Edullisemmat joulutervehdykset matkaan viimeistään maanantaina 14.12.

09.12.2020

Joulukortti on hyvä tapa muistaa rakkaita lähellä ja kaukana erityisesti tänä jouluna. Ensi viikonloppuna kannattaa pitää joulukorttitalkoot, jos haluaa lähettää joulutervehdyksen matkaan edullisemmalla joulun Kylätonttu-ikimerkillä maanantaina 14.12. Kortteja voi jättää silloin kirjelaatikkoon kello 24 asti.

Joulutervehdys ehtii perille myöhemmin myös kotimaan ikimerkillä (17.12.) tai Plus-merkillä (21.12.).

Postin tutkimuksen mukaan suomalaisista 80 % aikoo lähettää joulutervehdyksen tänä vuonna. Suosituin tapa joulutervehdyksen lähettämiseen on postitettu joulukortti.

"Joulukortti on kätevä, kaunis ja perinteikäs tapaa välittää terveisiä. Kotiin jaettu joulukortti ilahduttaa etenkin tänä jouluna, jos lähipiiriä ei ole mahdollista tavata kasvokkain", sanoo Tuija Åkerman Postin Kuluttajakirjepalveluista.

 

Joulukorttien viimeiset lähetyspäivät

Joulun ikimerkillä (1,20 €) varustetut joulutervehdykset ehtivät jouluksi perille, jos ne postitetaan viimeistään maanantaina 14.12. Kirjelaatikkoon kortteja voi jättää silloin kello 24:ään asti. Tämän vuoden joulun ikimerkki on Kylätonttu.

Kotimaan ikimerkillä (1,75 €) varustetut joulukortit jaetaan jouluksi vastaanottajille, jos ne postitetaan viimeistään torstaina 17.12. kirjelaatikkojen ja postien jättöpisteiden tyhjennysaikataulujen mukaisesti. Tämän joulun kotimaan ikimerkki on Joulutupa.

Jos joulukorttien lähettäminen jää viime tippaan, kotimaan ikimerkin viereen voi lisätä Plus-merkin, jolloin kortteja voi postittaa vielä maanantaihin 21.12. asti kirjelaatikkojen ja postien jättöpisteiden tyhjennysaikataulujen mukaan.

Ulkomaille lähetettävien joulutervehdysten viimeiset lähetyspäivät löytyvät Postin joulusivuilta: posti.fi/joulu.

 

Joulupaketit saa matkaan kirjelaatikosta, automaatista tai postista

”Tänä poikkeuksellisena jouluna vierailut taitavat jäädä vähemmälle. Lahjapaketin lähettäminen postitse on hyvä tapa muistaa rakkaita lähellä ja kaukana. Joulukuun ensimmäisellä viikolla kuluttajien välisten pakettien määrä kasvoikin jopa 70 prosenttia alkuvuoteen verrattuna”, kuluttajapaketeista vastaava Olli Helenius Postista sanoo.

Kotimaahan voi lähettää XXS-paketteja vielä perjantaina 18.12. Pienille tuotteille soveltuvat XXS-lähetykset voi maksaa osoitteessa posti.fi/laheta tai OmaPostissa ja postittaa lähimmästä Postin kirjelaatikosta.

Isompien kotimaan pakettien (S-, M-, L- ja XL-paketti) viimeinen lähetyspäivä on maanantaina 21.12. Paketit voi maksaa osoitteessa posti.fi/laheta, OmaPostissa tai postissa. Valmiiksi maksetut paketit voi lähettää matkaan mistä tahansa Postin automaatista tai postista.

Ulkomaille lähetettävien pakettien viimeiset lähetyspäivät löytyvät Postin joulusivuilta: posti.fi/joulu.

 

Muista oikea osoite

Joulun postitusten yhteydessä on hyvä tarkistaa, että lähetyksissä on oikeat osoitetiedot: vastaanottajan etu- ja sukunimi, katuosoite, talon numero, rapun ja asunnon numero sekä postinumero ja postitoimipaikka. Katujen kirjoitusasut ja postinumerot voi tarkistaa osoitteesta posti.fi/postinumerohaku. Paketteihin kannattaa lisätä myös vastaanottajan puhelinnumero, joka nopeuttaa saapumisilmoituksen lähettämistä.

 

Kaikki tarpeellinen osoitteessa posti.fi/joulu

Kaikki joulupostiin liittyvä tieto on koottu osoitteeseen posti.fi/joulu. Sieltä löytyvät mm. joulukorttien ja pakettien lähettämiseen liittyvät päivämäärät ja ohjeet, kirjelaatikkojen tyhjennysajat, tietoa Postin palvelupisteistä sekä tuotteista ja palveluista.