Posti: Joulutervehdysten määrä on viime vuotta suurempi – joulukorttitraditio näyttää pitävän pintansa

18.12.2020

Suomalaiset ovat valinneet viime vuotta laajemmin perinteisen joulutervehdyksen ilahduttamisen keinoksi tänä jouluna. Jo nyt voidaan sanoa, että joulukorttien ja joulutervehdyksiä sisältävien kirjeiden määrä on suurempi kuin vuonna 2019, jolloin joulutervehdyksiä lähetettiin noin 15 miljoonaa.

- Tänä jouluna monet suomalaiset luottavat joulukortin voimaan ja viime vuoden joulutervehdysten määrä ylittyy. Marraskuussa tutkitut aikomukset ovat muuttuneet toiminnaksi. 80 % kyselytutkimukseen osallistuneista kertoi silloin, että aikoo lähettää joulutervehdyksen tänäkin vuonna, ja valtaosa postitetun kortin tai kirjeen muodossa. Nyt se näkyy meillä Postissa viime vuotta suurempana joulutervehdysten määränä, kertoo Postin Kuluttajakirjepalveluista vastaava Tuija Åkerman.

Tämän vuoden lopullinen kokonaismäärä selviää, kun kaikki joulutervehdykset on postitettu ja saatu Postiin lajiteltavaksi. Kirjeet, joihin on kotimaan ikimerkin viereen lisätty Plus-merkki, voi lähettää vielä maanantaina 21.12. kirjelaatikkojen ja postien jättöpisteiden tyhjennysaikataulujen mukaan.

- Fyysinen kortti tai kirje on hyvin henkilökohtainen tapa ilahduttaa vastaanottajaa. 94 % joulutervehdyksiä lähettävistä kertoi kyselytutkimuksessa motiivikseen vastaanottajan ilahduttamisen. Voi olla, että kuluneen vuoden koronatilanne on tuonut joulusesonkiin oman vaikutuksensa. Kun lähipiiriä ja ystäviä ei ole mahdollista tavata jouluna kasvokkain, korostuu korttimuotoisen tervehtimisen merkitys entisestään, Tuija Åkerman arvioi.

Joulupostin lähetyspäivät ja vinkit: posti.fi/joulu