Postin palvelut muuttuvat Vaasassa: Hovioikeudenpuistikon myymälän palvelut siirretään Rewell Centerissä avattavaan palvelupisteeseen

23.08.2019

Postin palvelut Vaasassa muuttuvat vuoden 2020 alussa, sillä Postin myymälän palvelut siirretään Vaasan keskustan Rewell Centerin Sale-myymälän yhteyteen 13. tammikuuta 2020. Postin palvelut säilyvät Vaasan ydinkeskustassa, ja samaan aikaan Postin palveluajat laajenevat.

Sale-myymälän yhteydessä sijaitsevassa palvelupisteessä (Raastuvankatu 19 B) on täysin samanlainen palveluvalikoima kuin Postin omassa myymälässä Hovioikeudenpuistikolla.

Postilla on tällä hetkellä Vaasassa seitsemän täyden palvelun postia, yksi noutopiste ja 16 pakettiautomaattia. Postin pakettiautomaattien määrä kasvatetaan edelleen voimakkaasti: esimerkiksi Salen yhteyteen lisätään iso postin pakettiautomaattialue, josta asiakkaat voivat noutaa lähetyksiään keskustan alueella Rewell Center -kauppakeskuksen aukioloaikoina.

Asiakkaille lähetetään kotiin muutoksesta kertovat tiedote

Muutoksen taustalla on Postin palvelupisteverkoston uudistaminen. Posti kertoi kesäkuun alussa luopuvansa osasta omia myymälöitään, jolloin tiedotettiin, että Vaasan keskustassa postipalveluita ylläpitää jatkossa postin paikallinen kumppani, jolla on täysin samanlainen palveluvalikoima kuin Postin omassa myymälässä. Nyt neuvottelut kumppanin kanssa on saatu päätökseen ja Vaasan Postin myymälän lakkauttamisen aikataulu on selvillä.

Lähempänä muutosta Posti jakaa vielä Vaasan keskustan postinumeroalueella jokaiselle kotiin julkisen tiedotteen, jossa kerrotaan tarkemmin tammikuussa tapahtuvasta muutoksesta.

 

Pohjanmaalla Postin palvelupisteiden määrä on kasvanut lähes 15 prosenttia kymmenen vuoden aikana

Postipalveluja saa nykyään useammasta paikasta kuin aiemmin. Postin palvelupisteiden määrä on kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa koko maassa. Postin palvelupisteiden määrä on pysynyt viime vuosina melkein ennallaan, mutta pakettiautomaattien määrä on kasvatettu voimakkaasti verkkokaupan kasvun myötä. Pohjanmaalla Postin palvelupisteiden määrä on kasvanut 15 prosenttia vuosina 2009-2019.

”Postin löytää nykyään helposti arjen varrelta, vaikkapa ruokakaupasta. Kun kirjepostin määrä vähenee, yhä useampi asiakas käy Postissa lähettääkseen tai vastaanottaakseen paketin. Tämän vuoksi lisäämme palvelupisteiden määrää, jotta paketit on helppo lähettää tai noutaa läheltä omaa kotia tai vaikka työpaikkaa. Odotamme verkkokaupan kasvavan edelleen. Haluamme seurata kehitystä ja varmistaa maan tiheimmällä noutopisteverkostolla sen, että asiakkaat saavat lähetyksensä sujuvasti”, Postin palvelupisteverkoston johtaja Lasse Huttunen sanoo.

Suomessa on eniten pakettiautomaatteja asukasta kohden

Viime vuonna Posti toimitti ennätysmäärän paketteja. Ennätystahti on seurausta verkkokaupan voimakkaasta kasvusta. Suomalaisista jo yli 80 % on ostanut tavaroita verkosta, ja yli 65-vuotiaistakin 26 % tekee verkko-ostoksia kuukausittain, ilmenee Postin verkkokauppatutkimuksesta. Suomessa pakettiautomaatit ovat suositumpia toimituspaikkoja kuin muualla Euroopassa.

”Suomalaiset kulkevat automaattien käytössä maailman etujoukoissa. Suomessa on maailman eniten pakettiautomaatteja asukasta kohti ja Postilla on suomen laajin automaattiverkosto. Tutkimuksemme mukaan lähes 60 prosenttia suomalaisista on myös käyttänyt automaatteja pakettien vastaanottamiseen”, Huttunen kertoo.