Postin ja Ilkka-Yhtymän yhteistyö jatkuu myös ensi vuonna

11.06.2019

Posti ja Ilkka-Yhtymä ovat sopineet vuotta 2020 koskevista jakelupalveluista. Posti hoitaa Ilkka-Yhtymän kustantamien sanomalehtien seitsemänpäiväiset jakelupalvelut myös ensi vuonna.

Postin tarjoamat jakelupalvelut kattavat sekä taajamien varhaisjakelut että haja-asutusalueiden perus- ja viikonloppujakelut.

Ilkka-Yhtymä on ostanut kustantamiensa maakunta- ja paikallislehtien jakelupalvelut valtaosin Postilta vuodesta 1982 lähtien. Palvelut kattavat sekä taajamien varhaisjakelut että haja-asutusalueiden perus- ja viikonloppujakelut.

- Postin ja Ilkka-Yhtymän kumppanuus toimii hienosti. Olemme kehittäneet yhdessä sanomalehtien jakelupalveluja. Jo vuodesta 2008 lähtien olemme hakeneet uusia ratkaisuja Ilkan ja Pohjalaisen levikkialueiden palvelukokonaisuuden näkökulmasta, muun muassa sopimalla haja-asutusalueiden jakelun aikaistetusta palvelutasosta sekä pienten paikkakuntien sanomalehti- ja kirjejakelun yhdistämisestä, Kimmo Kauranen Postin Sanomalehtipalveluista kertoo.

Suomalaiset arvostavat edelleen kotiin asti tuotua sanomalehteä. Monissa maissa päivän lehti haetaan kioskista, mutta Suomessa se jaetaan kotiin asti.