Posti on koronakriisistä huolimatta tänäkin kesänä monelle nuorelle ensimmäinen työpaikka

28.04.2020

Posti on ollut ensimmäinen työpaikka monille sukupolville jo lähes 400 vuoden ajan. Postilaiset ovat historian saatossa työskennelleet myös monenlaisissa poikkeustilanteissa, sillä Postilla on merkittävä rooli Suomen huoltovarmuuden ja kansalaisten arkipäivän toimintojen tukemisessa. Tänä kesänä postilaisten opissa ja asiakkaitamme palvelemassa on jälleen arviolta yhteensä 2000 kesätyöntekijää.

Postilaisilla on jälleen ilo saada joukkoonsa kesätyöntekijöitä. Kesätyöntekijät työskentelevät pääsääntöisesti jakelussa, lajittelussa ja muissa logistiikan palvelutehtävissä.  Osa Postin kesätyöpaikoista on täytetty kevään aikana, mutta niitä on myös auki eri puolilla Suomea, eniten tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla. Kesätyöntekijät saavat vastuuta kesälomakaudella työtehtävistä vastaavina sijaisina.

- Toivotan kesätyöntekijämme lämpimästi tervetulleiksi. Olen itsekin aloittanut aikoinaan Postissa kesätöissä ja tämä on hieno työpaikka edelleen. Erityisesti nyt koronakriisin aikana meillä on tärkeä rooli. Me postilaiset olemme ihmisten arjessa tukena monella eri tavalla, niin yritysten kuin yksittäisten ihmistenkin, kertoo tuotantojohtaja Sami Reponen Postipalveluista.

Postityö on palvelutyötä, jossa asiakkaiden tyytyväisyys on nähtävissä ja kuultavissa välittömänä palautteena.

- Pidämme huolta siitä, että postin ja lehtien jakelu, pakettitoimitukset, tavarakuljetukset, ruoka- ja ateriakuljetukset ja monet muut palvelut toimivat. Työ tehdään aina terveys ja turvallisuus edellä ja nyt korona-aikana siihen kiinnitettään erityistä huomiota. Toimimme niin, että itse ei saa tartuntaa eikä tartuta muita. Postityö on aina vastuullista ja jokaisen työllä on merkitystä kokonaisuuden osalta, Sami Reponen korostaa.

Jokainen kesätyöntekijä perehdytetään työhön kokeneempien opastuksella

Posti on postilaiset, joten vastuullisen työnantajan rooli tarkoittaa myös postilaisen tapaa kohdata positiivisella tavalla uudet tulijat, työskennellä yhdessä ja opastaa.

Palkanmaksu, työvälineet, työturvallisuus, terveydenhuolto ja muut työnantajan velvoitteet sekä tarjoamat edut hoidetaan sopimusten ja ohjeiden mukaisesti myös kesätyöntekijöiden osalta. 

- On todella hieno tunne, kun nuoret luottavat meihin ja haluavat tulle meille töihin, kenties ensimmäiseen työpaikkaansa. Jos on kiinnostusta tehdä parhaansa ja olla mukavan työyhteisön jäsenenä, meiltä saa hyviä eväitä jatkaa työelämässä jatkossakin. Olemme mukana jokaisen suomalaisen kodin ja yrityksen elämässä palvelujemme kautta, joten pääsemme myös ilahduttamaan ihmisiä joka päivä, Sami Reponen kiteyttää.

Katso lisää:

Kesä Postilla

Kesä Postilla 2020 -video

Postilaisten tarinoita

 

Postin yhteiskuntasuhdejohtaja Timo Anttilan blogit

Poikkeusolojen arjen sankarit

Postilla on tärkeä rooli huoltovarmuuden ylläpitäjänä