Posti hoitaa HUS:n kaikki keskusvarastokuljetukset

28.02.2020

Posti on vastannut Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS:n keskusvarastokuljetuksista viime marraskuun lopusta lähtien. Posti sai kuljetukset itselleen julkisen hankintaprosessin kautta. HUS arvostaa Postin laatua ja kokonaisvaltaista logistiikkaosaamista.

Noin 1,5 miljoonan euron arvoinen sopimus kattaa viikoittain yli 100 täyden kuorman suoratoimitusta sairaaloihin. – Esimerkiksi Meilahden, Peijaksen ja Jorvin sairaaloihin on toimituksia päivittäin.  Kuljetamme HUS:lle satoja paketti- ja rahtilähetyksiä, kertoo myyntipäällikkö Jyri Westerholm, joka vastaa Postin julkisen sektorin myynnistä.

Sopimus koskee lähetysten kuljetuksia kaikkiin HUS:n palvelupisteisiin Uudenmaan ja Kymenlaakson alueella. – Sairaaloiden lisäksi kuljetamme tavaraa mm. pieniin terveyskeskuksiin ja hammashoitoloihin, joihin saattaa mennä yksi paketti viikossa, Westerholm sanoo.

Posti hoitaa noin 70 prosenttia kuljetuksista perille suoraan HUS:n logistiikkakeskuksesta Vantaan Martinlaaksosta. Noin 30 prosenttia lähetyksistä menee Postin terminaalin kautta yön yli -kuljetuksina. – Pystymme yhdistelemään lähetykset Postin muuhun tavaravirtaan, mikä lisää kuljetusten kustannus- ja ympäristötehokkuutta.

Luotettava logistiikka on HUS:lle ensiarvoisen tärkeää

– Valitsimme Postin kumppaniksemme, sillä se pystyi tarjoamaan kilpailukykyisen, kustannustehokkaan kokonaisuuden, jossa on huomioitu myös meille tärkeä ympäristönäkökulma, kertoo HUS Logistiikan toimialajohtaja Jyrki Putkonen.

Putkosen mukaan HUS Logistiikka pystyy seuraamaan uuden sopimuksen myötä toimituksia aiempaa tarkemmin. – Luotettavasti toimiva logistiikka on meille ensiarvoisen tärkeää, koska tuotteiden oikea-aikainen saatavuus hoitotoimenpiteissä on välttämätöntä.

HUS on osaava logistiikan ostaja, joka haluaa isona toimijana vahvan logistiikkakumppanin.

– Tavoitteena on syventää jatkossa yhteistyötä asiakkaan tarpeiden mukaan. Keräämme kuljetuksista koko ajan dataa, jolla voimme edelleen kehittää palvelun laatua ja toimitusvarmuutta, Westerholm sanoo.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. HUS Logistiikka vastaa HUS:n hankinnoista ja logistiikkapalveluista.