Kesälomat ja Postin jakamien postien edelleenlähetys tai jakelunkeskeytys

17.06.2020

Postin jakamien lähetysten siirto eli määräaikainen postin edelleenlähetys sopii esimerkiksi silloin, kun lomailet mökillä. Jakelun keskeytyksellä varmistat, että postilaatikkosi ei täyty lomasi aikana ja postisi säilytetään turvallisesti ja voit noutaa ne loman jälkeen lähimmästä Postin palvelupisteestä.

Määräaikainen edelleenlähetys

Kun teet määräaikaisen edelleenlähetyksen, jaamme postisi haluamaasi osoitteeseen valitsemanasi aikana. Määräajan päätyttyä jaamme postit vanhaan osoitteeseesi. Lähilaatikko mökille -palvelulla saat postisi lähemmäksi mökkiosoitetta, vaikka tontin kulmalle. Palvelu on maksullinen. Tutustu palvelun sisältämiin määräaikoihin ja muihin tietoihin verkkosivuillamme.

Kotiinkuljetettavat lähetykset ja pakettilähetykset eivät sisälly palveluun. Voit kuitenkin ohjata paketit haluamaasi noutopisteeseen asettamalla oman noutopisteen täältä. Sovi sanomalehden käännöstä suoraan lehden asiakaspalvelun kanssa.

Jakelun keskeytys

Saat jakelun keskeytykset vähintään viikoksi ja enintään kahdeksi kuukaudeksi. Palvelu on henkilökohtainen. Ilmoita siis tilauksessasi kaikki henkilöt (esim. kaikki perheenjäsenet) keitä keskeytys koskee. Palvelu on maksullinen. Tutustu palvelun sisältämiin määräaikoihin ja muihin tietoihin verkkosivuillamme.

Kun haluat keskeyttää mainosjakelun lomasi ajaksi, kiinnitä postiluukkuun tai -laatikkoon 'Ei mainoksia' -ilmoitus.

Tärkeää huomata: Postin kautta tilattu palvelu koskee Postin jakamia lähetyksiä

Huomioithan, että myös muut jakeluyritykset kuin Posti jakavat postilähetyksiä. Muiden jakeluyritysten jakamat lähetykset eivät välttämättä siirry toiseen osoitteeseen, kun olet tilannut Postilta kääntöpalvelun vaikkapa kesäosoitteeseen.

Jos sinulle tulee väärin jaettuja lähetyksiä muiden jakeluyritysten jakamana, niiden osalta sinun pitää ottaa yhteyttä kyseiseen jakeluyritykseen. Suomessa toimii Postin lisäksi 16 jakeluyritystä, jotka jakavat myös kirjepostia ja esimerkiksi aikakauslehtiä. Jokainen jakeluyritys vastaa omasta palvelustaan.

Postilaki edellyttää, että postiyrityksen on merkittävä lähetyksensä. Postin tunnukset ovat Posti Oy, ECONOMY, PRIORITY, POSTI GREEN. Traficom ylläpitää rekisteriä eri jakeluyrityksistä ja niiden tunnuksista.