Palvelut Helsingin kantakaupungissa paranevat – Posti avaa 2000. automaatin Katajanokalle

09.10.2020

posti_katajanokan_automaatti_tiedote.jpg

Postin palvelut paranevat Helsingin kantakaupungissa, kun maanantaina 12.10. Helsingin Katajanokalle avataan automaatti osoitteeseen Merikasarminkatu 12, 00160 Helsinki. Juuri verkkokaupan syyssesonkiin avautuva automaatti on jo Postin 2000. Postin verkoston laajentaminen on ollut ennennäkemättömän nopeaa. Noin 85 prosentilla suomalaisista lähin Postin automaatti tai posti sijaitsee vain vajaan kilometrin etäisyydellä kotiosoitteesta.

Postin uusi automaatti tulee osaksi Merikasarmikadun kiinteistön omistajan Kari Wahlströmin ideoimaa eri toimijoista koostuvaa palvelukeskittymää. Liiketilasta huonekalujen showroomin vuokrasopimuksen päätyttyä, yrittäjänä aktiivisesti viimeiset viisi vuotta toiminut Wahlström oli uuden edessä.

”Minulla oli kiinteistöä ajatellen monia ideoita, ja muutaman niiden kariutuessa perheeni kanssa tuli keskustelua pakettiautomaateista. Tiedustelin haluttuja palveluita myös alueen some-yhteisössä, jossa eniten kannatusta tuli Postin palveluille. Verkkokauppa on niin kovassa suosiossa, että uskon tällaisen keskittymän palvelevan asukkaiden tarpeita”, arvioi Rajavartiolaitoksessa pitkän uran tehnyt Wahlström. ”Uskon, että tässä menestyisi hyvin myös esimerkiksi ravitsemusliike tai muukin yritys, joka hyötyisi paketteja noutavasta ja lähettävästä runsaasta asiakasvirrasta.”

Kari_Wahlstrom.jpg
Kuvassa: Yrittäjänä toimiva Kari Wahlström on asunut poikkeusaikana kakkoskodissaan Kreikassa.

Suurin osa suomalaisten postiasioinnista on nykyään pakettien vastaanottamista ja lähettämistä, mikä hoituu automaatilla helposti. Pakettilähetyksistä jopa kolme neljästä maksetaan netissä etukäteen. Automaattien laajat aukioloajat ja sijainti muiden asiointireittien yhteydessä ovat kuluttajien mieleen.

”Olimme jo pitkään etsineet Katajanokalle ratkaisua, ja kun saimme Karilta yhteydenoton niin lähdimme heti edistämään yhteistyötä. Haemme jatkuvasti lisää paikkoja automaateille keskustan ja Etelä-Helsingin alueelle, mutta sopivien uusien tilojen löytäminen on haastavaa. Usein keskustan kivijalkaliikkeet ovat pieniä ja esteellisiä, eikä niillä ole tilaa automaatille”, Postin palvelupisteverkoston johtaja Heiko Laubach sanoo.

Postin toimittamien pakettien määrä on valtavassa kasvussa ja Posti ennakoi loppuvuodesta kaikkien aikojen verkkokaupan syys- ja joulusesonkia. Sujuvan pakettiliikenteen varmistamiseksi Posti laajentaa suosittuja automaatteja sekä kasvattaa automaattiverkostoaan. Tulevaan sesonkiin perustetaan myös aiempaa enemmän väliaikaisia noutopisteitä, joihin tänä vuonna kuluttaja voi myös itse tilata pakettinsa.

Tietoa Postin Merikasarmikadun automaatista: 


Ajankohtaista verkkokaupasta: Suomalaisista jo lähes 60 % ostaa verkosta kuukausittain - kotimaisen verkkokaupan suosio kasvussa