Maaliskuun postimerkeissä hehkuu kevät: Aiheina pääsiäistipuja, muuttolintuja ja sydämiä

04.03.2020

Keskiviikkona 11.3. tulee myyntiin kolme uutta postimerkkijulkaisua, joiden seitsemässä postimerkissä käännetään katseet kevättä kohti.

Tämän vuoden pääsiäispostimerkkien pääosassa ovat perinteiset pääsiäistiput. Matti Pikkujämsän kuvittamissa merkeissä nähdään myös pajunkissoja ja pääsiäismunia.

Myös postimerkkien värimaailmassa Pikkujämsä noudattaa pääsiäisperinteitä. – Olen aina ihaillut pääsiäisen värejä, jotka ovat kuin auringon pilkahdus suomalaiseen harmaaseen ja loskaiseen kevääseen.

Matti Pikkujämsä valittiin viime toukokuussa Vuoden kuvittajaksi 2019. Kuvittajat ry:n mukaan hän on ilmiömäinen lahjakkuus ja suvereeni kuvittaja, joka hengittää kynänsä kautta.

Tipitii on 10 merkin arkki, jossa on 2 erilaista kotimaan ikimerkkiä.

 

Muuttolinnut tuovat kevään

Muuttolintujen saapuminen on kevään varma merkki. Kevätlorulinnut-postimerkit suunnitellut Oona Himanen sai inspiraation kuvituksiin vanhasta lorusta, joka ennustaa muuttolintujen saapumista ja kevään etenemistä. ­– Toivon, että postimerkit välittävät samaa iloista ja hyväntuulista nostalgiaa kuin loru.

Himanen halusi pitää postimerkit ja merkkiarkin pelkistettyinä. – Lorusta tutut kiuru, peippo, västäräkki ja pääskynen ovat kuvituksissa pääosassa ja kevään eteneminen tulee esiin värimaailman kautta.

Itse loru ”Kuu kiurusta kesään, puolikuuta peipposesta, västäräkistä vähäsen, pääskysestä ei päivääkään” on painettu postimerkkiarkin takapuolelle.

Kevätlorulinnut -pienoisarkissa on 4 erilaista kotimaan ikimerkkiä.

Sydän on tunteiden koti

Sydän on jo keskiajalta tuttu universaali rakkauden symboli. Klaus Welp on suunnitellut aiheesta tunteellisen ja pelkistetyn postimerkin, jossa kaksi punaista sydäntä sykkii rinnakkain. Postimerkin kaikki tekstit on kullattu.

– Tarvitsemme vihapuheiden sävyttämään sekavaan aikaamme lisää ystävällisiä tekoja, eleitä ja puheita. Siksi tuntui mukavalta suunnitella yksinkertaisen iloinen merkki, joka ilmaisee positiivisia tunteita. Kaksi sydäntä, jotka kuuluvat yhteen on kaunis ajatus, kertoo Klaus Welp merkin taustoista.

Kaksi sydäntä -postimerkkiarkissa on 10 kotimaan ikimerkkiä.

 

Ensipäivätapahtuma Helsingin pääpostissa 11.3. kello 13–16

Helsingin pääpostissa (Elielinaukio 2) järjestetään ensipäivätapahtuma keskiviikkona 11. maaliskuuta kello 13–16. Tilaisuudessa on myynnissä uusia postimerkkejä, ensipäivänkuoria ja muita postimerkkituotteita sekä mahdollisuus saada lähetyksiin ensipäivänleimoja. Postimerkkitaiteilijat ovat paikalla signeeraamassa töitään kello 13–15.

 

 

Kuvamateriaalia medioiden käyttöön: 
http://digilibrary.posti.com/l/xw7krL-mF5Xb

 

Tutustu Postin verkkokaupassa kaikkiin myynnissä oleviin postimerkkeihin: www.posti.fi/ostoksille