Ilahduta läheisiä pääsiäistervehdyksellä - Kortit matkaan viimeistään perjantaina 3.4.

01.04.2020

Pääsiäiskortin lähettäminen ystäville ja sukulaisille on osa pääsiäisperinteitä, samoin kuin rairuohon kasvattaminen ja muu pääsiäiskoristelu, herkuista puhumattakaan. Tänä poikkeuksellisena keväänä läheisten ilahduttaminen ja muistaminen on erityisen tärkeää, ja postikortti on yksi hyvä vaihtoehto. Postikortti asetetaan usein esille ja ilahduttaa siten pitkään. 

Kortin piirtämiseen tai askartelemiseen voi purkaa luovaa energiaa, ja itseaskarrellun kortin saamista arvostetaan tutkitusti. Pääsiäiskortin voi myös ostaa, kaunis keväinen kuva ilahduttaa yhtä lailla. 

Kortin lähettämistä varten ei myöskään tarvitse poistua kotoa, vaan pääsiäistervehdyksen voi lähettää helposti myös omalta kotisohvalta Postikortti netistä -palvelun avulla. Voit lähettää postikortin kotikoneeltasi tai älylaitteesta, valita korttiin yksilöllisen kuvan omista digikuvistasi ja ilahduttaa vastaanottajaa konkreettisella postilaatikkoon kolahtavalla kortilla. Kuka vaan ilahtuu saadessaan postikortin, ja hauska yhteinen muisto kortissa nostaa varmasti hymyn suupieliin.  Lastenlasten kuvat riemastuttavat erityisesti isovanhempia, myös postikortissa.

Tutustu palveluun posti.fi/postikorttinetista

Tänä keväänä pääsiäiskortit tulee postittaa viimeistään perjantaina 3.4. tai Plus-merkillä varustettuna viimeistään tiistaina 7.4. Näin kortit ehtivät vastaanottajien iloksi ennen pitkää pääsiäisviikonloppua. Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne ja Uudenmaan maakunnan eristäminen eivät vaikuta pääsiäispostin kulkuun.

Plus-merkillä postittaessa tulee huomioida kirjelaatikoiden tyhjennysajat, että kortit varmasti ehtivät Postin matkaan. Jos askarrelluissa korteissa on irtoavia osia, kuten höyheniä, ne kannattaa postittaa kuoreen suljettuina.

Kiirastorstai 9.4. on viimeinen päiväpostin jakelupäivä ennen pääsiäistä, mutta kortilla voi ja kannattaa ilahduttaa pitkin kevättä.

Pääsiäisen postimerkit kuvaavat omalta osaltaan hurmaavasti pääsiäistraditioita

Tämän vuoden pääsiäispostimerkkien pääosassa ovat perinteiset pääsiäistiput. Matti Pikkujämsän kuvittamissa merkeissä nähdään myös pajunkissoja ja pääsiäismunia.

Myös postimerkkien värimaailmassa Pikkujämsä noudattaa pääsiäisperinteitä. – Olen aina ihaillut pääsiäisen värejä, jotka ovat kuin auringon pilkahdus suomalaiseen harmaaseen ja loskaiseen kevääseen.