Postin palvelut muuttuvat Rovaniemellä – postipalvelut jatkossa R-kioskilta

27.06.2019

Postin palvelut Rovaniemellä muuttuvat, sillä Postin myymälän palvelut siirretään R-kioskissa sijaitsevaan myyntipisteeseen 30. syyskuuta 2019 alkaen.

Muutoksen taustalla on Postin palvelupisteverkoston uudistaminen.  Posti kertoi kesäkuun alussa luopuvansa osasta omista myymälöistään, joista Rovaniemen myymälä on yksi.  Oman myymälän sijaan Rovaniemellä postipalveluita tarjoaa Postin kumppanina R-kioski. Rovaniemen keskustassa Pohjolankatu 13:n postissa on jatkossakin täysin samanlainen palveluvalikoima kuin Postin omassa myymälässä.

- Posteissa asiointi on muuttunut viime vuosien aikana. Digitalisaatio on vähentänyt printtipostin määrää ja verkkokauppa lisännyt pakettien määrää. Jopa 80 prosenttia asiakkaista on noutamassa postista pakettilähetystään, sanoo Postin palvelupisteverkoston johtaja Lasse Huttunen.

Asiakkaat ovat toivoneet Postin palvelupisteiltä laajaa aukioloaikaa ja sijaintia muiden asiointireittien yhteydessä. Tämän vuoksi Posti kasvattaa voimakkaasti palvelupisteidensä määrää. Postin palvelupisteverkosto koostuu Postin omista myymälöistä, Postin kumppaneiden hoitamista palvelupisteistä sekä pakettiautomaateista. Postin kumppanien ylläpitämät postit ja pakettiautomaatit ovat palveluyritysten yhteydessä, jotka ovat auki myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Postin palvelupisteitä on tällä hetkellä lähes 2 300, mutta ensi vuonna niitä on suunnitelmien mukaan yli 2 800. Noin 97 prosenttia Postin palvelupisteverkostosta koostuu Postien kumppanien eli erilaisten palveluyritysten yhteydessä olevista Postin palvelupisteistä.

- Nyt Rovaniemellä on yhteensä 17 Postin palvelupistettä – mukaan luettuna maailmankuulu Joulupukin Pääposti Napapiirillä. Palvelupisteiden määrä lisääntyy lähivuosina edelleen. Lisäys tulee suurimmaksi osaksi asiakkaiden suosimista pakettiautomaateista, sanoo Huttunen.

Postin palvelut ovat saatavissa Koskikadulla perjantaihin 27.9. poikkeuksellisesti vain klo 14.00 asti muuton vuoksi ja lauantaina 28.9. palvelupiste on suljettu.

Posti, Revontuli-keskus, Koskikatu 27, 96100 Rovaniemi (ma-pe 8.00 - 20.00, la 10.00 - 15.00)

Postin palvelut ovat saatavissa uudessa osoitteessa Koskikadulla maanantaina 30.9. klo 10.00 alkaen.

Postin myyntipiste, R-kioski Rovaniemi Keskusta Pohjolankatu 13, 96100 Rovaniemi (ma-pe 7.30-21, la 8-21, su 9-21)

Postin yrityspiste jatkaa Rovaniemen normaalisti. Yrityspiste palvelee nykyisiä ja uusia yritysasiakkaita Rovaniemen keskustan alueella.

Yrityspiste, Postikatu 1, 96100 Rovaniemi (ma-pe 9.00 - 17.00)