K-Citymarket Järvenpää ja Posti avaavat ostosten kotiinkuljetukset 23.3. alkaen koronatilanteen helpottamiseksi

20.03.2020Posti alkaa toimittaa kauppaostoksia K-Citymarketista järvenpääläisten kotioville 23.3. alkaen. Kotiinkuljetuspalvelu avataan pikavauhdilla, koska Posti ja K-Citymarket Järvenpää haluavat helpottaa suomalaisten arkea hankalassa yhteiskunnallisessa tilanteessa.

Ruokaostosten kotiinkuljetusten kysyntä on kasvanut nopeasti, kun suomalaiset ovat koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi yhä enemmän kotona ja välttävät sosiaalisia kontakteja. K-Citymarket Järvenpää ja Posti helpottavat järvenpääläisten asiakkaiden arkea poikkeustilanteessa avaamalla kotiinkuljetuspalvelun 23.3 alkaen.

”Olimme suunnitelleet kotiinkuljetuksen avaamista myöhemmin keväällä, mutta vastuumme asiakkaita kohtaan vaatii nyt nopeita liikkeitä”, kertoo K-Citymarket Järvenpään kauppias Markku Hautala. ”Meille on tullut päivittäin kymmeniä kyselyitä kotiinkuljetuksesta, etenkin yli 70-vuotiailta asiakkailta – olemme olemassa asiakkaita varten, ja siksi palvelu oli saatava auki heti.”

Asiakkaat voivat tilata ostokset kotiin K-ryhmän K-Ruoka.fi-sivuston tai K-Ruoka-sovelluksen kautta. Kotiinkuljetuspalvelu tuotetaan Postin ja Posti-konserniin kuuluvan Transvalin toimesta. Transval Voimahyllytys keräilee, pakkaa ja lähettää kauppakassit kaupasta, ja Posti vastaa ostosten jakelusta asiakkaiden kotiovelle. Lähetystä ei luovuteta vastaanottajalle käteen vaan Postin kuljettaja soittaa ovikelloa ja asettaa lähetyksen oven eteen. Kuljettaja odottaa muutaman metrin päässä, kunnes asiakas vastaanottaa lähetyksen. 

Tuotevalikoima on aluksi rajattu, mutta sitä laajennetaan päivittäin. Palvelu toimii alkuun maanantaista perjantaihin, mutta myös viikonloppukuljetukset voidaan aloittaa, mikäli kysyntää riittää.

Kuljetuspalvelu pystyyn 10 päivässä

Yleensä verkkokaupan pystyttäminen voi vaatia kuukausia, nyt K-Citymarketin ja Postin kotiinkuljetus polkaistaan käyntiin 10 päivässä. Myös monet muut K-ruokakaupat ovat pystyttäneet verkkokauppoja koronan vuoksi. Tällä hetkellä verkkokauppa on käytössä 258 kaupassa ja määrä kasvaa jatkuvasti. Keräys- ja kuljetuskapasiteettia pyritään edelleen kasvattamaan.

”Toteutimme kotiinkuljetuksen yhteistyössä Postin kanssa juuri siksi, että voimme tulevaisuudessa skaalata verkkokauppaa laajemmalle, periaatteessa minne vain. Postilla on laajat jakeluverkot ja se on luotettava toimija, jonka kuljetusresurssit riittävät. K-Citymarket Järvenpää taas on valittu maailman parhaaksi kaupaksi, joten haluamme tehdä asioita uudella tavalla ja vastata asiakkaidemme muuttuviin tarpeisiin nopeasti”, Hautala sanoo.  

Pika-aikataulussa toteutettu palvelu on myös Postille mahdollisuus kantaa vastuuta ja auttaa suomalaisia poikkeusoloissa.

”Meille postilaisille on tärkeää, että voimme olla yhdessä kaupan kanssa apuna poikkeuksellisessa tilanteessa. Tämä on meille tärkeä osa yhteiskuntavastuutamme”, sanoo Arttu Hollmérus, Postin liiketoimintajohtaja paketin ja verkkokaupan palveluissa.