Suureen suosioon noussut OmaPosti korvaa Netpostin kesäkuun aikana

14.05.2019

OmaPosti-palvelu tuo enemmän hyötyä Postin sähköisten palvelujen käyttäjille, ja sitä voi käyttää verkossa tai mobiilisovelluksella. Yli miljoona Netpostin rekisteröitynyttä käyttäjää voi kirjautua OmaPostiin nykyisillä tunnuksillaan kaikilla päätelaitteilla.

Maksuttomalla OmaPosti-palvelulla voi muun muassa vastaanottaa ja arkistoida kirjeet, maksaa laskut pankista riippumatta, seurata ja ohjata verkko-ostoksia ja muita saapuvia lähetyksiä ajantasaisesti sekä lähettää paketteja. Kesäkuussa 2018 julkistettu OmaPostin mobiilisovellus on yli 250 000 aktiivisella kuukausittaisella käyttäjällään Suomen ladatuimpien joukossa.

– OmaPostin suosio johtuu ennen kaikkea sen käyttäjäystävällisyydestä. Esimerkiksi Applen sovelluskaupassa käyttäjät ovat antaneet sille arvosanaksi 4,4/5. OmaPosti tarjoaa jo nyt asiakkaillemme huomattavasti Netpostia laajemmat ominaisuudet, ja siihen tuodaan säännöllisesti lisää uusia toiminnallisuuksia. Palvelua kehitetään jatkuvasti yhteistyössä käyttäjien kanssa, kertoo Postin digitaalista kuluttajapalveluista vastaava Timo Korander.

Vuonna 2001 avattu Netposti on puolestaan Postin maksuton sähköinen postilaatikko, johon suomalaiset ovat voineet vastaanottaa sähköisiä kirjeitä yrityksiltä, yhteisöiltä ja viranomaisilta ajasta ja paikasta riippumatta, vastaavaa paperikirjettä nopeammin. OmaPostin suosion kasvaessa Netpostin nykyinen käyttöliittymä korvautuu OmaPostilla kesäkuun aikana.

– Netpostista haluttiin luoda paras sähköinen postilaatikkopalvelu, joka tuo kaiken postin yhteen paikkaan sisältöriippumattomasti. Netposti onkin vuosien varrella kerännyt laajan käyttäjäkunnan. OmaPosti on sille luontevaa jatkoa, sillä se on helppokäyttöisempi mutta mobiilimpi ja monipuolisempi. OmaPostilla on paremmat edellytykset vastata käyttäjien muuttuviin tarpeisiin.

Yksi merkittävä suomalaisten tarpeita muovaava tekijä on verkkokaupan yleistyminen. Marras-joulukuussa 2018 Posti ja IRO Research selvittivät, mikä on mieluisin tapa seurata verkkokauppalähetyksen toimitusta. Puolet (49 %) suomalaisista suosii mobiilisovellusta, joka päivittää seurantatiedon automaattisesti ja lähettää ilmoituksia lähetyksen etenemisestä. Toiseksi suosituin vaihtoehto, lähetyksen seuranta kuljetusyhtiön verkkosivuilla, sai 30 % äänistä.

Netpostin käyttäjät voivat kirjautua OmaPostiin samoilla tunnuksilla kuin Netpostiin.

– Jos asiakas ei ole hetkeen kirjautunut Netpostiin, saatamme pyytää häntä vahvistamaan sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron. Näin takaamme käyttäjän tietoturvan ja kykenemme tarjoamaan paremman asiakaskokemuksen esimerkiksi saapuvien pakettien automaattisessa seurannassa, Korander jatkaa.

Omapostia voi käyttää verkossa http://oma.posti.fi tai mobiilisovelluksella. Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi puhelimesi sovelluskaupasta tai osoitteesta omaposti.fi.