Kesäkuun postimerkeissä esitellään kuusi innovaatiota, kahdeksan luonnonkukkaa ja kaksi pihapiiristä tuttua eläintä

27.05.2020

Posti julkaisee keskiviikkona 3. kesäkuuta kolme uutta postimerkkijulkaisua, joissa on 16 erilaista postimerkkiä. Merkeissä esitellään suomalaisia innovaatiota, luonnonkukkia ja pihapiiristä tuttuja pikkunisäkkäitä.

Arkikäytössämme on useita suomalaisia innovaatioita, jotka ovat syntyneet tarpeesta helpottaa käytännön elämää. Susanna Rummun ja Ari Lakaniemen suunnittelemissa postimerkeissä esitellään kuusi kotimaista innovaatiota, jotka ovat saaneet mainetta myös maailmalla: sykemittari, ksylitoli, Rapalan vaappu, Abloy-lukko, jalankulkuheijastin ja talvirengas.

Postimerkkivihkon kannessa on kronologisessa järjestyksessä innovaatioiden varhaisvaiheiden tuotekuvat. – Itse postimerkeissä esitellään tuotteiden nykyaikaiset versiot eri vuodenaikoina varhaiskeväästä talveen. Vihko ja merkit näyttävät näin tuotteiden kehittymisen lisäksi myös ajankuvan ja muotoilun muutokset, suunnittelijakaksikko kertoo.

Made in Finland -postimerkkivihkossa on 6 kotimaan ikimerkkiä.

 

Luonnonkukat juhlistavat kansainvälistä kasvinterveysvuotta

Posti juhlistaa YK:n kansainvälistä kasvinterveysvuotta 2020 rullapostimerkillä, jossa hehkuvat luonnonkukat. Aloitteen YK:n teemavuodesta teki Suomen maa- ja metsätalousministeriö. Kasvinterveysvuoden tavoitteena on lisätä maailmanlaajuisesti tietoa ja ymmärrystä terveiden kasvien merkityksestä mm. ruokaturvan ja ekosysteemien toiminnan kannalta.

Suomessa kansainvälisen kasvinterveysvuoden yhteydessä kiinnitetään huomiota myös pölyttäjien vähenemiseen. Ilman luonnonkukkia ja niitä pölyttäviä hyönteisiä myös monet hyötykasvit olisivat pulassa. Pölyttäjien määrä on laskenut, koska niillä on pulaa pesäpaikoista, joita kannustetaan tarjoamaan mm. Hyönteishotellit2020  ja Pelasta Pörriäinen -kampanjoilla.

Paula Salvianderin suunnittelema Luonnonkukkia ilmestyy sadan merkin rullassa, jonka 8 erilaisessa kotimaan ikimerkissä nähdään sinivuokko, kielo, keto-orvokki, kissankello, niittyleinikki, puna-apila, päivänkakkara ja metsäkurjenpolvi. 

 

Hellyttävä tuhisija ja vauhtiveikko

Siili ja orava ovat monille tuttuja pikkunisäkkäitä omasta pihapiiristä. Kesäkuussa ne nähdään myös Stiina Hovin suunnittelemissa postimerkeissä. Merkit ilmestyvät pohjoismaisten postihallintojen yhteisessä Pohjola-sarjassa, jonka teemana on tänä vuonna nisäkkäät.

Merkkien suunnittelu oli Stiina Hoville mieluisa toimeksianto. – Siili ja orava ovat sympaattisia pikku eläimiä, joilla on oma tärkeä osansa luonnon kiertokulussa. Toinen on hellyttävä tuhisija, joka lyllertää iltahämärässä hyönteisiä etsimässä. Toinen puolestaan vauhtiveikko, joka nappaa näppärästi lintulaudalta suuhunsa maapähkinän ja kapuaa salamana pihapuuhun nakertamaan herkkua.

Pohjola: Pihapiirin vierailijat on 10 merkin arkki, jossa on 2 erilaista kotimaan ikimerkkiä.

 

HUOM! Posti ei järjestä kesäkuussa julkaistavista postimerkeistä ensipäiväntapahtumaa koronavirustilanteesta johtuvien rajoitusten vuoksi.

Kuvamateriaalia medioiden käyttöön >>