Posti ja veteraaniliitot: Suuri kiitos lähettäjille! Sotiemme veteraaneja ja sotiemme naisia ilahdutetaan ennätysmäärällä kiitoskortteja

20.11.2020

Posti ja veteraaniliitot järjestivät suositun korttikampanjan kuudetta kertaa, korteilla ilahdutetaan sotiemme veteraaneja ja sotiemme naisia. Tänä vuonna rikottiin kaikkien aikojen ennätys, noin 60 000 kiitoskorttia, mikä on jopa enemmän kuin Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuonna 2017.

Korttikampanja muistutti yhteydenpidon tärkeydestä erityisesti näin koronapandemian aikana, kun monet iäkkäät ihmiset ovat joutuneet osittain eristyksiin läheisistään ja yhteisöistään.

- Olemme todella iloisia ja otettuja, että noin huima määrä ihmisiä on halunnut osoittaa välittämistä kunniakansalaisillemme. Suuri kiitos siitä kaikille lähettäjille. Iäkkäämmät ihmiset saattavat kokea yksinäisyyttä, eikä heillä ehkä ole käytössään digitaalisia yhteydenpidon välineitä. Veteraanien ikäpolvelle kirjeet ja kortit ovat kaikkein tutuimpia viestintäkeinoja, kertoo Tuija Åkerman Postista.

Suomessa on tällä hetkellä 6 500 tunnuksen omaavaa veteraania. Sotiemme naisia on noin 15 000. Veteraanien keski-ikä on 95 vuotta.

-Veteraanijärjestöille suuri itsenäisyyspäivätervehdysten määrä kertoo, että sotiemme miehiä ja naisia ei ole unohdettu. Iloitsemme suomalaisten aidosta välittämisestä ja halusta kiittää veteraaneja, sotiemme naisia ja sotaleskiä itsenäisyyspäivänä, sanoo Pia Mikkonen Sotiemme Veteraanit ja Sotiemme Naiset -keräyksestä.

- On hienoa, että kortteja tuli niin paljon, että jokaiselle vastaanottajalle voidaan viedä useampi tervehdys. Olen kuullut, että aiempien vuosien korteista on ollut iloa saajan lisäksi myös suuremmalle joukolle esimerkiksi hoitokodeissa, joissa niitä on luettu yhdessä, Tuija Åkerman sanoo.

Kortteja ovat lähettäneet niin yksityishenkilöt kuin koululuokat, työporukat ja harrasteryhmät. Useamman kortin on voinut lähettää samassa kirjekuoressa, eikä kortteihin ole tarvinnut lisätä postimerkkejä tai osoitetietoja. Postinjakajat vievät kortit veteraaneille ja sotiemme naisille itsenäisyyspäiväksi Suomen Sotaveteraaniliiton, Sotainvalidien Veljesliiton, Rintamaveteraaniliiton ja sotaleskille Kaatuneitten Omaisten Liiton antamien osoitetietojen mukaan.