Myyntiin tullut Plus-merkki tuo seurattavuutta tavallisiin kotimaan kirjeisiin

09.04.2019

Posti toi 8.4.2019 myyntiin perinteisten postimerkkien rinnalle kirjeeseen lisättävän Plus-merkin. Plus-merkki tuo kuluttajien toivomaa seurattavuutta kirjeisiin.

- Kuluttajat ovat toivoneet seurattavuutta myös tavallisiin kirjeisiin. Tarjoamme nyt helpon lisäpalvelun eli Plus-merkin, jolla lähettäjä uutena ominaisuutena näkee, milloin kirje on jaettu. Plus-merkillä varustettu kirje on perillä kahdessa työpäivässä, kertoo Postin kuluttajakirjepalvelujen johtaja Noora Laaksonen.

Plus-merkki laitetaan kirjeeseen tavallisen postimerkin viereen. Sen jälkeen lähettäjä voi ottaa merkistä kuvan tai ottaa koodin talteen. Kun kirje on jaettu perille, käyttäjä näkee sen OmaPosti-sovelluksesta tai Postin verkkopalvelusta.

Plus-merkin voi kiinnittää kaikkiin kotimaassa tavallisena kirjeenä kulkeviin lähetyksiin. Plus-merkki ei sisällä kirjeen postitusta, joten lähetykseen on lisättävä perinteisiä postimerkkejä tarvittava määrä kuten aikaisemmin. Plus-merkillä varustettu kirje toimitetaan perille kahdessa arkipäivässä. Lisäpalvelu toimii Suomen sisäisissä kirjeissä, pois lukien Ahvenanmaa. Kirjeen voi jättää Postiin tai Postin kirjelaatikkoon.

Plus-merkkejä on mahdollista ostaa yksittäin sekä neljän, 12 ja 50 kappaleen pakkauksina. Uudet merkit ovat saatavilla kahdeksas huhtikuuta postimerkkien jälleenmyyjiltä. Yhden merkin hinta on 1,5 euroa. Plus-merkkiä käytetään aina yhdessä perinteisen postimerkin kanssa.


Lisätietoja:
                         

Kuvamateriaalia median käyttöön:

http://digilibrary.posti.com/l/S7bVrpFcNLVP


Tutustu Postin verkkokaupassa kaikkiin myynnissä oleviin postimerkkeihin:

www.posti.fi/ostoksille