Paatsamasinisiipi äänestettiin Suomen kauneimmaksi postimerkiksi

18.02.2020

 

Suomalaiset äänestivät vuoden 2019 kauneimmaksi postimerkiksi Suomen kansallisperhosta, paatsamasinisiipeä, esittävän postimerkin. Voittajamerkki julkaistiin viime kesäkuussa Suomen luontotunnukset II -rullapostimerkissä, jonka suunnittelija Stiina Hovi halusi kuvata merkeissä monille suomalaisille tuttuja kesämuistoja. Paatsamasinisiipi-postimerkin valokuvan otti Esa Ervasti.

Toiseksi ja kolmanneksi kauneimmiksi merkeiksi äänestettiin viime syyskuussa julkaistut Metsäretki-postimerkit, joiden nostalgisissa kuvissa tyttö ja poika ovat metsässä koiranpentujen kanssa. Postimerkit valokuvannut Suvi Roiko haluaa tuoda maalauksellisilla valokuvillaan esille lasten ja eläinten välisiä suhteita.

Stiina Hovi on menestynyt postimerkkikilpailuissa aiemminkin, sillä suomalaiset äänestivät hänen suunnittelemansa Pilviä saaristossa -postimerkin vuoden 2017 kauneimmaksi merkiksi. Samainen merkki palkittiin kansainvälisessä Nexofilin kilpailussa maailman parhaaksi postimerkiksi sekä vuonna 2018 että viisivuotisjaksolla 2013–2017.

Kärkikolmikon äänimäärät lähellä toisiaan

Suomen kauneinta postimerkkiä sai äänestää Postin verkkosivuilla ja postikortilla. Äänestyksessä annettiin yhteensä 42 103 ääntä, joista 38 527 netissä ja 3 576 postikorteilla.

Äänestystulos oli tällä kertaa todella tasainen ja kolmen kärkeen sijoittuneen merkin äänimäärissä oli vain parinsadan äänen ero. Voittajamerkki sai 3 721 ääntä, kakkonen 3 611 ääntä, kolmonen 3 511 ääntä.

Postikorttiäänien mukana tuli myös toiveita ja terveisiä

Kaunein postimerkki -kilpailun ääntenlasku on oma jännittävä ohjelmanumeronsa, johon osallistui tällä kertaa kuuden postilaisen porukka. Ääntenlaskua johtanut Postin Design Manager Tommi Kantola on tyytyväinen kilpailuun suosioon.

– Ääniä annettiin yli 10 000 enemmän kuin vuotta aiemmin ja postikorttiäänten mukana saimme paljon myös asiakkaiden terveisiä ja ajatuksia. Postikorteissa ehdotettiin mm. uusia postimerkkien aiheita ja juttuaiheita Postiseen. Osa oli koristellut kortteja myös omilla piirustuksilla, tarroilla ja jopa kalligrafioilla.

Suomen kaunein -postimerkkiäänestyksen top 10 (suluissa merkkisarjan nimi)

1. Paatsamasinisiipi (Luontotunnukset II), Stiina Hovi

2. Tyttö ja koira (Metsäretki), Suvi Roiko

3. Poika ja koirat (Metsäretki), Suvi Roiko

4. Koivumetsä (Luontotunnukset II), Stiina Hovi

5. Lumihiutaleet, Paula Salviander

6. Kalle Päätalo, Ari Lakaniemi & Susanna Rumpu

7. Hevonen (Luontotunnukset II), Stiina Hovi

8. Ahven (Luontotunnukset II), Stiina Hovi

9. Kukkapäähine (Floraalista taidetta), Paula Salviander

10. Kalla, Oona Himanen

Tutustu Postin verkkokaupassa kaikkiin myynnissä oleviin postimerkkeihin: www.posti.fi/ostoksille