Joulutervehdykset ehtii postittaa kotimaan ikimerkillä vielä 17.12.

15.12.2020

Jos joulukortit ovat vielä postittamatta, ei hätää. Joulutervehdykset ehtivät matkaan, jos ne postittaa kotimaan ikimerkillä (1,75 €) viimeistään torstaina 17.12. Ennen korttien postitusta kannattaa tarkistaa lähimmän kirjelaatikon tai postin jättöpisteen tyhjennysaikataulu osoitteessa posti.fi/kartta.

Postin tutkimuksen mukaan suomalaisista 80 % aikoo lähettää joulutervehdyksen tänä vuonna. Suosituin tapa joulutervehdyksen lähettämiseen on postitettu joulukortti. Joulutervehdyksiä lähettävistä 81 % pitää joulutervehdyksiä perinteenä, jota halutaan ylläpitää. Jos saa kortin toiselta, halutaan myös itse muistaa lähettäjää kortilla.

Kuluneen vuoden koronatilanne tuo joulusesonkiin oman mausteensa. Mikäli lähipiiriä ei ole mahdollista tavata jouluna kasvokkain, korostuu korttien rooli entisestään. ”Joulukortit, -kirjeet tai vaikkapa postitetut valokuvatervehdykset ovat koronaturvallisia tapoja muistaa läheisiä ja luoda henkistä läheisyyttä”, Tuija Åkerman Postin kuluttajapalveluista sanoo.

 

Plus-merkillä varustetut joulukortit postiin viimeistään 21.12.

Jos joulukorttien lähettäminen jää viime tippaan, voi kotimaan ikimerkin viereen lisätä Plus-merkin (1,50 €) ja postittaa kortit viimeistään maanantaina 21.12. Kortit ehtivät jouluksi perille, jos ne jättää kirjelaatikkoon tai postin jättöpisteeseen tyhjennysaikataulun mukaan.

 

Pakettien viimeiset lähetyspäivät 18.12. ja 21.12.

Postin kirjelaatikosta ehtii postittaa myös vielä pieniä XXS-paketteja jouluksi, jos ne jättää kirjelaatikkoon viimeistään perjantaina 18.12. tyhjennysaikataulujen mukaan. Pienille tuotteille soveltuvat XXS-lähetykset voi maksaa Postin nettisivuilla tai OmaPostissa.

Isompien kotimaan pakettien (S-, M-, L- ja XL-paketti) viimeinen lähetyspäivä on maanantaina 21.12. Paketit voi maksaa Postin nettisivuilla tai OmaPostissa tai postissa. Valmiiksi maksetut paketit voi lähettää matkaan mistä tahansa Postin automaatista tai postista.

 

Muista oikea osoite

Joulun postitusten yhteydessä on hyvä tarkistaa, että lähetyksissä on oikeat osoitetiedot: vastaanottajan etu- ja sukunimi, katuosoite, talon numero, rapun ja asunnon numero sekä postinumero ja postitoimipaikka. Katujen kirjoitusasut ja postinumerot voi tarkistaa osoitteesta posti.fi/postinumerohaku. Paketteihin tulee lisätä myös vastaanottajan puhelinnumero, mikä nopeuttaa saapumisilmoituksen lähettämistä.

 

Kaikki tarpeellinen osoitteessa posti.fi/joulu

Kaikki joulupostiin liittyvä tieto on koottu osoitteeseen posti.fi/joulu. Sieltä löytyvät mm. joulukorttien ja pakettien lähettämiseen liittyvät päivämäärät ja ohjeet sekä linkin takaa tietoa Postin palvelupisteistä.