Posti jatkaa Etelä-Suomen Mediaan kuuluvien sanomalehtien varhaisjakelua Itä-Uudellamaalla vuoteen 2022 asti

09.01.2020

Posti jatkaa Etelä-Suomen Median sanomalehtien varhaisjakelua Itä-Uudellamaalla vuoden 2022 loppuun saakka. Keskisuomalainen-konserniin kuuluva Etelä-Suomen Media Oy ja Posti Oyj allekirjoittivat varhaisjakelua koskevan jatkosopimuksen 31.12.2019. Tämä tarkoittaa sitä, että Posti jatkaa seuraavien sanomalehtien varhaisjakelua Itä-Uudellamaalla: Uusimaa, Keski-Uusimaa, Sipoon Sanomat, Loviisan Sanomat ja Pyhtäänlehti.

Postissa työskentelee yhteensä noin 3 100 sanomalehtien jakajaa 1.1.2020 alkaen.Posti hoitaa nykyisin varhaisjakelua pääkaupunkiseudulla, Itä-Uudellamaalla, Kaakkois-Suomessa, Etelä-Savossa, Keski-Suomessa, Pohjanmaalla, Pohjois-Karjalassa ja vuoden alusta alkaen myös Pirkanmaalla ja Satakunnassa.

- Uudellamaalla kilpailutilanne jakeluyhtiöiden välillä on kova. Itä-Uusimaa on mielenkiintoinen markkina-alue. Maakunnassa on useita vahvoja lehtiä ja lukijat ovat myös erittäin uskollisia lehdentilaajia. Tällä sopimuksella Posti vakauttaa asemaansa Itä-Uudenmaan alueella ja turvaa alueen työpaikkoja. Jakelun hyvä laatu ja sitoutuneet jakajat ovat merkittävästi myös edesauttaneet tämän sopimuksen syntymistä, johtaja Kimmo Kauranen Postin Sanomalehtipalveluista

Postin tuotepäällikkö Petri Heikkinen on tyytyväinen Keskisuomalainen-konserniin kuuluvan Etelä-Suomen Median kanssa solmittuun sopimukseen. Hänen mukaansa sopimus täydentää Keskisuomalaisen kanssa tehtävää yhteistyötä.

- Posti tekee Keskisuomalaisen kanssa jakeluyhteistyötä usealla alueella Suomessa, kuten sopimusjakelua Kaakon Viestintä Oy:n alueella Kaakkois-Suomessa ja sanomalehti Keskisuomalaisen päälevikkialueella Keski-Suomessa, Kauranen kertoo.

Viestinnän nopea sähköistyminen ja printtilähetysten volyymilaskusta johtuva jakelun yksikkökustannusten nousu ovat tehneet sanomalehtien jakelusta haasteellista kaikille jakeluyhtiöille.  Postin on pystyttävä kilpailemaan muiden jakelualalla toimivien yritysten kanssa. Postin toiminta rahoitetaan sen asiakkaiden maksamista palveluista, eikä yhtiö saa toimintaansa valtion tukea.

Postin strategiana on pysyä vahvasti mukana lehtijakelussa. Sopimus osoittaa osaltaan, että pystymme hoitamaan varhaisjakelua kilpailukykyisesti, kustannustehokkaasti ja laadukkaasti. Varhaisjakelulla on keskeinen rooli tulevaisuudessa jakeluverkkojen synergioiden hyödyntämisessä.