Postin pakettilajittelijoiden kokonaispalkka säilyy ennallaan yli kahden vuoden ajan ja uusi palkkamalli turvaa palkat myös tämän jälkeen

19.11.2019

Paltan ja PAU:n välisissä työehtosopimusneuvotteluissa on noussut esiin Postin pakettilajittelijoiden siirtyminen 1.11.2019 toisen työehtosopimuksen piiriin, jossa työnantajapuolta edustaa Medialiitto.

Medialiitto ja Teollisuusliitto ovat sopineet pakettilajittelijoiden työehdoista ja siitä, että palkat säilyvät ennallaan tammikuun 2022 loppuun saakka. Asia ei siis ole Paltan neuvoteltavissa, sillä se käy neuvotteluja vain omien jäsentensä puolesta.

”Olemme taanneet palkat henkilökohtaisella tasolla yli kahdeksi vuodeksi. Haluamme maksaa kilpailukykyistä palkkaa ja olen täysin vakuuttunut, että uusi palkkamallimme turvaa palkat myös tuon yli kahden vuoden siirtymäkauden jälkeen. Kenenkään palkka ei ole romahtamassa. Työntekijöillä on mahdollisuus tienata myös nykyistä enemmän”, Postin väliaikainen toimitusjohtaja Turkka Kuusisto korostaa.

Siirtymäaika on pitkä ja sen aikana varmistetaan yhdessä henkilöstön kanssa, että mallista tulee varmasti toimiva ja työntekijät voivat totutella uuteen palkkamalliin. Palkkiomallilla varmistetaan, että jokaiselle työntekijälle maksetaan tuotantopalkkiota työehtosopimuksen mukaisen taulukkopalkan päälle.

Muutoksella on valtion omistajaohjauksen tuki

Muutoksella on valtion omistajaohjauksen tuki; Posti on toiminut asiassa vastuullisesti ja taannut palkat yli kahden vuoden ajalle.

”Postialan murros ei katoa mihinkään ja pakettilajittelijoiden siirtoa koskevat päätökset on tehty valtion omistajaohjauksen tuella. Paltan ja PAU:n neuvotteluiden ja sovun jarruttaminen tämän yksittäisen ja jo päätetyn asian takia on kohtuutonta”, Turkka Kuusisto jatkaa.