Pilviä saaristossa -postimerkki valittiin maailman parhaaksi kansainvälisessä Nexofil-kilpailussa

04.01.2019

Suomen Postin julkaisema luontoaiheinen Pilviä saaristossa -postimerkki valittiin maailman parhaaksi espanjalaisen El Eco -lehden järjestämän Nexofil-kilpailun pääsarjassa. Palkinto jatkaa hyvää sarjaa suomalaisten postimerkkien menestykselle kansainvälisissä kilpailuissa.

Nexofil-palkittu postimerkki ilmestyi helmikuussa 2017 osana Stiina Hovin suunnittelemaa Tyynen rauhallisesti -merkkisarjaa, jossa kuvataan suomalaista järviluontoa eri vuodenaikoina. Pilviä saaristossa -merkin valokuvan on ottanut Jari Hakala.

Nexofil-kilpailun kansainväliseen juryyn kuuluu useita filatelian asiantuntijoita 37 eri maasta. Kilpailussa on 11 eri sarjaa. Pääpalkinnon lisäksi Pilviä saaristossa -postimerkki valittiin toiseksi myös Nexofil-kilpailun muotoonleikattujen postimerkkien sarjassa.  

Menestyksen taustalla hyvät aiheet, taidokas suunnittelu ja projektinjohto 

NexoFil-kilpailun pääpalkinto osoittaa jälleen kerran suomalaisten postimerkkien arvostusta maailmalla. Palkinnot ovat aina iloisia yllätyksiä, jotka kannustavat meitä parempiin suorituksiin ja pitämään tason korkealla, Postin Design Manager Tommi Kantola kertoo.

Viimeisen kymmenen vuoden sisällä suomalaisia postimerkkejä on palkittu Nexofilin lisäksi useaan kertaan mm. Asiagon, WIPA:n ja PostEuropin kansainvälisissä kilpailuissa. Kilpailujen arviointiperusteluina on ollut mm. postimerkin idea ja toteutus, graafisen suunnittelun laatu, taiteellinen vaikutelma, painotekniset ratkaisut ja merkkien kaupallinen potentiaali.

Postimerkki on aina tilaustyö

Posti on palkittu monesti myös Grafian järjestämässä Vuoden Huiput -kilpailussa, jossa Posti ja Tommi Kantola on mm. valittu suunnittelutöiden tilaajana vuoden asiakkaaksi. Posti tekeekin merkkien suunnittelussa tiivistä yhteistyötä monien graafisen alan ammattilaisten kanssa.

Postimerkkien aiheet päätetään hyvissä ajoin ennen merkkien julkaisua. Postimerkki on Kantolan mukaan aina tilaustyö ja rahaan verrattavissa oleva arvopaperituote, jonka suunnittelun tulee olla asianmukaista.

– Kun merkin aihe on päätetty, valitsen postimerkkijulkaisulle sopivan tekijän, teen tilauksen ja ohjaan suunnittelijan työtä. Merkkien luonnoksiin tehdään usein korjauksia ennen kuin valmiit kuvat viedään taidetoimikunnan hyväksyttäväksi, Kantola sanoo.


Tutustu Postin verkkokaupassa kaikkiin myynnissä oleviin postimerkkeihin:

www.posti.fi/ostoksille