Postin palvelut Lahdessa muuttuvat – Posti pysyy samassa osoitteessa, aukioloajat laajenevat

12.06.2019

Postin palvelut Lahdessa muuttuvat syyskuun alussa. Postin palvelut osoitteessa Saksalankatu 4 jatkaa toimintaansa R-kioskin yhteydessä. Kaikki entiset palvelut jatkuvat normaalisti, mutta Postin aukioloajat laajenevat ja Posti on jatkossa auki viikon jokaisena päivänä.

Postin myymälä Saksalankatu 4:ssa muuttuu syyskuussa kumppanin ylläpitämäksi. Posti pysyy nykyisessä osoitteessaan, mutta sen aukioloajat laajenevat. Jatkossa postipalvelut sijaitsevat samoissa tiloissa R-kioskin kanssa.

Muutoksen taustalla on Postin palvelupisteverkoston uudistaminen.  Posti kertoi kesäkuun alussa luopuvansa osasta omista myymälöistään, joista Lahden myymälä on yksi.  Oman myymälän sijaan Lahdessa postipalveluita tarjoaa Postin kumppanina R-kioski. Lahden Saksalankadun Postissa on jatkossakin täysin samanlainen palveluvalikoima kuin Postin omassa myymälässä.

- Posteissa asiointi on muuttunut viime vuosien aikana. Digitalisaatio on vähentänyt printtipostin määrää ja verkkokauppa lisännyt pakettien määrää. Jopa 80 prosenttia asiakkaista on noutamassa postista pakettilähetystään, sanoo Postin palvelupisteverkoston johtaja Lasse Huttunen.

Päijät-Hämeessä Postin palvelupisteiden määrä on lähes kolminkertaistunut 10 vuodessa

Asiakkaat ovat toivoneet Postin palvelupisteiltä laajaa aukioloaikaa ja sijaintia muiden asiointireittien yhteydessä. Tämän vuoksi Posti kasvattaa voimakkaasti palvelupisteidensä määrää. Postin palvelupisteverkosto koostuu Postin omista myymälöistä, Postin kumppaneiden hoitamista palvelupisteistä sekä pakettiautomaateista. Postin kumppanien ylläpitämät postit ja pakettiautomaatit ovat palveluyritysten yhteydessä, jotka ovat auki myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Postin palvelupisteitä oli maaliskuun lopussa yhteensä 2 062, mutta ensi vuonna niitä on suunnitelmien mukaan yli 2 800. Noin 97 prosenttia Postin palvelupisteverkostosta koostuu Postien kumppanien eli erilaisten palveluyritysten yhteydessä olevista Postin palvelupisteistä.

- Päijät-Hämeessä tahti on ollut nopea, sillä Postin palvelupisteiden määrä on kasvanut jopa 160 prosenttia viimeisen kymmenen vuoden aikana. Nyt Päijät-Hämeessä on yhteensä 65 palvelupistettä, mutta niiden määrä lisääntyy lähivuosina edelleen. Lisäys tulee suurimmaksi osaksi asiakkaiden suosimista pakettiautomaateista, sanoo Huttunen.

 

Postin palvelut Saksalankadulla 30.8.2019 saakka:

Posti, Kauppakeskus Valo

Saksalankatu 4

15100 Lahti

ma-pe 8-19, la 10-15, su suljettu

 

Postin palvelut Saksalankadulla 2.9.2019 lähtien:

Postin myyntipiste

R-kioski Lahti Valo

Saksalankatu 4

15100 Lahti

ma-pe 7-21, la 8-21, su 10-21