Verkkokaupan Kasvupolulla sparrataan yrityksen sähköistä liiketoimintaa kohti huippukuntoa!

14.01.2019

 
Onko yrityksenne kasvunnälkäinen ja potentiaaliltaan väkevä, mutta osaaminen digitaalisessa kaupankäynnissä on kasvunne pullonkaula? Verkkokaupan Kasvupolulla valjastetaan digitaalisen kaupankäynnin asiantuntijat juuri teidän yrityksenne sparraajiksi ja laitetaan verkkokauppaliiketoiminnan edellytykset kuntoon!

Verkkokaupan Kasvupolulla keskitytään ratkaisemaan pk-yrityskentän haasteita verkkokauppaliiketoiminnan näkökulmasta. Verkkokaupan kasvulle ei näy hidastumista, ja nopeasti kehittyvä teknologia vie liiketoimintaa sähköisessä ympäristössä vauhdikkaasti eteenpäin. Verkkokauppaliiketoiminnan markkinat ovat aina laajat ja kumppanit muistuttavatkin, ettei yksikään verkkokauppatoimija voi ajatella kohtaavansa kilpailua vain kotimaan markkinoilla, vaan verkkokauppaliiketoiminta kohtaa aina globaalia kilpailua. Rajat ylittävä verkkokauppa tarjoaa ennennäkemättömän määrän mahdollisuuksia, mutta samalla myös entistä enemmän haasteita.

Menestyvän verkkoliiketoiminnan kehittämisen ja kasvuvauhdissa mukana pysymisen avaintekijänä ovat niin uusien teknologioiden omaksuminen, kuin myös kyky vastata kansainväliseen kilpailuun laajan palvelu- ja tuotetarjoaman kuin hintojenkin osalta. On hyvä muistaa, että liiketoimintojen sähköistymisellä on aina myös suuri vaikutus yrityskulttuuriin. Verkkokaupan lisäksi digitalisoitumisen tuomien mahdollisuuksien hyödyntäminen kaikissa yrityksen liiketoiminnoissa, kuten myynnissä ja markkinoinnissa, toimivat oikein käytettynä kasvun vauhdittajina.

Keskeisiä teemoja, joiden osalta yritysten kasvusuunnitelmia Kasvupolulla tullaan haastamaan ovat niin verkkokaupan perustamiseen kuin sähköisen liiketoiminnan kehittämiseen liittyvät aiheet. Tällaisia ovat muun muassa myynnin ja markkinoinnin, verkkokaupan perustamisen ja alustaratkaisujen, verkkokaupan optimoinnin, kilpailun ja kansainvälistymisen, asiakaskokemuksen sekä palvelumallin, maksamisen muutoksen ja logistiikan teemat.

Kasvupolulle valitaan kaikkien hakijoiden joukosta 15 suurimman kasvupotentiaalin ja -tahdon omaavaa yritystä, joiden kasvuhaasteet liittyvät verkkokauppaan ja digitaaliseen liiketoimintaan. Kasvupolun tuomaristo tekee valinnat hakemusten perusteella painottaen kriteereissään kasvusuunnitelmien skaalautuvuutta, tahtotilaa ja markkinapotentiaalia, verkkokauppakeskeisyyttä unohtamatta. Verkkokaupan Kasvupolku starttaa Jyväskylässä huhtikuun 11. päivä Kasvupajalla, jossa kaikki Kasvupolulle mukaan hakeneet yritykset pääsevät kehittämään kasvusuunnitelmaansa puolen päivän mittaisessa työpajassa asiantuntijoiden johdolla. Iltapäivän päätteeksi julkaistaan Kasvupolulle mukaan valitut yritykset.

Verkkokaupan Kasvupolun toteutuksessa on mukana Suomen johtavat verkkokaupan asiantuntijayritykset Posti, Paytrail ja Oscar Software.

Kasvupolun sisältö ja eteneminen
Haku yrityksille on avoinna 29.3.2019 asti. Mukaan valittuja yrityksiä sparrataan kahdessa Kiitoratapäivässä 7.5. Tampereella ja 4.6. Helsingissä. Tällöin verkkokauppaliiketoiminnan eri teemoihin erikoistuneet asiantuntijat eli myllärit haastavat ja auttavat yrityksiä pääsemään omiin kasvutavoitteisiinsa. Kukin yritys kohtaa Kasvupolun aikana yhteensä 10 asiantuntijaa 45 minuutin luottamuksellisissa tapaamisissa. Tuomaristo valitsee Kasvupolun päätteeksi kaksi parasta yritystä, jotka etenevät jatkosparrauksiin ja lokakuussa 2019 järjestettävään valtakunnalliseen finaaliin, Kasvu Open Karnevaaliin.

>> Lisätiedot ja hakuojeet verkkokaupan kasvupolulle