Postin palvelut muuttuvat Askolassa – Suomen ensimmäinen OmaPosti-kioski avataan 27. kesäkuuta

14.06.2019

Postin palvelut Askolan Monninkylässä muuttuvat kesäkuussa, kun Posti tuo Askolaan uuden OmaPosti-kioskinsa. OmaPosti-kioski palvelee 27.6. alkaen viikon jokaisena päivänä maanantaista sunnuntaihin kello 7–22 Pappilantie 2:ssa. Postin asiointi siirrettiin toukokuussa tilapäisesti Porvooseen Postin kumppaniyrityksen luovuttua yhteistyöstä. Nyt palvelut tuodaan takaisin Askolaan.

 

”Avaamme Askolassa Suomen ensimmäisen OmaPosti-kioskin. Kyseessä on Postin itsepalvelukioski, jossa voi jatkossa hoitaa kaikkia samoja postiasioita kuin Postin täyden palvelun myymälässä. Käytännössä OmaPosti-kioskissa voi esimerkiksi vastaanottaa ja lähettää paketteja sekä kirjeitä”, Postin aluepäällikkö Kari Niukkanen kertoo.

OmaPosti-kioskissa on mahdollisuus olla videoyhteyden kautta yhteydessä Postin asiakasneuvojaan. Asiakasneuvojalta voi kysyä apua ja neuvoa missä tahansa postiasiassa. Tarkoitus on tehdä asioinnista mahdollisimman helppoa, mutta sen lisäksi asiakasneuvoja on aina tukena ja turvana. Kioskissa saa tarvittaessa henkilökohtaista asiakaspalvelua etäyhteyden kautta.

Askolan OmaPosti-kioskia kehitetään jatkuvasti

Askolaan tuotava OmaPosti-kioski on Postin ensimmäinen Suomessa avattava itsepalvelukioski. OmaPosti-kioskia on suunniteltu pitkään, sillä Postin pakettiautomaatit ovat olleet asiakkaiden suosiossa. Askolan OmaPosti-kioski on Postin kannalta tärkeä pilotti, jonka avulla OmaPosti-kioskia testataan ja kehitetään jatkuvasti. Tämän vuoksi askolalaisilta kerätään säännöllisesti palautetta itsepalvelukioskin toiminnasta.

Postilaiset ovat Askolan OmaPosti-kioskin avajaispäivänä torstaina 27.6. (klo 11–18) ja perjantaina 28.6. (klo 10–13 ja klo 14–18) paikan päällä opastamassa asiakkaita kioskin käytössä.

Valtaosa lähettää ja vastaanottaa paketteja – myös Askolassa

Askolassa postipalveluita jouduttiin organisoimaan uudelleen keväällä. Postin kumppaniyrityksen luovuttua yhteistyöstä postiasiointi ohjattiin väliaikaisesti Porvooseen K-Citymarket Porvooseen (osoite: Runeberginkatu 33, 06100 Porvoo).

- Olemme pahoillamme siitä, että tästä aiheutui väliaikaista haittaa asiakkaillemme. Olimme etsineet Askolaan uutta kumppania siinä kuitenkaan onnistumatta. Valitettavasti palveluiden väliaikainen siirto Porvooseen oli välttämätön, jotta saatiin turvattua väliaikaisesti, Niukkanen sanoo.

Paketit voi ohjata haluttuun noutopaikkaan

Postipalveluja saa nykyään useammasta paikasta kuin ennen. Kun kirjepostin määrä vähenee, yhä useampi asiakas käy Postissa lähettääkseen tai vastaanottaakseen paketin. Postin myyntipisteiden määrä on pysynyt viime vuosina melkein ennallaan, mutta pakettiautomaattien määrä on kasvatettu voimakkaasti verkkokaupan kasvun vuoksi.

Postin pakettiautomaateista voi lähettää ja vastaanottaa paketteja. Askolassa automaatit on sijoitettu OmaPosti-kioskin lisäksi Saleen (Terveystie 2). Porvoon alueella on useita pakettiautomaatteja mm. Huhtisten Salessa (Kesätuulentie 2), Tokmannissa (Asentajantie 5) ja keskustan S-marketissa (Rauhankatu 24).

Postin asiakkaat voivat ladata älypuhelimen sovelluskaupasta ilmaisen OmaPosti-mobiilisovelluksen, jolla paketteja voi ohjata haluttuun noutopaikkaan. Saman voi tehdä myös Postinverkkosivuilla osoitteessa posti.fi/ohjaus. OmaPosti-sovelluksen ja Postin verkkosivujen kautta voit myös seurata pakettien kulkua.

 

Lisätietoa OmaPosti-kioskista: