Postin palvelut toimivat toistaiseksi normaalisti - toteutuessaan PAU:n lakko vaikeuttaisi postinkulkua koko maassa

24.10.2019

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on ilmoittanut 11.11.2019 alkavista työtaistelutoimenpiteistä, mikäli neuvottelutulokseen ei päästä sitä ennen. Lakonuhka koskee osaa Postin palveluista. Toistaiseksi Postin kaikki palvelut toimivat normaalisti. Toteutuessaan lakko vaikeuttaisi postinkulkua. Arviot vaikutuksista täsmentyvät lakon mahdollisesti alkaessa.

- Toistaiseksi kaikki palvelumme toimivat normaalisti ja otamme mielellämme vastaan lähetyksiä vastaanottajille toimitettavaksi. Jos lakko alkaa, se alkaa PAU:n ilmoitusten mukaan vasta muutaman viikon päästä eli 11. marraskuuta, kertoo Postin poikkeustilanteiden johtaja Jarmo Ainasoja.

Ainasoja toivoo lakkouhan peruuntuvan, mutta Posti on varautunut myös mahdollisiin häiriöihin.

- Päivittäiseen toimintaamme kuuluu, että oman henkilöstömme rinnalla työskentelee myös väliaikaista ja täydentävää työvoimaa sekä alihankintakumppaneitamme, jotta pystymme varmistamaan asiakkaillemme luvatut palvelut mahdollisimman hyvin. Valitettavasti tilanne voi olla vaikea, jos lakot toteutuvat ilmoitetussa laajuudessa, Ainasoja toteaa.

Tämän hetkinen arvio PAU:n lakon vaikutuksista, jos lakko täysimääräisenä alkaa

PAU:n antaman lakkoilmoituksen tietojen ja täysimääräisen lakkouhkan perusteella arvioidaan, että mikäli lakko alkaa 11.11.2019 painettujen lähetysten (kirjeet, aikakauslehdet, mainokset) jakelu häiriintyy ja viiveet voivat olla jopa viikkoja. Myös pakettitoimituksissa voi olla useampien päivien viiveitä.

Tämän hetkisen tiedon mukaan lakot eivät koskisi kaikkia Postin palveluja. Sanomalehtien varhaisjakelu ja Postin palvelupisteet toimivat normaalisti. Myös varastopalvelut ja rahtipalvelut toimivat normaalisti ilmoitetun lakon aikana.

PAU:n lakkoilmoituksen mukaan työnseisausten ulkopuolelle rajautuvat turvallisuuteen ja terveyteen liittyvät työt. Posti edellyttää PAU:n kantavan vastuunsa ja huolehtivan osaltaan siitä, että näiden erittäin tärkeiden lähetysten normaali kulku turvataan.

Lakon mahdollisista vaikutuksista palveluihimme kerrotaan päivittäin nettisivuillamme ja Twitterissä. Tiedotteet löytyvät muun muassa Postin verkkosivuilta osoitteesta posti.fi.

- Kiitämme asiakkaitamme kärsivällisyydestä ja olemme erittäin pahoillamme PAU:n aiheuttamasta epävarmuudesta ja mahdollisista häiriöistä. Mikäli lakko alkaa, tulemme tekemään kaikkemme, että lähetykset kulkevat perille vastaanottajille, vaikkakin viiveellä, Jarmo Ainasoja sanoo.