Postin palvelut muuttuvat Tikkurilassa: myymälän palvelut siirretään K-Market Tikkuriin avattavaan palvelupisteeseen

11.09.2019

Postin palvelut Vantaalla muuttuvat lokakuun loppupuolella, sillä Postin Tikkuraitilla sijaitsevan myymälän asiointi siirretään K-Market Tikkurissa avattavaan palvelupisteeseen 28. lokakuuta 2019. Muutoksen myötä Postin palvelut säilyvät Tikkurilassa, ja samaan aikaan Postin palveluajat laajenevat. K-Market Tikkurin yhteydessä sijaitsevassa palvelupisteessä (Asematie 4-10) on jatkossa täyden palvelun Posti.

Postilla on tällä hetkellä Vantaalla 12 täyden palvelun postia, kolme yrityspistettä ja kolme noutopistettä.   Pakettiautomaattien määrä kasvatetaan Vantaalla edelleen voimakkaasti. Pelkästään Tikkurilan alueella on yhdeksän Postin automaattia.

- Tutkimustemme mukaan suomalaiset suosivat automaatteja. Jopa 59 prosenttia suomalaisista kertoo käyttäneensä niitä. Postin automaatit sijaitsevat siellä missä kuluttaja muutoinkin liikkuu. Lisäksi automaattien palveluajat ovat laajemmat perinteisissä Posteissa. Uudistuksen avulla voimme helpottaa suomalaisten arkea, sillä automaatit ovat auki myös iltaisin ja viikonloppuisin, jolloin ne pystytään myös täyttämään.  Parhaimmillaan perjantaina tilattu paketti on noudettavissa automaatista jo lauantaina, Postin palvelupisteverkoston johtaja Lasse Huttunen kertoo.

Asiakkaille lähetetään kotiin tiedote muutoksesta

Muutoksen taustalla on Postin palvelupisteverkoston uudistaminen.  Posti kertoi kesäkuun alussa luopuvansa osasta omia myymälöitään. Silloin kerrottiin, että Tikkurilassa postipalveluita ylläpitää jatkossa postin paikallinen kumppani. Nyt neuvottelut kumppanin kanssa on saatu päätökseen ja Tikkuraitilla sijainneen Postin myymälää koskevan muutoksen aikataulu on selvillä.

Lähempänä muutosta Posti jakaa vielä lähialueen asukkaille kotiin julkisen tiedotteen, jossa kerrotaan tarkemmin lokakuussa tapahtuvasta muutoksesta.

Automaatteja lisätään, jotta ne olisivat mahdollisimman lähellä asiakkaita

Postipalveluja saa nykyään useammasta paikasta kuin aiemmin. Postin palvelupisteiden määrä on kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa koko maassa. Postin palvelupisteiden määrä on pysynyt viime vuosina melkein ennallaan, mutta pakettiautomaattien määrä on kasvatettu voimakkaasti verkkokaupan kasvun myötä.

Viime vuonna Posti toimitti ennätysmäärän paketteja. Ennätystahti on seurausta verkkokaupan voimakkaasta kasvusta. Suomalaisista jo yli 80 % on ostanut tavaroita verkosta, ja yli 65-vuotiaistakin 26 % tekee verkko-ostoksia kuukausittain, ilmenee Postin verkkokauppatutkimuksesta. Suomessa pakettiautomaatit ovat suositumpia toimituspaikkoja kuin muualla Euroopassa. 

Posti toi automaatit markkinoille vuonna 2011 ja niiden määrää on lisätty nopeasti lähes 1 500 kappaleeseen. Suomalaiset kulkevat automaattien käytössä maailman etujoukoissa, ja Suomessa on eniten pakettiautomaatteja asukasta kohti.

 

Postin myymälä:

Posti, Tikkurila

Tikkuraitti 13,

01300 VANTAA

Postin myymälä palvelee perjantaina 25.10.2019 klo 14.00 asti normaalisti

 

Uusi palvelupiste:

 

K-Market Tikkuri

Asematie 4-10

01300 Vantaa

Uusi palvelupiste aukeaa maanantaina 28.10.2019 klo 10.00 ja se palvelee kaupan aukioloaikoina seuraavasti:

ma-pe 7-21

la 9-18

su 12-18