Postin palvelut muuttuvat Tampereella: Tullintorilla sijaitsevan myymälän asiointi siirretään Tampereen Sokoksen palvelupisteeseen

26.08.2019

Postin palvelut Tampereella muuttuvat vuoden 2020 alussa, sillä Postin Tullintorilla sijaitsevan myymälän asiointi siirretään Sokoksen palvelupisteeseen 9. tammikuuta 2020.  Postin palvelut säilyvät Tampereen ydinkeskustassa, ja samaan aikaan Postin palveluajat laajenevat.

Sokoksen yhteydessä sijaitsevassa palvelupisteessä (Hämeenkatu 21) on jatkossakin täysin samanlainen palveluvalikoima kuin Postin omassa myymälässä Tullintorilla.

Postilla on tällä hetkellä Tampereella yhteensä 79 palvelupistettä: asioida voi joko 13 täyden palvelun postissa, viidessä yrityspisteessä, kahdessa noutopisteessä tai 59 pakettiautomaatilla.  Postin pakettiautomaattien määrä kasvatetaan Tampereella edelleen voimakkaasti. Uuden palvelupisteen lisäksi Sokoksen yhteyteen avataan laaja pakettiautomaattialue.

Asiakkaille lähetetään kotiin tiedote muutoksesta

Muutoksen taustalla on Postin palvelupisteverkoston uudistaminen.  Posti kertoi kesäkuun alussa luopuvansa osasta omia myymälöitään. Silloin kerrottiin, että Tampereen keskustassa postipalveluita ylläpitää jatkossa postin paikallinen kumppani, jolla on täysin samanlainen palveluvalikoima kuin Postin omassa myymälässä. Nyt neuvottelut kumppanin kanssa on saatu päätökseen ja Tampereen Tullinkadulla sijainneen Postin myymälän lakkauttamisen aikataulu on selvillä.

Lähempänä muutosta Posti jakaa vielä Tampereen keskustan postinumeroalueella jokaiselle kotiin julkisen tiedotteen, jossa kerrotaan tarkemmin tammikuussa tapahtuvasta muutoksesta.

Pirkanmaalla Postin palvelupisteiden määrä on kasvanut noin 140 prosenttia kymmenen vuoden aikana

Postipalveluja saa nykyään useammasta paikasta kuin aiemmin. Postin palvelupisteiden määrä on kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa koko maassa. Postin palvelupisteiden määrä on pysynyt viime vuosina melkein ennallaan, mutta pakettiautomaattien määrä on kasvatettu voimakkaasti verkkokaupan kasvun myötä. Pirkanmaalla Postin palvelupisteiden määrä on kasvanut todella paljon, noin 140 prosenttia vuosina 2009-2019.

”Tampereella Posti löytyy helposti arjen varrelta. Postin palvelupisteitä on ruokakaupoissa, R-kioskeilla ja huoltoasemilla. Kun kirjepostin määrä vähenee, yhä useampi asiakas käy Postissa lähettääkseen tai vastaanottaakseen paketin. Tämän vuoksi lisäämme palvelupisteiden määrää, jotta paketit on helppo lähettää tai noutaa läheltä omaa kotia tai vaikka työpaikkaa. Odotamme verkkokaupan kasvavan edelleen. Haluamme seurata kehitystä ja varmistaa maan tiheimmällä noutopisteverkostolla sen, että asiakkaat saavat lähetyksensä sujuvasti”, Postin palvelupisteverkoston johtaja Lasse Huttunen sanoo.

Suomessa on eniten pakettiautomaatteja asukasta kohden

Viime vuonna Posti toimitti ennätysmäärän paketteja. Ennätystahti on seurausta verkkokaupan voimakkaasta kasvusta. Suomalaisista jo yli 80 % on ostanut tavaroita verkosta, ja yli 65-vuotiaistakin 26 % tekee verkko-ostoksia kuukausittain, ilmenee Postin verkkokauppatutkimuksesta. Suomessa pakettiautomaatit ovat suositumpia toimituspaikkoja kuin muualla Euroopassa. 

”Suomalaiset kulkevat automaattien käytössä maailman etujoukoissa. Suomessa on maailman eniten pakettiautomaatteja asukasta kohti ja Postilla on suomen laajin automaattiverkosto. Tutkimuksemme mukaan lähes 60 prosenttia suomalaisista on myös käyttänyt automaatteja pakettien vastaanottamiseen”, Huttunen kertoo.