Posti ei käytä vuokratyövoimaa lakon murtamiseen

14.11.2019

Posti on tänään selvittänyt valtioneuvoston kanslian omistajaohjaukselle yhtiön vuokratyövoiman käyttöä PAU:n maanantaina 11.11. aloittaman lakon aikana. Keskusteluissa käytiin perinpohjaisesti läpi Postin vuokratyövoiman käyttöä sekä normaalissa tilanteessa että lakon aikana.

- Ymmärrämme hyvin ministerin huolen siitä, ettei valtionyhtiön pidä käyttää vuokratyövoimaa lakon murtamiseen. Posti on sitoutunut pitämään tästä huolta. Olemme sopineet omistajaohjauksen kanssa, että Posti ei tule ylittämään aikaisemmin edunvalvonnalle ilmoitettua vuokratyön määrää lakon takia, korostaa Postin väliaikainen toimitusjohtaja Turkka Kuusisto.

Lisätäkseen läpinäkyvyyttä asiassa, Posti tulee jatkossa julkistamaan päiväkohtaiset tiedot käytetyn vuokratyövoiman määrästä merkittävissä toimipisteissään (Vantaan ja Liedon logistiikkakeskukset ja Helsingin Postikeskus) kotisivuillaan. Posti julkistaa perjantain toteutuneet luvut ensi maanantaina 18.11.

Postissa päivittäin työskentelevien vuokratyöntekijöiden määrä oli lokakuussa 2019 noin 11 % työvoimasta.

Väliaikaisen ja täydentävän työvoiman käyttö on Postille kuten kaikille muille logistiikkayhtiöille normaalia toimintaa. Loppuvuoden Black Friday- ja joulusesonkeja varten Posti on palkannut vuosittain noin 3 000 jouluapulaista.