Joulutervehdysten punainen postituskuori jaetaan koteihin 30.11.

25.11.2020

Joulutervehdysten lähetyssesonki alkaa ensi viikolla, kun Posti jakaa koteihin joulukorttien lähettämiseen tarkoitetun punaisen postituskuoren maanantaina 30.11. Kuoret jaetaan mainoskääre Postisen välissä, jonka nimi on joulusesongin ajan Joulunen.

Punaisessa postituskuoressa voi lähettää joulutervehdyksiä edullisemmalla joulun Kylätonttu-ikimerkillä (1,20 €). Nämä joulutervehdykset ehtivät perille, jos ne jätetään postiin tai kirjelaatikkoon viimeistään maanantaina 14.12. Kirjelaatikkoon punaisia kuoria voi tipauttaa kello 24:ään asti.

Punaisen postituskuoren käyttö nopeuttaa korttien saapumista joulukorttilajitteluun. Punaisissa kuorissa saapuvia joulutervehdyksiä aletaan jakaa vastaanottajille maanantaista 7.12. lähtien.

Postista/Joulusta ja punaisia kuoria ei jaeta talouksiin, joissa on mainoskielto, mutta postituskuoria voi noutaa myös kaikista posteista ja useimmilta postimerkkien jälleenmyyjiltä.

Tärkeät lähettämisen päivämäärät

Joulun Kylätonttu-ikimerkillä (1,20 €) varustetut joulutervehdykset ehtivät jouluksi perille, jos ne postitetaan viimeistään maanantaina 14.12. Kirjelaatikkoon kortteja voi jättää silloin kello 24:ään asti. Joulun ikimerkin tunnistaa lumihiutale-symbolista.

Kotimaan Joulutupa-ikimerkillä (1,75 €) varustetut joulukortit jaetaan jouluksi vastaanottajille, jos ne postitetaan viimeistään torstaina 17.12. kirjelaatikkojen ja postien jättöpisteiden tyhjennysaikataulujen mukaisesti. Kotimaan ikimerkin tunnistaa Suomen kartta -symbolista.

Jos joulukorttien lähettäminen jää viime tippaan, kotimaan ikimerkin viereen voi lisätä Plus-merkin, jolloin kortteja voi postittaa vielä maanantaihin 21.12. asti kirjelaatikkojen ja postien jättöpisteiden tyhjennysaikataulujen mukaan.

Joulutervehdyksiä ehtii lähettää vielä hyvin myös Euroopan maihin sekä Pohjoismaihin ja Baltiaan. Kaikkien ulkomaille lähetettävien joulutervehdysten viimeiset postituspäivät voi tarkistaa osoitteesta posti.fi/joulu. Ulkomaille lähetettäviin joulukortteihin laitetaan ulkomaan Tervetuloa kylään! -ikimerkki (1,85 €). Ulkomaan ikimerkin tunnistaa maapallo-symbolista.

Postimerkkejä voi ostaa kaupoista, kioskeista, posteista ja verkosta

Joulupostimerkit tulivat myyntiin kauppoihin, kioskeihin ja posteihin jo marraskuun alussa. Niitä voi tilata myös Postin verkkokaupasta posti.fi/ostoksille. Verkkokaupasta voi ostaa postimerkkejä ja postikortteja ilman toimituskuluja 7.12. asti.

Tämä joulun postimerkeissä on lapsuuden nostalgiaa

Tämän vuoden kotimaan joulupostimerkit syntyivät suunnittelukilpailun kautta, jonka Posti järjesti yhteistyössä Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan kanssa. Voittajatöiden tekijät hakivat inspiraatiota merkkeihin omasta lapsuudestaan.

Ida Sarisalmi kuvitti joulun ikimerkin Kylätonttu, jossa tonttu kurkistaa ikkunasta lämpöä hehkuvaan tupaan.

Jutta Luukkosen kuvittamassa kotimaan ikimerkissä Joulutupa on joulun odotuksen tuntua. Tupa on siivottu, joulukuusi koristeltu ja kynttilät hehkuvat lämpöä.

Matti Pikkujämsän suunnittelemassa ulkomaan ikimerkissä Tervetuloa kylään! nähdään harjakattoisia omakotitaloja.

Muista oikea osoite

Joulukorttitalkoiden yhteydessä kannattaa tarkistaa, että korteissa on oikeat osoitetiedot. Joulutervehdykseen tulee kirjoittaa vastaanottajan etu- ja sukunimi, katuosoite, talon numero, rapun ja asunnon numero sekä postinumero ja postitoimipaikka. Katujen kirjoitusasut ja postinumerot voi tarkistaa Postin verkkosivuilta posti.fi/postinumerohaku.

Kaikki tarpeellinen joulusta: posti.fi/joulu

Kaikki joulupostiin liittyvä tieto on koottu osoitteeseen posti.fi/joulu. Sieltä löytyvät mm. lähettämisen liittyvät päivämäärät, kirjelaatikkojen tyhjennysajat, tiedot Postin palvelupisteistä sekä tietoa tuotteista ja palveluista.

Kuvamateriaalia medialle: https://digilibrary.emmi.fi/l/FcXzkMDSsCFB