Postin palvelut Lappeenrannassa muuttuvat maaliskuussa

22.01.2020

Postin palvelut Lappeenrannassa muuttuvat maaliskuussa, jolloin Postin Kauppakadulla sijaitsevan myymälän asiointi siirretään K-Supermarket Rakuunassa avattavaan palvelupisteeseen. Postin palvelut siis säilyvät Lappeenrannassa, ja palveluajat laajenevat.

K-Supermarket Rakuunaan avattavassa palvelupisteessä (Sammonkatu 5) on jatkossakin täysin samanlainen palveluvalikoima kuin Postin omassa myymälässä Kauppakadulla. K-Supermarket Rakuuna aloittaa Postin palvelupisteenä 16.3.2020 klo 10.00.

Lappeenrannassa on 26 palvelupistettä, joista kuusi on täyden palvelun postia, kaksi yrityspistettä ja yksi noutopiste. Pakettiautomaattien määrää kasvatetaan Lappeenrannassa edelleen voimakkaasti; tällä hetkellä automaatteja on 17.

Postin noutopiste Harapaistentiellä muuttuu jatkossa yrityspisteeksi. Käytännössä tämä muutos tarkoittaa sitä, että pisteessä on edelleen postilokerot ja sinne voi jatkossakin jättää lähtevää postia. Harapaisten yrityspisteeseen lisätään pakettiautomaatti sekä poste restante -palvelu, joka on ollut aiemmin toiminnassa Postin Kauppakadun myymälässä. Automaatti on avoin myös kuluttaja-asiakkaille. Harapaisten yrityspisteen postiennakkolähetykset siirtyvät puolestaan maaliskuussa K-Supermarket Rakuunan palvelupisteeseen.

Asiakkaille lähetetään kotiin tiedote muutoksesta

Muutoksen taustalla on Postin palvelupisteverkoston uudistaminen.  Posti kertoi kesäkuussa 2019 luopuvansa osasta omia myymälöitään. Silloin kerrottiin, että Lappeenrannassa postipalveluita ylläpitää jatkossa Postin paikallinen kumppani, jolla on täysin samanlainen palveluvalikoima kuin Postin omassa myymälässä. Nyt neuvottelut kumppanin kanssa on saatu päätökseen ja Kauppakadulla sijainneen Postin myymälän ulkoistamisen aikataulu on selvillä.

Lähempänä muutosta Posti jakaa vielä lähialueen asukkaille kotiin julkisen tiedotteen, jossa kerrotaan tarkemmin maaliskuussa tapahtuvasta muutoksesta.

Postin palvelupisteiden määrä Etelä-Karjalassa on kasvanut 37 prosenttia viimeisen kymmenen vuoden aikana

Postipalveluja saa nykyään useammasta paikasta kuin aiemmin, sillä palvelupisteiden määrä koko maassa on kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa, kun automaattien määrää on kasvatettu voimakkaasti verkkokaupan kasvun myötä. Vuosina 2009-2019 Postin palvelupisteiden määrä Etelä-Karjalassa on kasvanut 37 prosenttia.

”Lappeenrannassa Posti löytyy helposti arjen kulkureittien varrelta. Postin palvelupisteitä on ruokakaupoissa, R-kioskeilla ja huoltoasemilla. Kun kirjepostin määrä vähenee, yhä useampi asiakas käy Postissa lähettääkseen tai vastaanottaakseen paketin. Lisäämme palvelupisteiden määrää, jotta paketit on helppo lähettää tai noutaa läheltä omaa kotia tai vaikka työpaikkaa. Odotamme verkkokaupan kasvavan edelleen. Haluamme vastata tähän kehitykseen ja varmistaa maan tiheimmällä noutopisteverkostolla sen, että asiakkaat saavat lähetyksensä sujuvasti”, Postin palvelupisteverkoston johtaja Lasse Huttunen sanoo.

Suomessa on eniten pakettiautomaatteja asukasta kohden

Verkkokauppa kasvaa Suomessa 10 prosentin vuosivauhtia. Tahdin odotetaan kiihtyvän, sillä suomalaiset arvioivat ostavansa verkosta tulevaisuudessa enemmän kuin nykyisin. Vuonna 2025 lähes viidennes suomalaisista (18 %) arvioi ostavansa kaiken tai lähes kaiken verkosta. Tieto selviää Postin Kantar TNS:llä teettämästä Suuri verkkokauppa 2019 -tutkimuksesta, joka antaa kattavan kuvan nettiostamisen tämänhetkisestä tilasta Suomessa.

Posti investoi mittavasti verkkokaupan kasvua varten ja laajentaa automaattiverkostoaan siten, että vuonna 2022 Postilla on 4 000 pakettiautomattia ympäri Suomen. Suomessa on maailman kattavin automaattiverkosto, ja jatkossa jopa 85 prosentilla suomalaisista lähin automaatti sijaitsee vajaan kilometrin etäisyydellä kotiosoitteesta. 

”Suomalaiset kulkevat automaattien käytössä maailman etujoukoissa. Meillä Suomessa on maailman eniten pakettiautomaatteja asukasta kohti ja Postilla on maan laajin automaattiverkosto. Tutkimuksemme mukaan lähes 60 prosenttia suomalaisista on käyttänyt automaatteja pakettien vastaanottamiseen”, Huttunen kertoo.