Pääkaupunkiseudun postinjakeluun apuvoimia viikonlopuksi – kuunvaihteen suuri postimäärä saadaan jaettua vastaanottajille lauantain aikana

31.01.2020

Postimäärät vaihtelevat eri aikoina ja kuukauden vaihteessa postia on jaettavana erityisen paljon kaikkialla Suomessa. Pääkaupunkiseudun työvoimapula on vaikeuttanut postinkulkua tietyillä aluilla, joille saadaan lauantaina postilaisia apujoukkoja muualta Suomesta ja kaikki kuunvaihteen postit jaettua.

- Olemme kuunnelleet asiakkaitamme ja teemme kaikkemme, että olemme luottamuksen arvoisia. Olemme etsineet konkreettisia keinoja, miten voimme ratkaista tämän pääkaupunkiseudun haasteen. Olen todella iloinen, että puolensataa postilaista muualta Suomesta tulee tänne pääkaupunkiseudulle perusjakelun työkavereiden avuksi, sanoo Marko Enberg Postista.

Työvoiman liikkuvuus on yhä tärkeämpää myös Postissa, kuten monilla palvelualoilla. Henkilöstön kanssa keskustellaan työssäkäyntialueista esimerkiksi kuntarajan yli. Myös vapaaehtoinen liikkuvuus tarvittaessa kauempaakin alueelta toiselle auttaa ruuhkatilanteissa tai esimerkiksi äkillisissä sairauspoissaoloissa. Vapaaehtoisia joukkoja on käytetty myös muualla Suomessa apuna tarvittaessa.

- Asiakkaidemme tarpeet muuttuvat aiempaa nopeammin, joten myös meiltä edellytetään ketteryyttä. Viikonpäivien välillä on postimäärissä suuria eroja, kuukauden ja vuoden sisällä on sesonkeja. Myös maantieteelliset erot ovat merkittäviä, koska paikallisten asiakkaiden tarpeet ovat erilaisia, Marko Enberg taustoittaa.