Postin palvelut muuttuvat Porissa: Yrjönkadun myymälän palvelut siirretään Sokoksen palvelupisteeseen

12.08.2019

Postin palvelut Porissa muuttuvat vuoden 2020 alussa, sillä Postin myymälän palvelut siirretään Sokokselle valmistuvaan palvelupisteeseen tammikuussa 2020.  Palveluiden muutoksen ajankohdasta tiedotetaan asiakkaille tarkemmin loppuvuonna 2019, kun muutoksen ajankohta tarkentuu.

Porin keskustassa Sokoksella sijaitsevassa palvelupisteessä (Liisankatu 2-4) on jatkossakin täysin samanlainen palveluvalikoima kuin Postin omassa myymälässä Yrjönkadulla. Muutoksen myötä palveluajat laajenevat. Uusi Postin palvelupiste on avoinna viikon jokaisena päivänä (ma-pe 9.00–21.00, la 09.00–18.00, su 11.00–18.00). Jo syksyn aikana Porin Sokokselle lisätään mittava määrä Postin pakettiautomaatteja, josta asiakkaat voivat noutaa lähetyksiään keskustan alueella uusien aukioloaikojen mukaisesti.

Poriin avataan uusia automaatteja

Muutoksen taustalla on Postin palvelupisteverkoston uudistaminen.  Posti kertoi kesäkuun alussa luopuvansa osasta omia myymälöitään. Tarkoituksena on, että Porin keskustassa postipalveluita ylläpitää jatkossa postin paikallinen kumppani, jolla on täysin samanlainen palveluvalikoima kuin Postin omassa myymälässä. Samaan aikaan pakettiautomaattien määrää kasvatetaan voimakkaasti.

Postilla on tällä hetkellä Porissa yhdeksän täyden palvelun postia, noutopiste ja 24 pakettiautomaattia.  Toukokuussa yritysasiakkaille avattiin uusi yrityspalvelupiste Postin jakeluterminaalin yhteyteen Hevoshaankadulle. Lisäksi uusia automaatteja on avattu Porin keskustaan ja lähialueille.

Lähempänä muutosta Posti jakaa vielä Porin keskustan postinumeroalueella jokaiselle kotiin julkisen tiedotteen, jossa kerrotaan tarkemmin tammikuussa tapahtuvasta muutoksesta.

Satakunnassa Postin palvelupisteiden määrä on kasvanut lähes 80 prosenttia kymmenen vuoden aikana

Postipalveluja saa nykyään useammasta paikasta kuin aiemmin. Postin palvelupisteiden määrä on kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa. Postin palvelupisteiden määrä on pysynyt viime vuosina melkein ennallaan, mutta pakettiautomaattien määrä on kasvatettu voimakkaasti verkkokaupan kasvun myötä. Satakunnassa Postin palvelupisteiden määrä on kasvanut 79 % vuosina 2009-2019.

”Postin löytää nykyään helposti arjen varrelta, vaikkapa ruokakaupasta. Kun kirjepostin määrä vähenee, yhä useampi asiakas käy Postissa lähettääkseen tai vastaanottaakseen paketin. Tämän vuoksi lisäämme palvelupisteiden määrää, jotta paketit on helppo lähettää tai noutaa läheltä omaa kotia tai vaikka työpaikkaa. Odotamme verkkokaupan kasvavan edelleen. Haluamme seurata kehitystä ja varmistaa maan tiheimmällä noutopisteverkostolla sen, että asiakkaat saavat lähetyksensä sujuvasti”, Postin palvelupisteverkoston johtaja Lasse Huttunen sanoo.

Suomessa on eniten pakettiautomaatteja asukasta kohden

Viime vuonna Posti toimitti ennätysmäärän paketteja. Ennätystahti on seurausta verkkokaupan voimakkaasta kasvusta. Suomalaisista jo yli 80 % on ostanut tavaroita verkosta, ja yli 65-vuotiaistakin 26 % tekee verkko-ostoksia kuukausittain, ilmenee Postin verkkokauppatutkimuksesta. Suomessa pakettiautomaatit ovat suositumpia toimituspaikkoja kuin muualla Euroopassa. 

”Suomalaiset kulkevat automaattien käytössä maailman etujoukoissa. Suomessa on maailman eniten pakettiautomaatteja asukasta kohti ja Postilla on suomen laajin automaattiverkosto. Tutkimuksemme mukaan yli puolet suomalaisista on myös käyttänyt automaatteja pakettien vastaanottamiseen”, Huttunen kertoo.