla.

Perjantai on pyhäpäivä, mutta paketteja lajitellaan ja niitä kuljetetaan noutopisteisiin jälleen lauantaina sekä osassa maata poikkeuksellisesti myös sunnuntaina. Kotipaketteja kuljetetaan vastaanottajille poikkeuksellisesti myös lauantaina. Myös lähes kaikki Postin omat myymälät ovat auki lauantaina ja sunnuntaina pääsiäisestä huolimatta.

Tavoitteena on avata myös väliaikaisia pakettien noutopisteitä. Tästä kerrotan lisää lähipäivien aikana.

Katso lisää paketteihin liittyvistä poikkeuksista verkkosivuiltamme.

Muutamien maiden kohdalla on poikkeuksia kirjeissä ja pakettilähetyksissä. Päivitetyt, maakohtaiset tiedot kirjeiden ja pakettilähetysten kulkuun liittyen löytyvät verkkosivuiltamme.

Postin yksittäisiä palvelupisteitä ja kirjelaatikoita on jouduttu sulkemaan, koska niiden sijaintikiinteistöt ovat kiinni koronaviruksen takia. Lista toistaiseksi pois käytöstä olevista palvelupisteistä löytyy verkkosivuiltamme.

Sanomalehtien varhaisjakelu tehdään lehtien ilmestymispäivien mukaisesti.

Kotipalvelut, ateriapalvelut ja kauppakassien kotiin toimitukset tehdään palvelusopimusten mukaisesti.

Rahtipalvelut toimivat normaalisti.

Rajojen sulkemisesta huolimatta tavarat liikkuvat myös maailmalle ja maailmalta tänne, mutta lähetykset kulkevat osittain poikkeusreittejä pitkin ja siksi niiden kulussa on viivettä. Tilanne voi eri maissa vaihtua nopeastikin, mutta Posti etsii mahdollisimman nopeasti vaihtoehtoisen reitin.

Päivitettyä tietoa 6.4.

Pakettimäärät ovat edelleen kasvaneet verkkokaupan kasvun myötä. Katso lisää paketteihin liittyvistä poikkeuksista verkkosivuiltamme.

Nyt pääsiäisviikolla Postin perusjakelua ja pakettien kotiintoimituksia tehdään maanantaista torstaihin. Paketteja toimitetaan noudettavaksi Postin palvelupisteisiin eli automaatteihin ja posteihin arkipäivinä sekä lauantaina. Kumppaniyritysten yhteydessä olevat postit ovat auki yrityksen aukioloaikojen mukaisesti. Postin omat myymälät ovat auki normaalin aukioloaikansa mukaisesti. Helsingin pääposti on auki myös lauantaina.

Postin yksittäisiä palvelupisteitä ja kirjelaatikoita on jouduttu sulkemaan, koska niiden sijaintikiinteistöt ovat kiinni koronaviruksen takia. Lista toistaiseksi pois käytöstä olevista palvelupisteistä löytyy verkkosivuiltamme.

Muutamien maiden kohdalla on poikkeuksia kirjeissä ja pakettilähetyksissä. Päivitetyt, maakohtaiset tiedot kirjeiden ja pakettilähetysten kulkuun liittyen löytyvät verkkosivuiltamme.

Sanomalehtien varhaisjakelu tehdään lehtien ilmestymispäivien mukaisesti.

Kotipalvelut, ateriapalvelut ja kauppakassien kotiin toimitukset tehdään palvelusopimusten mukaisesti.

Rahtipalvelut toimivat normaalisti. Rajojen sulkemisesta huolimatta tavarat liikkuvat myös maailmalle ja maailmalta tänne, mutta lähetykset kulkevat osittain poikkeusreittejä pitkin ja siksi niiden kulussa on viivettä. Tilanne voi eri maissa vaihtua nopeastikin, mutta Posti etsii mahdollisimman nopeasti vaihtoehtoisen reitin.

Päivitettyä tietoa 3.4.

Ei muutoksia aiemmin kerrottuun.

Päivitettyä tietoa 2.4.

Pääkaupunkiseudulla paketteja joudutaan ohjaamaan ennakoitua suuremman määrän vuoksi myös muualle kuin lähimpään noutopisteeseen. Uusi, vapaana oleva noutopiste on mahdollisimman lähellä alkuperäistä noutopistettä. Katso lisää paketteihin liittyvistä poikkeuksista verkkosivuiltamme.

Rahti-, sanomalehti-, aikakauslehti- ja kirjepalvelut toimivat normaalisti.

Rajojen sulkemisesta huolimatta tavarat liikkuvat myös maailmalle ja maailmalta tänne, mutta lähetykset kulkevat osittain poikkeusreittejä pitkin ja siksi niiden kulussa on viivettä. Tilanne voi eri maissa vaihtua nopeastikin, mutta Posti etsii mahdollisimman nopeasti vaihtoehtoisen reitin.

Muutamien maiden kohdalla on poikkeuksia kirjeissä ja pakettilähetyksissä. Päivitetyt, maakohtaiset tiedot kirjeiden ja pakettilähetysten kulkuun liittyen löytyvät verkkosivuiltamme.

Postin yksittäisiä palvelupisteitä ja kirjelaatikoita on jouduttu sulkemaan, koska niiden sijaintikiinteistöt ovat kiinni koronaviruksen takia. Lista toistaiseksi pois käytöstä olevista palvelupisteistä löytyy verkkosivuiltamme.

Verkkosivuillamme löytyy Usein kysyttyä koronasta.

Päivitettyä tietoa 1.4.

Liikkumisen rajoitukset Uudellamaalla eivät ole vaikuttaneet Postin palveluihin toistaiseksi. Liikenteen tarkastuspisteiden vuoksi aikatauluihin varataan mahdollisuuksien mukaan lisäaikaa. Tavaraliikenteellä on Uudenmaan eristystilanteessa etuajo-oikeus. 

Rahtipalvelut toimivat toistaiseksi normaalisti.

Paketit kulkevat normaalisti, joskin pieneen osaan paketteja voi tulla viiveitä. Katso lisää paketteihin liittyvistä poikkeuksista verkkosivuiltamme.

Sanomalehti-, aikakauslehti- ja kirjepalvelut toimivat toistaiseksi normaalisti.

Rajojen sulkemisesta huolimatta tavarat liikkuvat myös maailmalle ja maailmalta tänne, mutta lähetykset kulkevat osittain poikkeusreittejä pitkin ja siksi niiden kulussa on viivettä. Muutamien maiden kohdalla on poikkeuksia kirjeissä ja pakettilähetyksissä. Päivitetyt, maakohtaiset tiedot niiden kulkuun liittyen löytyvät verkkosivuiltamme.

Postin yksittäisiä palvelupisteitä ja kirjelaatikoita on jouduttu sulkemaan, koska niiden sijaintikiinteistöt ovat kiinni koronaviruksen takia. Lista toistaiseksi pois käytöstä olevista palvelupisteistä löytyy verkkosivuiltamme.