Posti mukana Kalasatama Challengessa: Paremman arjen citylogistiikkaa

05.04.2019

Posti on mukana Kalasatama Challengessa, jossa haetaan tulevaisuuden citylogistiikkaratkaisuja sujuvoittamaan verkkokauppatoimitusten jakelua kaupunkiympäristössä. Haastekilpailuun haetaan mukaan yrityksiltä viimeisen kilometrin - ja jopa metrien lähilogistiikkaratkaisuja, jotka ovat skaalattavissa laajoille markkinoille. Joustavilla palveluilla halutaan helpottaa asukkaiden ja alueen toimijoiden arkea. Parhaille ideoille ja tiimeille on tarjolla liiketoimintapotentiaalin mukainen rahapotti idean viemiseksi toteutukseen aidossa ympäristössä Fiksussa Kalasatamassa yhdessä Postin ja kumppaniverkoston kanssa.

Hankkeen taustalla on kaupunkien tiivistyminen, joka yhdistettynä voimakkaasti kasvavaan verkkokauppaan asettaa citylogistiikkaan uusia mahdollisuuksia.

- Tavoitteemme on tavoittaa haasteen kautta innokkaita ja innovatiivisia kumppaneita, joiden kanssa voimme hioa ja rakentaa yhdessä tulevaisuuden citylogistiikka-ratkaisuja. Urbaanien last mile toimitusten keskiössä ovat erinomainen asiakaskokemus sekä ympäristöystävällisyys, kertoo hankkeesta Postilla vastaava Samu Hirvonen.

Haastekilpailua koordinoi Avanto Ventures ja yhteistyökumppaneina toimivat Forum Virium Helsinki ja Smart & Clean -säätiö.

#KalasatamaLastMile -haasteeseen valitaan mukaan enintään 10 yritystä, jotka pääsevät Avanto Venturesin vetämään kolmen päivän Innovation Sprint -työpajaan Postin ja yhteistyökumppaneiden kanssa Kalasatama Urban Labiin. Innovation sprintin aikana myös asukkailta kerätään palautetta ratkaisuista. Parhaille konsepteille on tarjolla mahdollisuus kokeiluun aidossa ympäristössä Kalasatamassa ja yhteensä jopa 30 000 euroa kokeilun toteutukseen sekä mahdollisuus liiketoiminnan kehittämiseen ja skaalaamiseen kokeilun jälkeen. Kalasataman kehittyvä ympäristö, asukaskorttelit, metro ja REDIn keskus tarjoavat kiinnostavan kokeilualustan uusille ratkaisuille.  

Lisätietoja ja ohjeet osallistumiseen

Lisätiedot:

Samu Hirvonen 
Senior Development Manager, Posti

+358 40 6352 036

samu.hirvonen@posti.com 

Kaisa Savonius

Startup Analyst, Avanto Ventures

+358 44 322 3318

kaisa(at)avantoventures.com

www.avantoventures.fi

Kaisa Spilling

Development Manager, Forum Virium Helsinki

+358 40 744 8831

kaisa.spilling(at)forumvirium.fi

www.forumvirium.fi

Posti

Posti on Suomen johtava posti- ja logistiikka-alan palveluyritys. Posti tarjoaa maan kattavimman automaatti- ja palvelupisteverkoston. Posti tarjoaa nopeat pakettitoimitukset kuutena päivänä viikossa, monipuoliset, nopeat toimitustavat ja joustavat palautuskanavat. Kaikki kotimaan kuljetuspalvelut ovat 100 % hiilineutraaleja. Verkkokaupan toimitusratkaisujen edelläkävijänä Posti testaa uusia innovaatiota jatkuvasti, jotta asiakkaan arki olisi sujuvampaa.

Avanto Ventures

Avanto Ventures on vastuullisten kasvun rakentaja, jonka ydintoimintaa on auttaa suuryrityksiä luomaan uutta liiketoimintaa ja uudistumaan startup-yritysten kanssa.

www.avantoventures.fi

Forum Virium Helsinki on Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö, joka tekee Helsingistä maailman toimivimman älykaupungin yhteistyössä yritysten, tiedeyhteisön, kaupungin ja kaupunkilaisten kanssa. www.forumvirium.fi

Fiksu Kalasatama -hankkeessa edistetään Helsingin älykästä kaupunkikehitystä kokeilujen avulla yhdessä kaupungin ja yritysten kanssa. www.fiksukalasatama.fi

Smart & Clean -säätiö on Helsingin seudun yritysten, kaupunkien, tutkimuslaitosten ja Suomen valtion yhteinen työkalu muutoksen johtamiseen. Viisivuotisen projektin tehtävä on kehittää, kiihdyttää ja orkestroida konkreettisia muutostekoja, jotka tarjoavat kaupunkilaisille mahdollisuuksia pienentää hiilijalanjälkeään ja parantaa elämänlaatuaan. Konkreettiset ratkaisut synnyttävät uudenlaista liiketoimintaa ja niistä syntyy vientireferenssejä yrityksille. Parhaat Helsingin seudulla kehitetyt ratkaisut viedään maailmalle, jossa ne vähentävät päästöjä ja parantavat ihmisten elämänlaatua.