Joulukorttien ja pakettien viimeiset lähetyspäivät ovat pian käsillä

03.12.2020

Joulukortti tai paketti on hyvä tapa muistaa rakkaita lähellä ja kaukana erityisesti tänä jouluna. Kotimaan joulumuistamisten lähetyspäivät ovat ajankohtaisia lähiaikoina. Euroopan postitusten kanssa kannattaa pitää jo kiirettä.

Joulukortti ilahduttaa varmasti

”Näyttää siltä, että tulevaa joulua tullaan viettämään hyvin pienissä porukoissa. On tärkeää muistaa tavalla tai toisella kuitenkin myös niitä läheisiä, joita ei tänä jouluna voi tavata kasvotusten. Joulukortin lähettämisellä on pitkät perinteet ja se ilahduttaa varmasti. Joillekin nuorille se voi olla täysin uusi ja erilainen kokemus ja vähän vanhemmille taas hyvin tuttu käyttöliittymä”, sanoo Tuija Åkerman Postista.

Joulun ikimerkillä (1,20 €) varustetut joulutervehdykset ehtivät jouluksi perille, jos ne postitetaan viimeistään maanantaina 14.12. Kirjelaatikkoon kortteja voi jättää silloin kello 24:ään asti. Tämän vuoden joulun ikimerkki on Kylätonttu.

Kotimaan ikimerkillä (1,75 €) varustetut joulukortit jaetaan jouluksi vastaanottajille, jos ne postitetaan viimeistään torstaina 17.12. kirjelaatikkojen ja postien jättöpisteiden tyhjennysaikataulujen mukaisesti. Tämän joulun kotimaan ikimerkki on Joulutupa.

Jos joulukorttien lähettäminen jää viime tippaan, kotimaan ikimerkin viereen voi lisätä Plus-merkin, jolloin kortteja voi postittaa vielä maanantaihin 21.12. asti kirjelaatikkojen ja postien jättöpisteiden tyhjennysaikataulujen mukaan.

Euroopan maihin lähetetyt Priority-kortit ja -kirjeet kannattaa postittaa viimeistään maanantaina 7.12. Pohjoismaihin ja Baltiaan (poislukien Tanska) ehtii lähettää vielä Economy-kirjeitä ja kortteja torstaihin 10.12. asti. Priority-luokan kirjeet ja korttien viimeinen postituspäivä on maanantaina 14.12. (poikkeuksena Tanska 8.12.). Tämän joulun ulkomaan ikimerkki (1,85 €) on Tervetuloa kylään!

 

Posti hoitaa lahjapaketit perille

”Tänä poikkeuksellisena jouluna vierailut taitavat jäädä vähemmälle. Lahjapaketin lähettäminen postitse on hyvä tapa muistaa rakkaita lähellä ja kaukana”, Olli Helenius Postista sanoo.

Kotimaahan voi lähettää XXS-paketteja vielä perjantaina 18.12. Paketit voi maksaa osoitteessa posti.fi/laheta tai OmaPostissa ja postittaa kirjelaatikosta.

Kotimaan pakettien viimeinen lähetyspäivä on maanantaina 21.12. Paketit voi maksaa osoitteessa posti.fi/laheta, OmaPostissa tai postissa. Valmiiksi maksetut paketit voi lähettää matkaan mistä tahansa Postin automaatista tai postista.

Euroopan maihin pakettien viimeinen postituspäivä on jo maanantaina 7.12. Pohjoismaihin ja Baltiaan paketit voi lähettää viikkoa myöhemmin maanantaina 14.12.

Koronaviruspandemia saattaa haitata kuljetusyhteyksiä eri maihin. Ajankohtaiset ja päivittyvät maakohtaiset tilanteet Euroopan osalta kannattaa tarkistaa posti.fi-sivuilta.

 

Muista oikea osoite

Joulun postitusten yhteydessä on hyvä tarkistaa, että lähetyksissä on oikeat osoitetiedot eli vastaanottajan etu- ja sukunimi, katuosoite, talon numero, rapun ja asunnon numero sekä postinumero ja postitoimipaikka. Katujen kirjoitusasut ja postinumerot voi tarkistaa Postin verkkosivuilta posti.fi/postinumerohaku. Paketteihin kannattaa lisätä myös vastaanottajan puhelinnumero, joka nopeuttaa saapumisilmoituksen lähettämistä.

 

Kaikki tarpeellinen osoitteessa posti.fi/joulu

Kaikki joulupostiin liittyvä tieto on koottu osoitteeseen posti.fi/joulu. Sieltä löytyvät mm. joulukorttien ja pakettien lähettämiseen liittyvät päivämäärät ja ohjeet, kirjelaatikkojen tyhjennysajat, tietoa Postin palvelupisteistä sekä tuotteista ja palveluista.