Algol Chemicals siirtää kemikaalituotteiden varastoinnin Transvalille

26.08.2020

Teollisuuskemikaalien jakelukaupan johtava yritys, Algol Chemicals Oy siirtää kemikaalituotteidensa varastoinnin Transvalille vuoden 2022 alusta alkaen. Vuodesta 2014 alkaen Transval on hoitanut Algol Chemicalsin kemikaalituotteiden käsittelyn Algol Chemicalsin varastossa Espoon Karamalmilla. Yhtiöt eivät julkaise yhteistyösopimuksen hintaa, työntekijät jatkavat sopimuksen jälkeenkin Transvalissa.

Algol-konsernin toimitusjohtaja Alexander Bargum on tyytyväinen yhteistyön syventymisestä.

- Kemikaalien varastoinnin ulkoistus on konsernille strategisesti merkittävä kehitysaskel, joka tuo meille uudenlaista joustavuutta ja keskittymistä omaan ydinliiketoimintaamme. Samalla varmistamme kemikaalien turvallisen ja asiantuntevan käsittelyn pitkälle tulevaisuuteen. Meillä on vahva luottamus siihen, että Transval on meille tässä kehityksessä erinomainen yhteistyökumppani.

Transvalin johtaja Sakari Kiiskinen toteaa Algol Chemicalsin kanssa tehdyn sopimuksen olevan merkittävä osoitus luottamuksesta, yhteistyöstä, vastuunotosta ja arvojen mukaisesta toiminnasta.

- Olemme Transvalissa ylpeitä, että Algol Chemicals on valinnut meidät logistiikkakumppanikseen. Olemme vastuullinen toimija markkinassa. Kiitän kaikkia Algol Chemicalsille vuosien aikana työtä tehneitä transvalilaisia suoraselkäisestä ja tinkimättömästä työstä sekä asenteesta. Uskon ja toivon, että luotettava kumppanuussuhde Algol Chemicalsin kanssa jatkuu vakaana ja pitkäaikaisena – yhdessä kehittämällä kemikaalituotteiden varastointia kannamme vastuuta niin ympäristöstä, henkilöstöstä kuin vastuullisesta liiketoiminnasta.


Laissa kovat vaateet – Transvalille myönnetty laajimmat luvat

Laki asettaa kovat vaatimukset vaarallisten aineiden varastoinnille, tiloille ja toimintatavoille. Transvalilla on lain laajimman vaatimuksen mukaiset luvat vaarallisten aineiden, kuten kemikaalituotteiden, laajamittaiselle varastoinnille. Luvan myöntäjä on turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes).

Varastot ja toimintatavat ovat Transvalissa sertifioitu laatu-, ympäristö-, työterveys- ja turvallisuusosa-alueiden mukaisesti (ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001). Rakennusten lisäksi luvat vaativat aktiivista henkilöstön kouluttamista, johtamisen ja toimintatapojen auditointia sekä konkreettisten harjoitusten tekemistä. Transval huolehtii asiakasyritysten puolesta kemikaaleihin liittyvistä lakisääteisistä velvoitteista.

- Kemikaalien varastoimisessa täytämme Suomen laajimman turvallisuusselvityksen vaateet, toimintatapamme on sertifioitu ja pidämme esimerkiksi henkilöstömme ja pelastuslaitoksen kanssa säännöllisesti pelastusharjoituksia. Koulutamme henkilöstöämme ulkopuolisten toimijoiden lisäksi myös omassa koulutusyksikössämme, Transval Akatemiassa, kertoo Ville Lumio, Transvalissa vaarallisten aineiden varastoinnista vastaava.

Konkreettisina esimerkkeinä Lumio nostaa varastoissa olevat automaattiset sammutus- ja paloilmoitusjärjestelmät, maaperään mahdollisten tapahtuvien vuotojen keräilyn, joka kattaa myös sammutusjätevedet, ja kiinteät tilojen kaasuhaistelijat. Palavien aineiden osalta tilat on rakennettu ja suunniteltu siten, että ne suojaavat työntekijöitä ja ympäristöä mahdollisissa räjähdysvaaroissa. Varastotilat sijaitsevat toiminnan luonteeseen sopivissa lokaatioissa, Algol Chemicalsin tuotteiden varaston sijaintipäätös tehdään lähempänä uuden sopimuksen voimaantuloa.

Lisätietoja median edustajille:
Anssi Kiviniemi, Logistics Manager, Algol Chemicals Oy, puh. 040 524 2586
Transval ja Posti MediaDesk, puh. 020 452 3366 (ma-pe klo 9 – 16)

Lisätiedot palvelusta:
Janne Kylmäoja, myyntijohtaja, Suomen Transval Group Oy, puh. 040 507 4743, janne.kylmaoja@transval.fi

Algol Chemicals lyhyesti
Algol Chemicals yhdistää teollisuuden raaka-aineiden valmistajat ja asiakkaat, tarjoten samalla räätälöityjä toimitusratkaisuja, palveluita ja asiantuntemusta. Maailmanlaajuisten kumppanien Reach-rekisteröidyt tuotteet toimitetaan asiakkaille paikallisista varastoista. Yhtiö tarjoaa palveluja yli 3 000 teollisuusyritykselle Suomessa, Skandinaviassa, Baltiassa, Valko-Venäjällä, Ukrainassa ja Intiassa. Lisäksi yhtiöllä on yhteisyritys Omya Algol Rus, joka toimii Venäjällä ja Kazakstanissa. Yhtiö kuuluu Algol-konserniin. www.algolchemicals.fi.

Algol-konserni lyhyesti
Algol on suomalainen kaupan monialakonserni. Toimimme laajassa kansainvälisessä kumppaniverkostossa vastuullisesti yli 126 vuoden kokemuksella. Ratkaisumme parantavat teollisuuden tuotannon laatua ja turvaavat sen sujuvuutta. Terveydenhuollossa vahvistamme paremman elämän edellytyksiä. Algol-konsernin vuoden 2019 liikevaihto oli 165 MEUR. Työllistämme lähes 500 ammattilaista kymmenessä maassa. www.algol.fi.

Transval on Suomen markkinajohtaja ulkoistuslogistiikassa. Palvelemme yli 500 asiakastamme Suomessa ja Baltian maissa asiakkaiden omissa tiloissa; esimerkiksi varastoissa, terminaaleissa, teollisuudessa ja myymälöissä. Muutamme asiakkaiden sisälogistiikan kiinteitä kuluja muuttuviksi kustannuksiksi ja tarjoamme asiakkaillemme joustavuutta, laatua sekä kustannussäästöjä. Yhtiö on yli 25-vuotias ja meitä transvalilaisia on noin 4 800. Palvelumme kattavat toimitusketjuratkaisut kuljettamisesta varastointiin sekä asiakkaiden tiloissa tapahtuvat sisälogistiikan ratkaisut ja logistiikan ammattiosaajien henkilöstöpalvelut. Tytäryhtiömme KV Turva palvelee kaupan alaa etämonitoroinnissa, hävikinhallinnassa ja turvamyyjäpalvelulla. Transval on Posti Groupin 100 % omistama yhtiö.