Posti jatkaa postinjakelun tarjouskilpailun ilmoittautumisaikaa

14.02.2020

Posti jatkaa postinjakelupalvelujen hankintamenettelyn ilmoittautumisaikaa. Kilpailutukseen osallistumisesta kiinnostuneet yritykset voivat ilmoittautua mukaan tarjouskilpailuun vielä 19.2.2020 asti.

Posti käynnisti 3.2.2020 hankintamenettelyn postinjakelupalvelujen hankkimiseksi alueilla, joilla ei ole sanomalehtien varhaisjakelua.

Postilaki velvoittaa Postin kilpailuttamaan vuosittain yleispalvelukirjeiden eli postimerkillä tai muilla käteismaksutavoilla varustettujen kirjeiden ja korttien viisipäiväisen jakelun alueilla, joilla ei ole täysin kattavaa kaupallisin ehdoin sovittua tilattujen sanomalehtien varhaisjakelua. Kilpailutuskohteita on yhteensä 4 324. Kilpailutuksessa on myös alueita, joissa Posti kilpailuttaa koko palvelukokonaisuuden.

- Olemme pidentäneet ilmoittautumisaikaa 19.2 asti. Tällä tavoin haluamme varmistaa, että kaikilla kiinnostuneilla yrityksillä on riittävästi aikaa osallistua kilpailutukseen, sanoo kilpailutuksesta vastaava johtaja Tuija Åkerman Postista.

Kilpailutukseen mukaan haluavia yrityksiä pyydetään ilmoittautumaan postikilpailutus.fi ilmoittautumislinkin kautta.

Postikilpailutus.fi sivulle on koottu tiedot kilpailutuksen toteuttamisesta, kilpailutuskohteista ja erityisvaatimuksista. Kilpailutukseen mukaan haluavia yrityksiä pyydetään ilmoittautumaan sähköisellä lomakkeella, johon täytetään yrityksen ja yhteyshenkilön nimet, y-tunnus ja sähköpostiosoite.

Tarjouskilpailu järjestetään viime vuoden tapaan sähköisesti Postin Hankintaportaalissa. Tarjoava yritys valitsee kilpailutuskohteen tai -kohteet, joista jättää sitovan tarjouksen Hankintaportaalissa merkitsemällä tarjoamansa suoritushinnan. Kilpailutus toteutetaan erityisalojen hankintalain periaatteiden mukaisesti.

Peruskriteereitä tarjouskilpailussa ovat muun muassa, että yritys sitoutuu noudattamaan Postin toimittajia koskevia eettisiä ohjeita, ympäristökriteerejä ja on Vastuugroup.fi:n mukainen Luotettava Kumppani.

Tarjouskilpailulle määritellyn ajan päätyttyä Postin Hankinta vertailee tarjoukset 2.-30.4.2020 ja valitsee kokonaisarvion perusteella edullisimman tarjouksen. Sopimuksen mukainen toiminta kilpailutuskohteissa alkaa 1.7.2020.