Punainen postituskuori jaetaan Postisen välissä keskiviikkona 6.11.

05.11.2019

Kuva -


Joulutervehdysten lähetyssesonki käynnistyy, kun joulukorttien lähettämiseen tarkoitettu punainen postituskuori jaetaan suomalaisiin koteihin Postisen välissä keskiviikkona 6.11. Punaisessa postituskuoressa lähetettyjen joulutervehdysten viimeinen lähetyspäivä on keskiviikkona 11.12.

Henkilökohtainen, käsin kirjoitettu joulutervehdys kuuluu miljoonien suomalaisten jouluperinteisiin. Suomessa lähetettiin viime jouluna yli 23 miljoonaa joulukorttia. Punaisen postituskuoren avulla suomalaiset voivat lähettää joulupostinsa kotimaahan edullisemmin, sillä punaiset postituskuoret on tarkoitettu joulun ikimerkillä (1,10 €) lähetettäville joulutervehdyksille.

Omat joulukortit voi laittaa punaiseen postituskuoreen, jonka voi puolestaan pudottaa kirjelaatikkoon tai jättää Postin palvelupisteeseen. Punaisen postituskuoren voi laittaa eteenpäin jo marraskuussa, sillä joulukortteja aletaan jakaa vastaanottajille itsenäisyyspäivän jälkeen. Jos joulupostia haluaa lähettää edullisemmalla joulumerkillä, on viimeinen lähetyspäivä keskiviikkona 11.12.

Postinen on Postin jakama mainoskääre, joka kolahtaa kotitalouksien postiluukusta joka maanantai ja keskiviikko. Mikäli taloudessa on mainoskielto, Postista ja punaista postituskuorta ei jaeta. Punaisia postituskuoria saa kuitenkin Posteista ja monilta postimerkkien jälleenmyyjiltä kautta maan.

Kotimaan ikimerkillä joulukortit matkaan 17.12. mennessä ja ikimerkillä Plus-merkin kera 19.12. mennessä

Jos joulutervehdykset eivät ehdi matkaan 11.12. mennessä, voi tervehdykset lähettää myöhemmin kotimaan ikimerkillä (arvo 1,60 €). Nämä joulukortit ehtivät perille jouluksi, kunhan saat ne postin kyytiin viimeistään tiistaina 17.12. Kun lisäät Plus-merkin kotimaan ikimerkin viereen, viimeinen postituspäivä on torstaina 19.12. Kortit tulee jättää Postin palvelupisteisiin tai kirjelaatikoihin ilman punaista postituskuorta ja ennen kirjelaatikoiden tyhjennysaikaa.

Kotimaata kauemmas lähtevien joulutervehdysten viimeiset lähetyspäivät löytyvät Postin joulusivustolta posti.fi/joulu. Esimerkiksi Eurooppaan lähetettävät Priority-luokan kirjeet tulee lähettää viimeistään perjantaina 13.12. Joulusivustolla kerrotaan myös pakettien lähettämisestä sekä muut tärkeät joulusesongin vinkit.

Joulupostimerkkejä voi ostaa yli 3000 myyntipisteestä

Tämän vuoden joulupostimerkeissä tontut viettävät joulua perinteisellä suomalaisella kaavalla, johon kuuluvat joulusauna ja joulukonsertit. Edullisemman joulutervehdyksen Joulusaunojat -ikimerkissä tonttuperhe kävelee kylpytakeissaan saunaan hämärän lumisessa maisemassa. ”Isä kantaa edellä lyhtyä ja äiti perässä saunapyyhkeitä. Tonttupoika marssii keskellä tohkeissaan saunavihdan kanssa”, joulupostimerkit suunnitellut Virpi Pekkala kertoo.

Joulupostimerkit tulevat myyntiin keskiviikkona 6.11. Joulumerkkejä voi ostaa yli 3000 myyntipisteestä. Postien lisäksi joulupostimerkkejä myyvät R-kioskit, Suomalainen kirjakauppa sekä monet muut kirjakaupat ja lahjatavaraliikkeet, kioskit ja kanttiinit. Myös monet tavaratalot myyvät joulupostimerkkejä, samoin kuin lähes kaiken kokoiset päivittäistavarakaupat.

Oikea osoite varmistaa lähetyksen perillemenon

Jotta tärkeä joulutervehdys saapuu perille, kannattaa tarkistaa, että joulutervehdyksessä on seuraavat tiedot: vastaanottajan etu- ja sukunimi, katuosoite ja talon numero, rapun ja asunnon numero, postinumero ja postitoimipaikka suuraakkosin. Katujen oikeat kirjoitusasut ja postinumerot voi tarkistaa Postin verkkosivujen postinumerohausta.