Pääkaupunkiseudun postinjakelun tilanne paranee: uusia postinjakajia on jo reiteillä, työpaikkoja on vielä myös avoinna

10.02.2020

Posti on kamppaillut pääkaupunkiseudulla työvoimapulasta monien muiden palveluyritysten tavoin. Henkilöstöä on nyt viime viikkojen aikana saatu palkattua paremmin kuin viime vuoden lopulla sesonkiaikana ja vuodenvaihteessa. Uudet postinjakajat ovat merkittävänä apuna konkareiden rinnalla parantamassa paikoitellen heikentynyttä postinjakelun laatua.

- Pääkaupunkiseudun tiettyjen alueiden henkilöstöpulan helpottamiseen on kaksi merkittävää syytä. Ensimmäinen on se, että Postista työpaikkana kiinnostuneet ovat nähneet, että epävarmuutta aiheuttaneet lakot ovat ohi ja meillä on hyvä työrauha. Toinen on ollut avoin rekrytointi siellä, missä meistä kiinnostuneet liikkuvat. Teemme kaikkemme, että postinjakelun laatu saadaan taas hyvälle tasolle, kertoo aluepäällikkö Tomi Huhtala.

Rekryauton avoimet ovet tiistaina 18. helmikuuta Helsingin Kasarmintorilla

Postin rekryauto liikkuu vielä helmikuun aikana eri puolilla pääkaupunkiseutua. Kiinnostuneet voivat poiketa sisään kysymään postinjakajan työstä sekä Postista työpaikkana. Kuukauden mittainen kiertue pysähtyy tiistaina 18. helmikuuta Kasarmitorilla.

- On ollut todella tärkeää, että postinjakelun ammattilaiset ovat olleet mukana kertomassa arjen työstä, sen vaatimuksista ja etuisuuksista. Olemme saaneet joukkoomme nyt noin 50 uutta postilaista, uusia työsopimuksia on kirjoitettu tapaamisissa jopa siltä istumalta, Tomi Huhtala kiittää.

Paikkoja on auki Helsingissä kymmenen kaupunginosan jakelureiteillä

Tällä hetkellä postinjakelussa on työvoimapulaa tietyissä kaupunginosissa. Uusia työkavereita toivotaan erityisesti alueille Töölö – Taka-Töölö – Meilahti, Huopalahti – Munkkiniemi, Haaga –Oulunkylä – Pakila – Käpylä ja Kasarmintori.

Postinjakajan tehtävä on liikunnallista ja fyysistä. Reittien pituudet ja luonteet vaihtelevat rakennuskannan ja asujaimiston mukaan. Työtä helpottavat apuvälineet ja kulkuneuvot valitaan alueen mukaan. Esimerkiksi Haaga – Oulunkylä – Pakila – Käpylä -alueella käytössä on uusia sähköskoottereita ja sähköavusteiset jakelukärryt ovat käytössä useammassa paikassa.

- Monelle ammatti, jossa voi liikkua ja työ on varsin itsenäistä, on paras vaihtoehto. Osa-aikainen työ on myös monen elämäntilanteeseen sopiva ratkaisu. Rohkaisen postinjakajan työstä kiinnostuneita ottamaan meihin yhteyttä. Paikkoja on edelleen puolensataa auki. Meillä on kivat työkaverit ja tämän työn parhaat osaajat, jotka perehdyttävät uudet tulijat ja auttavat tarvittaessa, Tomi Huhtala lupaa.