Posti myy Posti Messaging -toiminnot Ruotsissa ja Norjassa Ropo Capitalille

28.10.2020

Posti Group Oyj ja Ropo Holding Sweden AB (“Ropo Capital”) ovat solmineet sopimuksen, jonka mukaan Ropo Capital ostaa Posti Messaging AB:n koko osakekannan Ruotsissa ja Posti Messaging AS:n koko osakekannan Norjassa (yhdessä “Posti Messaging Scandinavia”). Osapuolten yhteisestä päätöksestä kauppahintaa ei julkaista.

Posti Messaging Scandinavian toimintojen myynti on osa Postin strategiaa, jota parhaillaan tarkennetaan vuosittaisen strategiaprosessin yhteydessä. Posti jatkaa strategiansa mukaista uudistumista ja keskittyy ydinliiketoimintoihinsa. Yrityskaupan myötä Posti pystyy investoimaan kasvualueisiinsa, joita ovat erityisesti paketti ja verkkokauppa- sekä logistiikkaliiketoiminta Pohjoismaissa ja Baltiassa. Keväällä 2020 hankitun Aditro Logisticsin myötä Ruotsi on edelleen yksi Postin avainmarkkinoista.

Suomessa Posti Messagingin toiminta jatkuu normaalisti, eikä se ole osa nyt solmittua kauppaa. Posti Messaging -toiminnot ovat tiiviisti kytköksissä Postin muihin toimintoihin, etenkin jakeluun, ja ne ovat jatkossakin tärkeä osa Postin kattavaa palveluvalikoimaa Suomessa.

Posti Messaging Scandinavia on merkittävä suurten monikanavaisten transaktiovirtojen palveluntarjoaja Ruotsissa ja Norjassa. Yrityksen asiakaskanta koostuu yksityisen sektorin yrityksistä sekä julkisen sektorin toimijoista, jotka haluavat yhden toimijan käsittelevän heidän laskutus- ja viestivirtansa. Vuonna 2019 Posti Messaging Scandinavian liikevaihto oli noin 38 miljoonaa euroa. Yrityksellä on noin 80 työntekijää Ruotsissa ja 20 Norjassa. Kaupalla ei ole vaikutusta Posti Messaging Scandinavian työntekijöiden työsuhteisiin tai asiakassuhteisiin.

Ropo Capital tarjoaa laskun elinkaaripalveluita, jotka toteutetaan täysin omaa teknologiaa hyödyntäen. Yrityksen ratkaisut kattavat laskun koko elinkaaren hallinnan palvelut laskutuksesta ja maksuvalvonnasta aina perintäpalveluihin ja laskurahoitukseen saakka. Ropo Capital perustettiin vuonna 2008 ja vuonna 2019 sen liikevaihto oli noin 57 miljoonaa euroa. Yrityksellä on yli 10 000 asiakasta pk-yrityksistä suuryhtiöihin ja noin 270 työntekijää Suomessa ja Ruotsissa.

”Olemme iloisia siitä, että Posti Messaging Scandinavian ammattitaitoinen henkilökunta liittyy osaksi Ropo Capitalin laskun elinkaaripalveluiden osaajia. Yhdistämällä voimansa nämä kaksi yhtiötä voivat tarjota asiakkailleen palveluita entistä laajemmin”, sanoo liiketoimintajohtaja Tero Rantaniitty Postista. ”Uskon vahvasti, että Ropo Capital tulee olemaan mainio omistaja Posti Messaging Scandinavialle, mikä hyödyttää sekä henkilökuntaa että asiakkaita. Kiitän lämpimästi Katarina Dahlbäckiä ja kaikkia Posti Messaging Scandinavian työntekijöitä heidän hyvästä työstään sekä tärkeästä panoksestaan ja toivotan heille menestystä tulevaisuudessa”, Rantaniitty jatkaa.

”Tarjoamme asiakkaillemme ainutlaatuisen palvelukonseptin, joka ylittää perinteiset toimialarajat ja kattaa koko laskun elinkaaren hallinnan arvoketjun. Luomme asiakkaillemme lisäarvoa yhdistämällä Postin kattavan kokemuksen tehokkaasta informaatiologistiikasta Ropon johtavaan teknologiaan ja luotonhallinnan asiantuntemukseen. Meillä on Suomessa vahva markkina-asema ja tunnettu liiketoimintamalli. Nyt odotamme innolla, että voimme tarjota asiakkaillemme vastaavan kokonaisuuden myös Ruotsissa ja Norjassa”, kertoo Ropo Capitalin toimitusjohtaja Rickard Westlund.

Toteutuakseen kauppa odottaa vielä hyväksyntää Ruotsin kilpailuviranomaisilta. Posti odottaa saavansa kaupan päätökseen vuoden 2020 loppuun mennessä.

Yrityskaupalla ei arvioida olevan vaikutusta Posti Groupin vuoden 2020 näkymiin.