Posti digitalisoi kansainvälisten tavarakirjeiden saapumisilmoitukset - seuranta ja asiakaskokemus paranevat

11.11.2020

EU-alueen ulkopuolelta Suomeen tulee vuosittain miljoonia tavarakirjeitä. Posti päivittää vauhdilla lähetysten saapumisilmoituksia digitaalisiksi seurannan sekä asiakaskokemuksen parantamiseksi. Esimerkiksi noin 40 % EU-alueen ulkopuolelta tulevista seurattavista tavarakirjeistä on jo siirretty digitaalisiksi. Saapumisilmoituksen digitalisoinnin kannalta on tärkeää, että Postilla on tiedossa lähetyksen vastaanottajan ajan tasalla olevat sähköiset yhteystiedot.

”Vastaamme uudistuksella kuluttajien toiveisiin, ja pyrimme siirtämään valtaosan kansainvälisten lähetysten seurannasta digitaalisiksi lähikuukausien aikana. Kansainvälisistä verkkokaupoista ostettaessa, kannattaa käyttää omaa matkapuhelinnumeroa, sillä se edistää lähetyksen yhdistämistä tilaajan OmaPosti-sovellukseen ”, neuvoo Postin kansainvälisistä verkkokaupan palveluista vastaava Sami Finne.

Käytännössä digitalisoinnissa luovutaan manuaalisista ja paperisista saapumisilmoituksista, ja lähetyksen vastaanottaja saa saapumisilmoituksen OmaPostiin, tekstiviestitse tai sähköpostitse. Vastaanottaja saa myös paremman läpinäkyvyyden lähetyksen kulkuun aina lähtömaasta alkaen, ja saapumisilmoitukset saapuvat jopa päiviä nopeammin. Postilaatikkoon mahtuvat tavarakirjeet jaetaan vastaanottajalle pääsääntöisesti perille asti ja yli 3 cm paksuiset lähetykset jaetaan palvelupisteisiin noudettaviksi.

Singles’ Day kasvattanut suosiotaan myös Suomessa

Maailman suurin ostopäivä, Singles’ Day (11.11.), käynnistää syksyn verkkokauppasesongin maailmanlaajuisesti. Suomessakin verkkokauppiaat ovat jo nostaneet Singles’ Dayn esiin verkkokaupoissaan. Tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaisten kiinnostus ostopäivään on kasvanut viime vuodesta, vaikkakin reilu kolmannes verkko-ostajista tekee ostoksia Black Fridayn sekä joulun aikana.