Matti Pikkujämsän kuvittamat ystävänpäiväpostimerkit koskettavat

21.01.2019

Keskiviikkona 23. tammikuuta tulee myyntiin kolme uutta postimerkkijulkaisua, joissa on yhteensä 14 erilaista kotimaan ikimerkkiä. Tammikuun merkkien aiheina ovat ystävänpäivä, äitiyspakkaus ja pakkaspäivään sopivat harrastukset.  

Postimerkkivuosi 2019 käynnistyy ystävänpäiväpostimerkeillä, jotka taiteilija Matti Pikkujämsä on kuvittanut omaan persoonalliseen tyyliinsä. Jaettu ilo -postimerkkivihkossa kuvataan eri ikäisten ihmisten välistä ystävyyttä.

Sympaattisessa postimerkkivihkossa on vahva käsityön tuntu. Postimerkkitaiteilijana debytoiva Pikkujämsä on maalannut originaalikuvat paperille, kirjoittanut tekstit käsin ja tehnyt merkkien hammastukset vapaalla kädellä.

– Ajattelin merkkejä tehdessäni omaa rakasta vanhaa ystävääni pohjoisessa. Ystävien yhdessä tekeminen oli merkkien lähtökohta. Pyrin tekemään pelkistettyjä kuvia, jotka koskettavat ja menevät ihmisten sydämeen, Pikkujämsä kertoo. 

Jaettu ilo -postimerkkivihkossa on 6 kotimaan ikimerkkiä.


Äitiyspakkaus on suomalainen innovaatio

Äitiyspakkaus on kaikille suomalaisille lapsiperheille tuttu innovaatio. Dog Designin suunnittelema Äitiyspakkaus-pienoisarkki esittelee pakkauksen vaatteita, hoitotarvikkeita ja itse vuodelaatikkoa.

– Sommittelimme äitiyspakkauksen tuotteet pienoisarkkiin kuosimaiseksi pinnaksi, jonka postimerkit rajaavat omiksi kokonaisuuksiksi ja mukana on tietysti myös vauva, AD Petri Salmela Dog Designista kuvailee.

Vuosittain Kela jakaa tuleville äideille noin 40 000 uutta äitiyspakkausta. Äitiyspakkaus on osa suomalaisille lapsiperheille suunnattua tukea ja ollut kiinnostuksen kohteena myös ulkomailla.

Äitiyspakkaus-pienoisarkissa on 6 kotimaan ikimerkkiä.


Pakkaspäivänä pilkitään ja uidaan avannossa

Pakkaspäivä-postimerkit esittelevät suomalaisille tuttuja raikkaan talvipäivän iloja, pilkkimistä ja avantouintia. – Isä ja tytär viettävät toisen merkin valokuvassa aurinkoista päivää jäällä pilkkimällä. Toisessa merkissä avantouimari pulahtaa avantoon, jonka hyytävä kylmyys näkyy uimarin ilmeestä, merkit suunnitellut AD Paula Salviander sanoo.

Pilkkivalokuvan postimerkkiin on ottanut omasta perheestään Jaana Vetikko, joka toimii myös Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön tiedottajana. Avantouimarin valokuva on Can Stock Photosta.

Pakkaspäivä julkaistaan 10 merkin arkissa, jossa on 2 erilaista kotimaan ikimerkkiä.


Ensipäivätilaisuus Helsingin pääpostissa keskiviikkona 23.1. kello 12
–15

Helsingin pääpostissa (Elielinaukio 2) järjestetään ensipäivätapahtuma keskiviikkona 23. tammikuuta kello 12–15. Tilaisuudessa on myynnissä uusia postimerkkejä, ensipäivänkuoria ja muita postimerkkituotteita sekä mahdollisuus saada lähetyksiin ensipäivänleimoja. 

Taiteilijat Matti Pikkujämsä ja Paula Salviander sekä Dog Design ovat paikalla signeeraamassa töitään kello 13–15. 


Kuvamateriaalia tiedotusvälineiden käyttöön:

http://digilibrary.posti.com/l/tRQp2PMmchM6


Tutustu Postin verkkokaupassa kaikkiin myynnissä oleviin postimerkkeihin: www.posti.fi/ostoksille