Postin hallituksen puheenjohtaja Markku Pohjola: johdon palkitsemisesta päättää yhtiön hallitus, palkkiot noudattavat valtion palkitsemisohjeita ja palkat perustuvat markkinatasoon

02.09.2019

Viime päivinä on uutisoitu Postin ylimmän johdon palkitsemisesta.

– Yhtiön johdon palkitsemisesta päättää yhtiön hallitus. Posti noudattaa valtio-omisteisten yhtiöiden johdon palkitsemisohjetta, jonka mukaan Posti rinnastetaan pörssiyhtiöihin. Maksettavien palkkioiden määrä ottaa huomioon yhtiön toiminnan kansainvälisyyden ja kilpailullisuuden. Palkitsemisessa tarkastellaan säännöllisesti markkinaehtoista palkkatasoa, sanoo Postin hallituksen puheenjohtaja Markku Pohjola.

– Ymmärrän täysin, että muutokset ovat Postin henkilöstölle raskaita. Keskustelin toimitusjohtaja Heikki Malisen kanssa edellisellä viikolla, jolloin hän ilmoitti minulle aikeestaan luopua kahden kuukauden rahapalkastaan loppuvuonna. Tämä on hänen henkilökohtainen päätöksensä tässä hyvin vaikeassa muutostilanteessa ja yhtiön hallitus arvostaa tätä päätöstä, Pohjola sanoo.

Mahdollisista tulospalkkioista päätetään normaalin aikataulun mukaisesti ensi keväänä, kun yhtiön tilinpäätös on vahvistettu.

Posti on historiansa suurimmassa murroksessa: digitalisaatio lisääntyy, paperipostimäärät laskevat kiihtyvällä tahdilla ja kilpailu kiristyy. Posti toimii markkinaehtoisesti kovassa kotimaisessa ja kansainvälisessä kilpailussa. Liiketoiminnasta 96 prosenttia on kaupallista toimintaa avoimessa kilpailussa. Toiminta rahoitetaan asiakkaiden maksamista palveluista, eikä Posti saa toimintaansa valtion tukea. Omistaja on asettanut tavoitteet yhtiön osingonmaksulle.

Pärjätäkseen kilpailussa Postin on tehtävä rakenteellisia muutoksia ja uudistettava toimintaansa jatkuvasti. Posti hakee merkittävää kasvua paketeissa, verkkokaupassa ja logistiikan palveluissa.

 

Linkki palkka- ja palkkioselvitykseen 2018