Posti jatkaa postinjakelun tarjouskilpailun ilmoittautumisaikaa

15.02.2019

Posti jatkaa postinjakelupalvelujen hankintamenettelyn ilmoittautumisaikaa. Kilpailutukseen osallistumisesta kiinnostuneet yritykset voivat ilmoittautua mukaan tarjouskilpailuun vielä 22.2.2019 asti.

Yrityksillä on ollut 4.2.2019 lähtien mahdollisuus ilmoittautua tarjouskilpailuun yleispalvelukirjeiden eli postimerkillä tai muilla käteismaksutavoilla varustettujen kirjeiden ja korttien viisipäiväiseen jakeluun alueilla, joilla ei ole täysin kattavaa kaupallisin ehdoin sovittua tilattujen sanomalehtien varhaisjakelua.

Ensi kertaa kilpailutuksessa on alueita, joissa kilpailutukseen sisältyvät lisäksi muiden perusjakelussa olevien lähetysten jakelu ja keräily. Laajempaa kilpailutusta kokeillaan Rääkkylässä ja Virolahdella.

Kilpailutukseen mukaan haluavia yrityksiä pyydetään ilmoittautumaan Postin sivulta (postikilpailutus.fi) löytyvän ilmoittautumislinkin kautta. Ilmoittautumisaikaa on päätetty pidentää 22.2.2019 asti.

- Ilmoittautumisaikaa pidentämällä haluamme varmistaa, että kaikilla kiinnostuneilla yrityksillä on riittävästi aikaa osallistua kilpailutukseen, sanoo kilpailutuksesta vastaava johtaja Noora Laaksonen Postista.

Hankintamenettely järjestetään vuosittain postilain vaatimusten mukaisesti. Kilpailutuskohteita on 1831 ja aluemäärittelyn seurauksena kilpailutuksen piirissä olevien alueiden määrä on kasvanut 41:llä.

Hankintamenettelyllä ei ole vaikutusta haja-asutusalueilla perusjakelussa tapahtuvaan sanomalehtien jakeluun, joka jatkuu normaalisti sopimusten mukaisesti.

Postikilpailutus.fi -sivustolla tiedot kohteista ja erityisvaatimuksista

Postikilpailutus.fi sivulle on koottu tiedot kilpailutuksen toteuttamisesta, kilpailutuskohteista ja erityisvaatimuksista. Kilpailutukseen mukaan haluavia yrityksiä pyydetään ilmoittautumaan sähköisellä lomakkeella, johon täytetään yrityksen ja yhteyshenkilön nimet, y-tunnus ja sähköpostiosoite.

Tarjouskilpailu järjestetään viime vuoden tapaan sähköisesti Postin Hankintaportaalissa. Tarjoava yritys valitsee kilpailutuskohteen tai -kohteet, joista jättää sitovan tarjouksen Hankintaportaalissa merkitsemällä tarjoamansa suoritushinnan.

Tarjouskilpailulle määritellyn ajan päätyttyä Postin Hankinta vertailee tarjoukset ja valitsee kokonaisarvion perusteella edullisimman tarjouksen. Sopimuksen mukainen toiminta kilpailutuskohteissa alkaa 1.7.2019.