Joulutervehdyksiä erikoisleimataan Helsingissä 1.12. lähtien

26.11.2020

Helsingissä otetaan käyttöön joulutervehdyksiä varten suunniteltu erikoisleima tiistaina 1. joulukuuta. Erikoisleimoja saa tänä vuonna joulutervehdyksiin reilun kahden ja puolen viikon ajan joka päivä 1.–17. joulukuuta.

Erikoisleimattaville lähetyksille varatut kirjelaatikot sijoitetaan Helsingissä osoitteisiin Mannerheiminaukio 1 ja Elielinaukio 2 Postitalon sisäänkäyntien yhteyteen. Kirjelaatikot tunnistaa laatikon infokentässä olevasta joululeiman kuvasta.

Erikoisleimassa tänä jouluna piparkakkuja

Aidon joulutervehdyksen viimeistelevä perinteinen joululeima on ollut asiakkaiden keskuudessa erittäin suosittu. Vuosittain Helsingin erikoisleima on koristanut noin 300 000 joulutervehdystä.

Helsingin joululeiman on suunnitellut tänä vuonna Paula Salviander. Leiman kuva-aiheena ovat piparkakku-ukko ja piparkakkusydän. Joulu–Julen -teksti on leimassa kaunokirjoituksella.

Joulutervehdyksien viimeiset postituspäivät

Kotimaan joulutervehdykset (1,20 €) tulee postittaa joulun ikimerkillä kirjelaatikkoon viimeistään maanantaina 14.12. kello 24 mennessä.

Kotimaan ikimerkillä (1,75 €) varustetut joulutervehdykset jaetaan jouluksi perille, jos ne postitetaan torstaihin 17.12. mennessä kirjelaatikkojen tyhjennysaikataulujen mukaan.

Kirjelaatikkojen sijainnit ja tyhjennysaikataulut voi tarkistaa osoitteesta posti.fi/postit.

Kotimaahan ja ulkomaille lähetettävien joulutervehdysten ja pakettien viimeiset lähetyspäivät löytyvät osoitteesta posti.fi/joulu. Samaan osoitteeseen on koottu tietoa myös Postin palveluista ja palvelupisteistä.