Lähes kaikki joulupostit on jaettu tänään – paketteja voi noutaa vielä aattona

23.12.2020

Suomalaiset ovat lähettäneet ennätysmäärän joulupostia. Läheisten muistaminen joulukorteilla ja -paketeilla on erityisesti tänä jouluna ollut monelle tärkeää.

Joulukortteja on lähetetty tänä vuonna lähes 18 miljoonaa kappaletta. Kasvua viime vuoteen on melkein 20 prosenttia. Myös joulun pakettitoimituksissa rikottiin reippaasti kaikki aiemmat ennätykset. Koko joulusesongin aikana paketteja on toimitettu koteihin ja Postin palvelupisteisiin kaikkiaan noin 7,7 miljoonaa. 

Kaikki joulupaketit on toimitettu joko asiakkaille tai noudettavaksi noutopisteisiin. Paketteja voi noutaa osasta nouto- ja palvelupisteistä vielä huomenna jouluaattona 24.12. Huomenna avoinna olevien palvelupisteiden sijainnit ja aukioloajat voi katsoa täältä

Myös kaikki määräaikaan mennessä postitetut joulukortit ovat perillä viimeistään aattona. Joulukortit, joissa on väärä tai puutteellinen osoite, kulkevat Postin osoiteselvityksen kautta. Tavoitteena on jakaa nämä joulutervehdykset uuteenvuoteen mennessä. Ulkomailta saapuvassa postissa voi olla maahantuloviivettä koronarajoitusten takia. Myös ulkomaanposti Suomeen saavuttuaan lajitellaan ja jaetaan viiveettä.

- Haluan lämpimästi kiittää kaikkia asiakkaitamme hienosti sujuneesta joulusta. Joulu on meille postilaisille kunnia-asia, ja hyvä joulumieli tulee meille asiakkaittemme kautta. Meitä jouluntekijöitä on ollut tänä jouluna eri tehtävissä yli 20 000, sanoo Postin joulusta vastaava johtaja Jarmo Ainasoja.

Me postilaiset toivotamme kaikille hyvää, rauhallista ja turvallista joulua sekä onnellista uutta vuotta!