Postin palvelut muuttuvat Askolassa – asiointi ohjataan väliaikaisesti Porvooseen

09.05.2019

Postin palvelut Askolan Monninkylässä muuttuvat toukokuussa. Postin palveluita Askolassa tarjonnut Postin kumppaniyritys luopuu yhteistyöstä. Postin asiointi siirretään tilapäisesti Porvooseen 24.5. 2019 alkaen. Postin palvelut tuodaan kuitenkin takaisin Askolaan uuden OmaPosti-kioskin muodossa.

Askolassa postipalveluita joudutaan organisoimaan uudelleen.  Postin palvelut ovat olleet Askolassa Koijarin Tassutarvikkeessa (osoite: Punahiekantie 5, Monninkylä).  Kumppaniyrityksen luopuessa yhteistyöstä postiasiointi ohjataan väliaikaisesti Porvooseen K-Citymarket Porvooseen (osoite: Runeberginkatu 33, 06100 Porvoo).

K-Citymaketissa Postin asiakkaita palvellaan maanantaista lauantaihin kello 7.00-21.00 ja sunnuntaisin kello 10.00-18.00. Lisäksi Askolassa asiakkaita palvelee pakettiautomaatti, joka sijaitsee Salen Askolan tiloissa (osoite: Terveystie 2, 07500 Askola).

- Olemme pahoillamme siitä, että tästä aiheutuu haittaa asiakkaillemme. Olemme etsineet erittäin pitkään Askolaan uutta kumppania siinä kuitenkaan onnistumatta. Haluamme pitää Postin palvelut Askolassa. Tiedämme, että asiakkaamme toivovat Postin palvelupisteiltä laajaa aukioloaikaa ja sijaintia muiden asiointireittien yhteydessä. Valitettavasti tämä väliaikainen siirto Porvooseen on välttämätön, jotta postipalvelut saadaan turvattua väliaikaisesti, Postin aluepäällikkö Kari Niukkanen

Posti tuo uuden OmaPosti-kioskinsa Askolaan

 

Jotta palvelut Askolassa säilyisivät, Posti on päättänyt tuoda Askolaan Suomen ensimmäisen OmaPosti-kioskinsa. Kyseessä on Postin itsepalvelukioski, jossa voi jatkossa hoitaa kaikkia samoja postiasioita kuin Postin täyden palvelun myymälässä. Käytännössä OmaPosti-kioskissa voi esimerkiksi vastaanottaa ja lähettää paketteja sekä kirjeitä. Pakettiautomaatin lisäksi kioskissa on itsepalvelukassa ja mahdollisuus kysyä neuvoja Postin asiakaspalvelijalta.

- Kioskissa on myös mahdollisuus olla videoyhteyden kautta yhteydessä Postin asiakasneuvojaan. Asiakasneuvojalta voi kysyä apua ja neuvoa missä tahansa postiasiassa. Tarkoitus on tehdä asioinnista mahdollisimman helppoa, mutta sen lisäksi asiakasneuvoja on aina tukena ja turvana.

Askolaan tuotava OmaPosti-kioski on ensimmäinen laatuaan. Kyseessä on Postinkin kannalta tärkeä pilotti, jossa OmaPosti-kioskia kehitetään askolalaisten palautteiden perusteella. OmaPosti-kioskia on suunniteltu pitkään, sillä Postin pakettiautomaatit ovat olleet asiakkaiden suosiossa. OmaPosti-kioski on seuraava askel Postin matkalla. Kehityksen myötä Postin löytää sieltä, mistä ihmisetkin – arjen kulkureittien varrelta.

OmaPosti-kioski sijoitetaan Askolaan keskeiselle paikalle. OmaPosti-kioskin avautumispäivämäärästä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Valtaosa lähettää ja vastaanottaa paketteja – myös Askolassa

 

Postipalveluja saa nykyään useammasta paikasta kuin ennen. Tällä hetkellä Postin kovaa vauhtia kasvavassa palvelupisteverkostossa on yli 2 100 postia ja pakettiautomaattia.  Kun kirjepostin määrä vähenee, yhä useampi asiakas käy Postissa lähettääkseen tai vastaanottaakseen paketin. Siksipä Postin palvelupisteverkosto ei koostu pelkästään Postin omista myymälöistä. Mukana on myös Postin kumppaneiden hoitamia palvelupisteitä sekä pakettiautomaatteja.

Postin myyntipisteiden määrä on pysynyt viime vuosina melkein ennallaan, mutta pakettiautomaattien määrä on kasvatettu voimakkaasti verkkokaupan kasvun vuoksi.

Posti pyrkii palvelemaan suomalaisia heille sopivalla tavalla. Postin paikallisesti tarjoamat palvelut ovat riippuvaisia paikkakunnan asukasluvusta, asukastiheydestä ja palvelujen kysynnästä. Näiden seuraamisen lisäksi palvelupisteverkoston kehittämisessä noudetaan postilaissa ja -asetuksessa määriteltyjä kriteerejä. Posti toimii markkinaehtoisesti ja ainoana pohjoismaisena postina täysin ilman julkista tukea.