Kiitä veteraania ja sotiemme naista kortilla – Posti ja veteraaniliitot järjestävät suositun korttikampanjan jo kuudetta kertaa

19.10.2020

Koronapandemia on vaikeuttanut sotiemme veteraanien ja sotiemme naisten tilannetta. He, kuten monet muutkin iäkkäämmät ihmiset, ovat joutuneet osittain eristyksiin läheisistään ja yhteisöistään. Postin ja veteraaniliittojen yhteinen korttikampanja muistuttaa yhteydenpidon tärkeydestä.

Veteraanien keski-ikä on jo 95 vuotta. Korttikampanjan tavoite on välittää jokaiselle veteraanille ja sotiemme naiselle tervehdys, jonka postinjakajat vievät heille itsenäisyyspäiväksi.

- Korttikampanja järjestetään nyt jo kuudetta kertaa, se on jo tärkeä perinne. Monet kunniakansalaisemme saattavat kokea yksinäisyyttä, eivätkä ehkä käytä digitaalisia yhteydenpidon välineitä. Tiedämme että perinteinen kortti ilahduttaa niin vastaanottajaa kuin lähettäjääkin. Veteraanien ikäpolvelle kirjeet ja kortit ovat kaikkein tutuimpia viestintäkeinoja, ja haluamme näin osoittaa kunnioitusta heille tutulla ja ilahduttavalla tavalla, sanoo Tuija Åkerman Postista.

Suomessa on tällä hetkellä 6 500 tunnuksen omaavaa veteraania. Sotiemme naisia on noin 15 000. Korttikampanjalla halutaan tuoda iloa ja valoa heidän arkeensa.

- Meille nuoremmille on erittäin hieno asia, että saamme muistaa ja kiittää näitä miehiä ja naisia, joiden ansiosta meillä on tänään vapaa ja itsenäinen Suomi. Tehdään se yhdessä ja kiitollisuudella, kannustaa Pia Mikkonen Sotiemme Veteraanit ja Sotiemme Naiset -keräyksestä.

Kortteja voivat lähettää niin yksityishenkilöt kuin koululuokat, työporukat ja harrasteryhmät. Kortin kirjoittaminen yhdessä nuorempien kanssa on myös tilaisuus välittää heille tietoa Suomen historiasta ja itsenäisyydestä. Voit lähettää useamman kortin yhdessä kirjekuoressa. Sinun ei tarvitse lisätä postimerkkejä tai osoitetietoja kuoren sisällä oleviin kortteihin.

Kortin lähettäminen on kunnioittava ele sotiemme miehiä ja -naisia kohtaan. Omat kiitokset ja terveiset voi lähettää kortissa osoitteeseen:

Posti Oy
Kortti veteraanille
PL 7230
00002 HELSINKI

Postinjakajat vievät kortit veteraaneille ja sotiemme naisille itsenäisyyspäiväksi Suomen Sotaveteraaniliiton, Sotainvalidien Veljesliiton, Rintamaveteraaniliiton ja sotaleskille Kaatuneitten Omaisten Liiton antamien osoitetietojen mukaan.

Kampanja alkaa 19.10. ja kortteja voi lähettää 12.11. asti.

Lue lisää ja osallistu: www.posti.fi/kiitos