Postin taidepalkinto vaatesuunnittelija Mert Otsamolle – Veistokselliset iltapuvut nähdään postimerkeissä syyskuussa

15.03.2019

Posti Oy on myöntänyt vuoden 2019 postimerkkitaidetta edistävän palkinnon vaatesuunnittelija Mert Otsamolle, joka on tullut kuuluisaksi mm. Linnan juhliin suunnittelemistaan iltapuvuista. Palkintoon kuuluu 10 000 euron arvoinen rahapalkinto ja postimerkkijulkaisu taiteilijan töistä. Mert Otsamon iltapuvut nähdään postimerkeissä syyskuussa.

Mert Otsamo on tullut vaatesuunnittelijana tunnetuksi omaperäisestä tyylistään ja veistoksellisista iltapuvuistaan. Otsamo on ollut koko ikänsä kiinnostunut muodoista. – Muotoilussa minua kiinnostaa moninaisuus, joka ulottuu vaatteiden lisäksi myös koruihin. Suunnittelijana minulle on tärkeää uusiutua ja kokeilla uteliaasti eri materiaaleja ja tekniikoita. Haluan työlläni havainnollistaa ympärillä tapahtuvaa kulttuurin ja ajan muutosta.

Postin taidepalkinto tuli Mert Otsamolle täytenä yllätyksenä. – Olen tunnustuksesta todella kiitollinen ja innoissani. Eri aikoina julkaistuihin postimerkkeihin kiteytyy ajan henki ja on hienoa, että pääsen töitteni kautta osaksi arvokasta perinnettä. Tuskin maltan odottaa, että postimerkit tulevat syyskuussa myyntiin.


Taidepalkinto nostaa postimerkkien suunnittelijoiksi uusia tekijöitä

Posti haluaa nostaa taidepalkinnolla postimerkkien arvostusta ja asemaa. – Mert Otsamon suunnittelemat iltapuvut edustavat uniikkia suomalaista designia ja visuaalisesti kiinnostavaa ilmaisua. Etsimme palkinnon kautta uusia yllättäviä tekijöitä postimerkkien suunnittelijoiksi. Mert Otsamo on nuori ja lahjakas taiteilija, joka operoi sujuvasti useilla muotoiluun liittyvillä osa-alueilla, kertoo Design Manager Tommi Kantola, joka toimii Postin taidetoimikunnan puheenjohtajana.

Postin taidepalkinto myönnetään nyt kolmatta kertaa. Vuonna 2017 taidepalkinnon sai kuvanveistäjä Jasmin Anoschkin ja vuonna 2018 graffititaiteilija EGS.

Mert Otsamo, 28, on vaatesuunnittelija, joka korostaa asuissaan dramaattisesti ihmisvartalon kontrasteja. Hän on suunnitellut asuja ja koruja useille julkisuuden henkilöille, mm. suomalaisille artisteille. Hänen asujaan on nähty useana vuonna Linnan juhlissa ja gaaloissa. Otsamo tuli tunnetuksi vuonna 2009 MTV3-kanavan Muodin huipulle -ohjelmassa, jossa hän sijoittui kärkikolmikkoon. Syksyllä 2018 julkaistiin Otsamon ja jalokiviseppä A. Tillanderin yhteistyönä kymmenosainen korusarja My Childhood Dreams.

 

Kuvamateriaalia tiedotusvälineiden käyttöön:  http://digilibrary.posti.com/l/tmNBzCTnP5Ms


Tutustu Postin verkkokaupassa kaikkiin myynnissä oleviin postimerkkeihin: www.posti.fi/ostoksille